کرمانشاه
9 جاذبه برتر کرمانشاه
هوشمندی هخامنشی
هخامنشیان در حکاکی روی سنگ مهارت خاصی داشتند. داریوش هخامنشی نیز به رسم اجدادش تصمیم گرفت مراسم تاجگذاری و لشکرکشیهایش را روی سنگ حک کند. او بسیار هوشمند بود؛ برای این کار جایی را انتخاب کرد با آب و هوایی بینظیر که بر سر راهی پر رفت و آمد و مهم قرار داشت. او دستور داد این نقش برجسته روی دیواره یکی از باشکوهترین کوههای کشورش حک شود. تاریخ ایران تا امروز سنگنوشتهای به بزرگی یادگار داریوش به خود ندیده است: سنگنوشته بیستون.
تابلوی سنگی
تصور کنید مقابل تابلوی بسیار بزرگی ایستادهاید؛ آنچه در تابلو میبینید چند فیگور انسانی است که یک نفر از آنها نشسته و بقیه ایستادهاند. احتمالا کسی که روی تخت نشسته جایگاهی بلندمرتبه دارد. صورت فربه، ریش بلند و سبیل تابدار او شما را یاد پادشاهان قاجار میاندازد. او پیراهن چیندار به تن کرده، کمربندی به کمر بسته و شمشیری دارد. بالای سرش اشعاری به خط زیبا نوشته شده است. اگر دقیقتر شوید، متوجه خواهید شد این اشعار بیتهایی در مدح پادشاهاند. آن سه نفر دیگر لباسی بلند به تن کردهاند و رنگ و چهره آنها درست معلوم نیست. این تابلو میراثی از گذشته و گذر زمان در آن به خوبی پیداست. تابلوی مقابل شما روی سنگ و با ظرافت تمام حک شده. شما در حال تماشای یکی از نقش برجستههای طاق بستان هستید ولی این قدیمیترین اثر به جا مانده در این منطقه نیست. برای دیدن آثار کهنتر طاق بستان به کرمانشاه سفر کنید.
تندیس خدایان
در سالهای نه چندان دور، کارگران برای احداث راهی جدید میان همدان و کرمانشاه شروع به کار کردند. آنها در دامنه کوه بیستون مشغول خاکبرداری بودند که ناگهان به مجسمهای برخوردند. از دیدن این مجسمه متحیر شدند؛ مجسمه پیالهای در دست داشت و، در حالی که به آرنج خود تکیه داده بود، پشت به کوه بیستون دراز کشیده بود. قدرت، مردانگی و شجاعت از سر و روی مجسمه میبارید. خبر کشف آن به گوش باستانشناسان رسید. آنها بعد از تحقیق متوجه شدند که این تندیس متعلق به هرکول، یکی از خدایان یونان، است. تندیس هرکول سالها بعد به ثبت جهانی رسید و به جاذبهای دیدنی نزد گردشگران تبدیل شد.
فرهاد کوهکن
داستان فرهاد کوهکن را همه شنیدهاید؛ فرهاد عاشق شیرین میشود. اما همیشه، عشق به معنای رسیدن نیست. خسروپرویز شرطی برای رسیدن به شیرین میگذارد: عاشق باید آنقدر کوه بیستون را با تیشه بتراشد تا به آب برسد. فرهاد بعد از سالها کوهکنی آب را پیدا میکند. در همین حین خبر مرگ شیرین به گوشش میرسد. از خود بیخود میشود، تبر را بالا میاندازد و چیزی نمیگذرد که مرگ او هم فرا میرسد. داستان فرهاد کوهکن یکی از داستانهایی است که در مورد شاهکار کوهکنی دامنه بیستون گفتهاند. اگر میخواهید از دیگر داستانهای آن بشنوید به فرهادتراش در کرمانشاه بروید و به آنها گوش بسپارید.
تعزیه صامت
محرم هر سال مردم شهر در این تکیه جمع میشوند تا مراسم عزاداری و تعزیه را از نزدیک ببینند. دستههای عزاداری، از 17 پله میگذرند تا به حیاطی زیبا برسند. وسط حیاط حوضی باصفا و دور تا دور آن دیوارهای بلند و حجرههای دو طبقه است. اینجا یک تکیه معمولی نیست؛ کاشیکاریهای آن، با نقشهای برجسته و رنگهای طبیعی، شهرت جهانی دارد. نقش برجستهها مراسم مذهبی را به نمایش گذاشتهاند؛ درست شبیه یک تعزیه صامت. این تکیه جایی نیست جز تکیه معاونالملک. در این تکیه معماری بینظیر زمان قاجار را میتوانید ببینید.
شگفتانگیزترین ستونها
سکوی مستطیل شکلی را در نظر بگیرید؛ روی آن ستونهای سنگی باشکوهی قرار گرفته، دو طرف آن مسیر پلکانی است که شما را به بالا میرساند. این فضا شما را یاد کجا میاندازد؟ احتمالا نام تختجمشید از خاطرتان میگذرد. اینجا یکی از بزرگترین بناهای سنگی ایران بعد از تخت جمشید است که به ستونهای باشکوهش معروف است. آناهیتا، خدای آب و باروری نزد ایرانیان از اهمیت خاصی برخوردار بود. ایرانیان برای آناهیتا معبدی در شهر کنگاور بر فراز تپهای ساختند و ستونهای کوتاه قطور و سادهای روی آن تعبیه کردند. این معبد همان بنایی است که میگویند ابنفقیه در کتاب مشهورش «البلدان» درباره آن گفته، «هیچ ستونی شگفتانگیزتر از ستونهای معبد آناهیتا کنگاور نیست.» زمانی که به کرمانشاه سفر کردید، این معبد را حتما ببینید.
تالار بتهوون
جشنی باشکوه در تالار بتهوون برپاست. قرار است به اتفاق هم موسیقی زندهای در این جشن اجرا کنیم. نگران نباشید! برای این اجرا نیاز به مهارت خاصی ندارید. اینجا به راحتی میتوانید نوازنده باشید. جشن تا ساعاتی دیگر برگزار میشود. پس عجله کنید. تالاری که جشن در آن برگزار میشود تالاری معمولی نیست؛ از آن دست تالارهایی که قبلا به آنها رفته باشید. تالار سحرانگیز بتهوون در دل غاری میان تالار عروس و تالار مریم مقدس قرار گرفته است. با ورود به غار، به دریاچهای پرآب با قندیلهایی که از سقف آویزان شده بر میخورید. چند قندیل در کنار هم مجسمه مریم مقدس را ساختهاند. بعد از گذر از تالار مریم مقدس، به تالار بتهوون میرسید. جشن با شکوه تمام برگزار شده است. حوضچه آب بسیار زیبایی دیده میشود. و قندیلهایی به شکل پرده از سقف آویزان هستند. با دست زدن به هر کدام از این قندیلها صدای موسیقی انعکاس پیدا میکند. بعد از لذت نواختن موسیقی میتوانید به تالار عروس بروید. به محض ورود به تالار محو سنگهای کریستالی و سفید آن خواهید شد. جالب است بدانید این تالارها در غارقوری قلعه کرمانشاه واقع شده است. اما فقط در این داستان می توانید با قندیلها موسیقی بنوازید، یادتان باشد وقتی به این غار رفتید قندیلها را فقط تماشا کنید و از زیبایی آنها لذت ببرید.
استراحت کوتاه
وعده استراحتی دلچسب به شما داده شده است. از دشتی زیبا مقابل فرهادتراش، در دامنه کوه بیستون، میگذرید و به مقصد میرسید. به محض ورود، متوجه میشوید به یکی از کاروانسراهای قدیمی پا گذاشتهاید: محوطهای چهارگوش با چهار ایوان و طاقنماهای آجری که دور تا دور محوطه چیده شده است. درون محوطه چرخی میزنید. دیدن منظره باشکوه فرهادتراش از داخل کاروانسرا شما را به وجد میآورد. محو این همه شگفتی شدهاید. یادتان رفته برای استراحت آمدهاید؟ حق دارید زیباییهای کارونسرای شاه عباسی شما را از گذر زمان غافل میکند. حالا راهیِ اتاقهای سنتی شوید و از استراحت خود لذت ببرید.
تکیهای که به شهرت جهانی رسید
تصور کنید مقابل خانهای با درب چوبی ایستادهاید؛ گچبریهای بالای در نگاه تان را به سمت خود میکشاند. این گچبریها منحصر به فرد است و از خانهای زیبا حکایت دارد. درب باز است، وارد خانه شوید. بعد از عبور از یک دالان طولانی با سقفی مزین، به حیاط باصفایی میرسید. حوضی بزرگ و پرآب وسط حیاط است و گلدانهای زیبا دور تا دور آن چیده شدهاند. دور حیاط اتاقهایی قرار گرفته که همه به هم راه دارند. درب این اتاقها چوبی است و سردر بعضی از آنها نقش و نگارهای تماشایی دارد. چند پله شما را به فضای داخل خانه میرساند. بعد از اینکه به داخل رفتید، وارد محوطهای میشوید که سقف آن گنبدی شکل است و آینهکاریهای آن بینظیر. ساعتها میتوانید به آیینهکاریهای این بنا خیره شوید و لذت ببرید. اینجا تکیه بیگلربیگی است.
نسخه انگلیسی تور کرمانشاه: Kermanshah Tour
در حال حاضر تور کرمانشاه نداریم اما اگر مشخصات تماست رو ثبت کنی، قول میدیم وقتی سفر جدید برنامهریزی کردیم، قبل از همه بهت خبر بدیم.
سلام
ممنون که مطلب را مطالعه کردین و نظر خود را با ما به اشتراک گذاشتین. در واقع تالار بتهون دارای قندیلهایی است که وقتی به آنها ضربهای میخورد طنین و آوای زیبایی با تن موسیقی ایجاد میشود به همین دلیل این نام انتخاب شده. اما میشد از نامهای اهل موسیقی داخلی ایران هم استفاده کرد.
با تشکر از پیام شما