«جشن انگور» در قزوین برپا شد
جشنواره محلی خوشههای زرین انگور در باغستانهای شهرک نیکویه از توابع شهرستان تاکستان در استان قزوین برگزار شد. این جشنواره قرار است هر ساله با معرفی یکی از سنتهای کهن این شهرستان با هدف جذب توریست در استان قزوین برگزار شود.
دهستان نیکویه و قاقازان از مراکز مهم تولید محصولات کشاورزی به خصوص انگور هستند به همین منظور محلیها با کمک اداره میراث فرهنگی و دیگر مسئولان استانی اقدام به برگزاری جشنواره محلی انگور با هدف معرفی یکی از سنتهای کهن و جذب گردشگر کردند.
«محمد علی حضرتیها» مشاور فرهنگی استاندار و مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اعلام این خبر گفت:«برپایی جشنهای محصول یکی ازسنتهای کهن در زندگی بشر است که به شکرانه نعمتهای الهی برپا شده و درطول تاریخ با فراز و فرود نسبی، همواره ارزش و جایگاه خود را حفظ کرده است. در این میان جشنواره انگور نیز بهعنوان یکی از روشهای شناخته شده و جذاب برای رونق گردشگری در شهرستان نیکویه برگزار میشود».
حضرتی با اشاره به قابلیتهای برگزاری این جشنها در استان قزوین افزود:«جشنهای محصول با توجه به محیط محلی، تکیه بر فرهنگ بومی و قابلیتهای چشمگیر اقتصادی نقش اساسی در تعمیق پیوندهای اجتماعی و هویت فرهنگی ایفا کرده و میتوانند به نماد منطقه تبدیل شوند که علاوه بر راه یافتن به تقویم مسافرتی و تفریحی و فرهنگی مردم به احیا و گسترش فرهنگ بومی، توانمند کردن جوامع محلی، سرزندگی، نشاط آفرینی و بهبود کیفیت زندگی منجر شود».
او تاکید کرد: «این جشنوارهها زمانی تاثیر خود را خواهند گذاشت که در برنامههای دفاتر خدمات مسافرتی و علاقمندان به گردشگری جایگاه تثبیت شدهای پیدا کنند. بهطوریکه برای دستیابی به این هدف لازم است سالانه با مشارکت مردم محلی این جشنوارهها از سطح منطقهای به ملی و بین المللی ارتقاء پیدا کند تا به صورت یک رویداد شناخته شده توریستی درآمده و ضمن جذب گردشگران از مزایای آن نیز به نفع منطقه بهرهبرداری شود».
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین بیان کرد: «در استان قزوین با توجه به موقعیت ممتاز اقلیمی، محصولات متنوعی کشت میشود و کمتر استانی این ویژگی منحصر به فرد را دارد، بهعنوان مثال، انگور محصولی است که با تنوع بسیار در تاکستانهای استان به ویژه در شهرستان تاکستان و توابع آن به عمل میآید و مقام دوم را از نظر مقدار محصول در کشور به خود اختصاص داده که جشن انگور قزوین میتواند با برنامهریزی و مدیریت منسجم به یک رویداد مهم در سال تبدیل شود».
بهگفته حضرتیها، این جشن در سالهای گذشته توسط کانون رشد و توسعه غرب قزوین (قاقازان) و همراهی دستگاههای مرتبط و بخش خصوصی برگزار میشد که امیدواریم با همکاری مدیران ارشد استان و همراهی مردم خوب منطقه بتوانیم این جشن را برای سال آینده به صورت ملی برگزار کنیم.
آیت الله محمدی تاکندی مدرس حوزه و دانشگاه با ابراز خرسندی از برگزاری این جشن گفت: «دهستان نیکویه و قاقازان از مراکز مهم تولید محصولات کشاورزی به خصوص انگور است و این جشن از گذشتههای دور در این منطقه رایج بوده که امیدواریم جشنهای دیگری همچون جشن عدس در یل آباد، سماق درکوهین نیز برای معرفی و رونق منطقه در برنامههای آینده اجرا شود».
قدیری گفت: «در جشنواره انگور بیش از سه هزار نفر مسیر 3 کیلومتری ناحیه صنعتی نیکویه تا تپههای باستانی قاراچاناق را طی کردند و در برنامههای اجرای موسیقی محلی، بازیهای بومی، تجلیل از چهرههای ماندگار قاقازان و جشن شکر گزاری انگور شرکت کردند».
قربان قدیری دبیر برگزاری جشن انگور و همایش پیاده روی نیکویه ایجاد نشاط و شادابی مردم و معرفی آیینهای بومی منطقه را از اهدف این جشن خواند و افزود: «پنجمین جشنواره انگور و همایش پیاده روی و بازیهای بومی منطقه با حضور سه هزار نفر و همراهی 200 روستا از توابع بخش کوهین و تاکستان اجرا شد که علاوه بر فراهم نمودن فضای شاد و مفرح در باغهای سنتی، بازیهای بومی و محصولات کشاورزی و فراوردههای آن به گردشگران معرفی شد».
درحالحاضر استان قزوین با بیش از35 هزار هکتار تاکستان، با تولیدحدود 435 هزار تن انگور و بیش از 50 هزار تن کشمش، رتبه دوم تولید در سطح کشور را به خود اختصاص داده است که بخش قابل توجهی از صادرات کشمش کشوراز این استان صورت می گیرد.
مکان عمده تولید انگور در این استان، شهرستان تاکستان بوده که با داشتن سطح زیر کشت بیش از25 هزار هکتار انگور رتبه
اول را در بین شهرهای مهم تولید کننده انگور کشور داراست.
لینک کوتاه:
https://dlho.ir/n1991 کپی کردن
