کتاب سفر- در جستوجوی حسن
در جستوجوی حسن داستان زندگی مردی به نام «وارد» است که تبعه آمریکاست. که برای انجام ماموریت به عنوان مشاور با خانوادهاش به ایران میآید و برای انجام امور منزل و آشپزی مردی به اسم حسن را استخدام میکند.
در جستوجوی حسن
در مدت 5 سالی که این خانواده در ایران اقامت داشتند، حسن برای فرزندان این خانواده داستانهایی از آداب و رسوم ایرانیان شاهنامه و قصههای هزار و یک شب را تعریف میکند.
خانواده «وارد» بعد از 5 سال به کشورشان باز میگردند اما همیشه نگران زندگی حسن بودند تا اینکه دوباره پس از سالها تصمیم میگیرند به ایران بیایند و به دنبال مردی بگردند که خاطرات خوبی در غربت برایشان رقم زده.
ترنس وارد نویسنده این کتاب دوران کودکیاش را در عربستان و ایران گذرانده است و به زبانهای مختلفی مثل فارسی، عربی، ایتالیایی، یونانی و اندونزی مسلط است.
این کتاب، داستان کسی است که به دنبال حسن میگردد.
بخشی از این کتاب را با هم میخوانیم:
ما در جهت شمال اردکان به طرف نائین در حرکت بودیم و هنوز راه زیادی به دهکده حسن در پیش داشتیم. در غرب ما، سلسله کوههای ترسناکی بودند که قلههای آن دندانهدار و مثل تیغ تیز بود. مجموعه آنها به صورت گله استگوسورها (یکی از انواع دایناسورهای علفخوار بودند که در پشت خود دو ردیف زوائد استخوانی پهن و نوک تیز داشتند.) بود. در طرف راست ما، در طول افق شرقی صحرای نمک بیروحی به نام دشت کویر امتداد داشت. به قول رابرت بایرون صحرای بین یزد و اصفهان بیشتر از هر جای دیگر کویر، وسیع تر، تیرهتر و بیروحتر به نظر میرسید. در کنار جاده، به کاروان سرایی رسیدیم و توقف نمودیم. کاروانسرا در قرن هفدهم میلادی، در زمان پادشاهان صفوی، به عنوان پناهگاهی برای کاروانهایی که در جادههای تجاری صحرا رفتوآمد میکردند. برای حفاظت از راهزنان ساخته شده بود....
این کتاب را با ترجمه اسدالله امرایی و مهسا ملک مرزبان بخوانید.
چاپ دوم کتاب در جستجوی حسن از سوی کتابسرای تندیس منتشر شدهاست.
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n3792 کپی کردنتهیه و تدوین: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.