کمربند ایمنی در آفرود
یکی از مهمترین و ضروری ترین وسایل ایمنی در اتومبیل کمربند ایمنی است
کمربند ایمنی با مکانیزمی ساده اما بسیار کارآمد، روزانه جان تعداد کثیری از انسانها را در سوانح رانندگی نجات میدهد، در یک مطالعه آماری که بر روی ۵۱۰۳۱ تصادف رانندگی صورت گرفته، نشانگر این مطلب است که استفاده از کمربند ایمنی در خودروها باعث کاهش ۶۵ درصدی خطر مرگومیر ناشی از تصادفات رانندگی بوده و این در حالی است که کیسه های هوا (Air bag) در پیشگیری از این صدمات مرگبار قابلیت کمتری داشته و باعث کاهش ۸ درصد خطر مرگ و میر ناشی از این نوع حوادث می شود.
آمار فوق اهمیت بهکارگیری کمربند ایمنی در سفرهای درون شهری و برون شهری را آشکار نموده و ما را ملزم به اتخاذ تمهیداتی در راستای ارتقای دانش استفاده از تجهیزات ایمنی رانندگان و سرنیشینان وسایل نقلیه به منظور کاستن از این زیانها مینماید، از بهکارگیری کمربند ایمنی حدود یک قرن می گذرد، ولی در بسیاری از کشورها، استفاده از این وسیله با ارزش خیلی جدی گرفته نمیشود، البته امروزه شاهد آنیم که در جادهها و شهر تهران عدم استفاده از آن، خلاف تلقی شده و جرم محسوب می شود، و امیدواریم که در تمام نقاط کشور عزیزمان فرهنگ استفاده از کمربند ایمنی نهادینه گردد و تمامی اقشار جامعه با استفاده آن از سلامت بیشتری بهرهمند شوند.
برخی از آسیبها در اثر نبستن کمربند ایمنی
- صدمه به بخش قدامی سینه
- آسیب به چشم
- صدمه، خون مردگی و ضربه به مغز،
طبق تحقیقات انجام شده، استفاده از کمربند ایمنی تا ۷۰ درصد جلوی آسیبهای سر و جمجمه و تا ۶۰ درصد آسیبهای سینه را در تصادفات رانندگی میگیرد.
اما در مسابقات آفرود، هرگز نباید از مدلهای اتوماتیک کمربندایمنی استفاده کرد، زیرا به علت تکانهای شدید و جابجایی فراوان راننده در هنگام پرش و عبور از ناهمواریها، این نوع از کمربندهای ایمنی مقاومت نداشته و امکان باز شدن بیموقع در آنها بسیار زیاد است، به همین منظور باید از انواع ثابت و چند حالته استفاده شود، که تمرکز راننده تنها معطوف به مسیر و جریان مسابقه بوده و نگران باز شدن کمربند نباشد.
بسیاری از کمربندهای حرفهای به گونهای هستند که از ۴ طرف راننده را احاطه میکنند، یعنی دو کمربند از طرفین و یک تسمه از بین پا به آنها غلاب میشود، این نوع از کمربندها که به کمربند خلبان هواپیماهای جنگنده شبیه هستند، کارایی فوق العادهای داشته و راننده را در محل نشستن میخ کوب میکنند.
در اتومبیلهای بدون سقف (کروک) که ستون برای اتصال کمربند وجود ندارد، این اتصالها باید بروی رول بار و با توجه به نوع آن، به روشهای غلابدار و تسمهای نصب شود.
کمربند ایمنی در آفرود باید محکم نصب شده باشد تا از جابجایی راننده در هنگام واژگونی نیز جلوگیری کند اما نکتهای که همیشه باید به خاطر داشته باشیم این است که، همواره باید وسیلهای برای بریدن کمربند در مواقع اضطراری در اتومبیل پیشبینی شده و وجود داشته باشد، چه بسیار حوادث تلخی که با باز نشدن کمربند ایمنی و گیر کردن راننده داخل اتومبیل به صحنههایی دلخراش مبدل شده و راننده بخت برگشته اسیر کمربند در آتش سوخته است، نظیر این حادثه در مسابقات آفرود کشورمان رخ داده است.
چند سال قبل در مسابقه حسنآباد اتومبیل سلیم سرپولکی بعد از یک دریفت طولانی چپ کرده و پسر وی سروش سرپولکی اسیر کمربند ایمنی شد، که خوشبختانه، پدر با تجربه، با بریدن کمربند او را نجات داد، اما آنها از این خاطره همیشه به عنوان تلخترین خاطره زندگی حرفهای خود با وجود فرجام خوش یاد میکنند، زیرا پس از واژگونی هر لحظه امکان انفجار وجود دارد.
در این بخش قصد داریم تا موارد مهم ایمنی را به عزیزان گوشزد کرده تا با استفاده از این موارد همواره سالم بوده و از سفرهای برون شهری خود کمال استفاده را ببرید.
منبع: irandeserts
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n2191 کپی کردن