تنها یک بار زندگی می‌کنیم...
021 4166 3000

آن‌چه باید در سفر 7 روزه‌ زنگبار بدانیم

 «زنگبار همان جایی بود که بهشت اختصاصی‌ام را پیدا کردم.» این جزیره‌ی زیبا با ساحل بی‌نظیرش مثل یک تابلوی نقاشی است و مقصد خوبی برای کسانی است که به دنبال آرامشند. البته مردم مهربان و خوردنی‌های خوشمزه‌اش هم برایتان جذاب خواهد بود. می‌پرسید چرا؟ خب پس بهتر است با راهنمای سفر این بارمان همراه باشید. قرار است به زنگبار سفر کنیم. 

 

تورهای خارجی

 آنچه در سفر 7 روزه زنگبار خواهید خواند:

 

درباره‌ی زنگبار بیشتر بدانید:

اگر می‌خواهید از زنگبار بیشتر بخوانید حتما مطلب زنگبار؛ جزیره‌ی سبز و آبی را بخوانید.

 

 روز اول: پیش به سوی «شهر سنگی»

برای رفتن به «زنگبار» باید به کشور تانزانیا برویم. در حقیقت زنگبار فقط یک جزیره نیست، مجمع‌الجزایری در ساحل شرقی آفریقا است. قرار است در «شهر سنگی» اقامت کنیم که تا فرودگاه زنگبار حدود 12 کیلومتر فاصله دارد. بیشتر توریستها در اینجا اقامت می‌کنند. جایی که شبیه یک موزه‌ی بدون سقف است: خانه‌های قدیمی، اهالی محل که هنوز هم لباس‌های سنتی می‌پوشند و حتی صاحبان مغازه‌ها مثل گذشته‌های دور داد و ستد می‌کنند. قدم زدن در کوچه‌های قدیمی و باریک اینجا هیچوقت خسته‌تان نمی‌کند.

حدود 1000 سال پیش حاکم شیراز با هفت پسرش از طریق دریا به آنجا سفر کردند و ماندگار شدند. به جز تاجران شیرازی یک سری از تاجران شوشتری و سیرافی هم در این شهر سکونت کردند. اسم زنگبار را همین شیرازی‌های خودمان رواج دادند. «زنگ» یا «زنگی» یعنی کسانی که پوست سیاه و تیره دارند و «بار» هم که معنی ساحل می‌دهد. ساحل سیاهان یا سیاه‌پوستان عنوان جدیدی بود که به این منطقه داده شد و بعدها که اروپاییان پایشان به این جزیره باز شد به جای زنگبار، «زنزیبار» (Zanzibar) تلفظش کردند. اسمی که امروزه در همه‌ی جهان کاربرد دارد.

شهر سنگی نمونه‌ی کاملی از  یک شهر تجاری «سواحیلی» (Swahili) است. مردم سواحیلی به خاطر ارتباط با مصری‌ها، عرب‌ها، ایرانی‌ها و هندی‌ها فرهنگ متفاوت‌تری نسبت به آفریقایی‌ها دارند. حتی نشانه‌هایی از زبان فارسی را هم می‌توانید در لغات سواحیلی پیدا کنید.

 

زنگبار

زنگبار گرچه به معنی ساحل سیاهان است، اما این شهر، شهر رنگ هاست؛ از مردم آن گرفته تا طبیعت اینجا همه چیز رنگارنگ است.

 

شهر زنگبار

زنگبار یک جزیره‌ی مهم و پایتخت دولت فدرال زنگبار است که اطرافش چندتا جزیره‌ی کوچک‌تر هم دارد.

 

 روز دوم: «Jambo»

زنگباری‌ها مهربانند. وارد هر رستوران یا جای دیدنی بشوید کلمه‌ی «جامبو» را می‌بینید. «جامبو» یعنی «سلام و خوش‌آمدید.»

به بافت قدیمی شهر می‌رویم تا در کوچه‌ها و خیابان‌هایش قدم بزنیم. اینجا قلب شهر است. البته خانه‌هایش واقعا از سنگ نیست. قبل از اینکه ایرانی‌ها و اعراب به این شهر بیایند زنگباری‌ها خانه‌هایشان را از گِل می‌ساختند. اما وقتی با شیوه‌ی معماری ایرانی‌ها و اعراب آشنا شدند دیگر از گِل در خانه‌هایشان استفاده نکردند. به خاطر همین اسمش را گذاشتند شهر سنگی.

 

شهر زنگبار

 پیاده‌روی در کوچه‌های تنگ، دیدن خانه‌های قدیمی و مردم مهربان زنگبار را هیچوقت از یاد نخواهید برد.

 

«بازار قدیم برده‌فروش‌ها»ی زنگبار قسمت تاریکی از تاریخ شهر است. در گشتمان به این بازار می‌رسیم که امروزه تبدیل به موزه و جایی برای یادآوری خاطرات سیاه روزگار بردگی است. تمام برده‌هایی که در گذشته به تمام نقاط دنیا صادر می‌شدند همین جا جمع می‌شدند. زنگبار مرکز تجارت بردگان سیاهپوست بود تا اینکه در سال 1857 بریتانیا قانون لغو بردگی را تصویب کرد.  

 

بازار برده فروش‌ها

 بخشی از بازار بردگان هنوز هم به صورت موزه و یادآوری دوران غم‌انگیز تجارت برده وجود دارد.

 

پس از خوابگاه‌های بردگان به سمت کلیسای قدیمی می‌رویم. بعد از اینکه بریتانیا قانون لغو بردگی را اعلام کرد، مبلغان مسیحی به اینجا آمدند و دینشان را تبلیغ کردند. آن‌ها کلیسایی در محل قبلی بازار بردگان ساختند که به « Anglivan» معروف است. محراب کلیسا همان‌جایی است که در گذشته بردگان را به چوب می‌بستند، شکنجه می‌دادند تا قوی‌تر شوند. در این صورت قیمت فروششان هم بیشتر می‌شد.

بعد از صرف ناهار به «جزیره‌ی لاک‌پشت‌ها» (زندان) می‌رویم. سال 1860 میلادی دولت زنگبار این جزیره را از یک مالک عرب خرید و به زندانی برای برده‌های یاغی و فراری تبدیلش کرد. در سال 1893 «تب زرد» گریبان مردم آفریقا را گرفت و هزاران هزار نفر مردند. این جزیره برای قرنطینه‌ی برده‌های مریض و بی‌نوا در نظر گرفته شد و صدها برده در اینجا جان دادند.

امروزه این جزیره تبدیل به مکانی گردشگری شده و ساختمان‌های قدیمی‌اش که با سنگ‌های «مرجانی» مرمت شده حسابی پرطرفدار است.

جزیره‌ی لاک‌پشت‌ها اسم دیگر اینجا است. یک گوشه‌ی این جزیره تعداد زیادی لاک‌پشت بزرگ زندگی می‌کنند و از آن‌ها محفاظت می‌شود. در کنار لاک‌پشت‌ها راه می‌رویم و لمسشان می‌کنیم. حتی می‌توانیم به آن‌ها غذا بدهیم و تخم‌ریزی‌شان را از نزدیک تماشا کنیم.

حالا وقتش شده که به دنیای زیر آب جزیره برویم. با «اسنورکلینگ» تجربه‌ی جدیدی را در کنار هم خواهیم داشت. اسنورکلینگ غواصی بدون کپسول است و شما با عینک غواصی، لوله و «فین» یا همان کفشی که شبیه دم ماهی است، شنا می‌کنید.

از آنجایی که جزیره‌ی لاک‌پشت‌ها مرجانی و کم عمق است، اسنورکلینگ فعالیت تفریحی آبی مناسبی در اینجا به حساب می‌آید.

 

غروب زنگبار

طلوع و غروب خورشید در سواحل زنگبار دیدنی است.

 

وقت خرید است

حالا وقتش است که به بازار فروزانی (Forodhani Market) برویم. بزرگ‌ترین فروشگاه سوغاتی زنگبار همین‌جاست. از جواهرات، صنایع دستی، کتاب، پارچه، آویزهای پارچه‌ای تا سازهای آفریقا در اینجا پیدا می‌شود. غذاهای تانزانیایی و زنگباری به خصوص غذاهای خیابانی مثل «میشکاکی»، «شوارماس» و نوشیدنی لیمو و زنجبیل این بازار حتما امتحان کنید.

 

پیتزای زنگباری

پیتزای زنگباری را از دست ندهید.

 

 روز سوم: زنگبار گردی

امروز وقت آزادی خواهید داشت تا با مردم زنگبار بیشتر آشنا شوید. می‌توانید در تورهای انتخابی که به شما معرفی می‌کنیم شرکت کنید که البته هزینه‌اش به عهده‌ی خودتان است. هنوز جاهای زیادی از این جزیره‌ی زیبا مانده که ندیده‌اید.

هنوز احساس می‌کنید که شهر را خوب نگشتید؟ به شما پیشنهاد می‌کنیم که دوباره به بافت قدیمی‌اش سری بزنید. در کوچه پس‌کوچه‌های باریک اینجا خانه‌ای است که یکی از معروف‌ترین خوانندگان دنیا در آن به دنیا آمد. «فردی مِرکوری» یا «فرخ بُلسارا» خواننده‌ی اصلی گروه «Queen» اهل زنگبار است. پدر و مادرش از پارسیان هند بودند. فرخ وقتی بزرگ‌تر شد به خاطر تلفظ سخت اسمش، فردی را انتخاب کرد. بعدها هم که به انگلیس مهاجرت کرد و با همراهی چند نفر دیگر گروه «کوئین» را تشکیل دادند. کمتر کسی است که آهنگ «We Will Rock You» این گروه را نشنیده باشد.

 

خانه فردی مرکوری

خانه‌ی بچگی فردی مرکوری برای طرفداران موسیقی راک جای جذابی است.

 

«تور ادویه‌گردی» (Spice Tour): نکند شما هم مثل من فکر می‌کنید که همه‌ی ادویه‌های دنیا از هند می‌آید؟ پس بهتر است که تصورتان را عوض کنید. دهکده‌ی ادویه‌ی «Buda» مرکز فروش و تجارت ادویه به سرتاسر دنیا بود. در گشت اختیاری ادویه‌گردی که حدود 3 ساعت طول میکشد با انواع و اقسام ادویه‌ها و طرز تهیه‌شان آشنا می‌شوید. قدم زدن در باغی که هر طرفش اثری از ادویه‌های آشپزخانه‌تان است جالب است.

 

ادویه گردی

 بوییدن ادویه‌های مختلف تفریح‌تان می‌شود.

 

«تور دلفین‌ها»: دلفین‌ها موجوداتی دوست‌داشتنی‌، باهوش و مهربانند. اگر دوست دارید که با دلفین‌ها شنا کنید به شما این تور را پیشنهاد می‌کنیم. بیشترین تعداد دلفین‌های زنگبار در سواحل دهکده‌ی «کیزیم‌کازی» (Kizimkazi) است. این دهکده که در ساحل جنوبی زنگبار است می‌توانید دو گونه‌ی دلفین «پوزه بطری» (Bottle-nose) و «Humpback» را ببینید. به شما توصیه می‌کنیم که صبح زود برای دیدن دلفین‌ها به این دهکده بروید. بعد از رسیدن به اینجا با قایق‌هایی که برای تور دلفین‌ها تدارک دیده شده به وسط آب می‌روید و اگر دوست داشتید به داخل دریا شیرجه می‌زنید. 

 

تور دلفین زنگبار

دلفین‌ها بازی با آدم‌ها را دوست دارند و هرچند به شما اجازه نمی‌دهند که لمسشان کنید اما با شما بازی می‌کنند.

 

 روز چهارم: نونگوی

در زبان سواحیلی «نونگوی» یعنی شمال و از آنجایی که نونگوی در شمال زنگبار است به این اسم معروف است. در روز چهارم سفرمان به این شهر می‌رویم. بعد از اقامت در هتل وقت آزاد خواهید داشت تا استراحت کنید و یا در شهر گشتی بزنید. کسانی که از کار کردن و زندگی روزمره‌ در شهرهای شلوغ خسته‌ شده‌اند به دنبال ساحلی آرام و زیبا مثل نونگوی می‌گردند. ساخت کشتی‌های تک دَکله باعث رونق شهر شد تا اینکه ساحل شنی سفید و دریای شفافش افراد زیادی را برای سفر به این منطقه ترغیب کرد. رفته رفته صنعت توریسم نونگوی فعال شد و امروزه یکی از شهرهای ساحلی پر طرفدار جهان است. «اسکوبا دایوینگ» (scuba Diving)، ماساژ، تماشای رقص سنتی و قایق‌سواری از دیگر فعالیت‌هایی است که می‌توانید تجربه کنید. نونگوی 5.500 نفر جمعیت دارد و معروف‌ترین «ساحل» شمال زنگبار به حساب می‌آید. رستوران‌های خوب، هتل‌های مجهز و سرگرمی‌های متنوع باعث شهرت این منطقه شده است.

 

نونگوی

براساس لیستی که روزنامه‌ی CNN  از «بهترین سواحل دنیا» منتشر کرد، ساحل نونگوی در سال 2014 در جایگاه 43 قرار گرفت.

 

 روز پنجم: وقت آب‌بازی است

امروز وقت دارید تا در ساحل نونگوی قدم بزنید. برای امروز چند پیشنهاد برایتان داریم:

«Dive Center»: اینجا مرکزی است برای آموزش «Diving» و «یوگا».  Diving یا پرش به داخل آب یکی از تفریحات مهیج آبی در نونگوی است. اگر تا به حال تجربه‌اش نکردید اصلا اشکالی ندارد. پرسنل «مرکز دایو» مهربان، صبور و حرفه‌ای هستند و تمام تلاششان را می‌کنند تا شما یاد بگیرید.

آن‌ها فقط مربیان Diving نیستند، درست مثل یک خانواده با مهمانان رفتار می‌کنند. و هر سوالی که درباره‌ی جزیره داشته باشید می‌توانید از آن‌ها بپرسید.

اگر اولین تجربه‌ی «دایوینگ» شماست، پرسنل مرکز چند تکنیک ساده را اول در استخر به شما یاد می‌دهند و بعد به ساحل می‌روید تا دایوینگ واقعی را تجربه کنید.

 

نونگوی

«Diving Diving» مرکزی است که یوگا و دایو را در کنار هم آموزش می‌دهد. حتما امتحانش کنید.

 

ساحل نونگوی

«اگر عکاس هستید، غروب خورشید ساحل نونگوی را از دست ندهید. وقتی قایق‌ها برمی‌گردند بهترین لحظه‌ برای عکاسی است.» 

 

ساحل نونگوی

فرقی ندارد در هتلی پنج ستاره باشید یا یک اقامتگاه محلی، هنوز هم می‌توانید از امکانات این ساحل بهره ببرید.

  

 روز ششم: تفریحات آبی

امروز هم وقت آزادی خواهید داشت تا به ادامه‌ی تفریحات آبی‌ برسید. به جز مرکز دایو نونگوی، به مرکز «Spanish Dancer Divers»  هم بروید. اینجا هم یکی از معروف‌ترین مراکز دایوینگ است.

در نونگوی شانس دیدن لاک‌پشت‌ها را دارید. یکی دیگر از برنامه‌های پیشنهادی ما به شما در روز ششم بازدید از «Mnarani Marine Turtle Conservation Pond» است. این مرکز در سال 1993 میلادی برای حفاظت از لاک‌پشت‌های این منطقه افتتاح شد. کارکنان این مرکز هر نوع سوالی که درباره‌ی لاک‌پشت‌ها داشته باشید، جواب می‌دهند.

 

نونگوی

شانس غذا دادن به لاک‌پشت‌ها و دیدن بچه‌هایشان را از دست ندهید.

 

آشنایی با فرهنگ و مردم محلی شاید یکی از دلایل سفر کردن باشید. اگر شما هم عاشق صحبت کردن با مردم محلی هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم که به «آکواریوم طبیعی نونگوی» بروید. در مسیرتان به سمت این آکواریوم که در کنار ساحل است می‌توانید با محلی‌ها آشنا شوید. یادتان باشد که دو مرکز آکواریوم در انتهای ساحل و نزدیک «light house» وجود دارد و فقط در یکی از آن‌ها می‌توانید شنا کنید. با پرداخت حدودا 5 دلار می‌توانید از این آکواریوم بازدید کنید.

 در نونگوی مواظب «پاپاسی»ها باشید

«یه پاپاسی توی جیبش نیست، می‌خواد شمس‌العماره رو بخره». این ضرب‌المثل را شنیده‌اید؟ برای اشخاص فقیری به کار می‌رود که پول زیادی ندارند چه برسد به یک پاپاسی تا بتوانند چیزی بخرند. پاپاسی در ایران قدیم کم‌بهاترین واحد پول بود اما چرا به شما می‌گوییم که در نونگوی مواظب پاپاسی باشید؟ به خاطر حضور شیرازی‌ها و ایرانی‌ها در زنگبار لغات فارسی وارد زبان زنگباری‌ها شد. پاپاسی هم جزو همان لغاتی است که در زنگبار اشاره به افراد فرودست جامعه دارد که گدایی می‌کنند و به بهانه‌ی توصیف جاذبه‌های شهر از شما پول می‌گیرند. برای در امان ماندن از آن‌ها فقط کافی‌ست بگویید: «ممنون، لازم نیست» (No Thanks).

 

نونگوی

با قدم زدن در کنار ساحل نونگوی با مردم محلی بیشتر آشنا شوید.

 

ستاره دریایی زنگبار

در دنیای زیر دریا مواظب ستاره‌های دریایی باشید.

 

 روز هفتم: بازگشت به تهران

آخرین روز سفرمان فرا رسیده. از هتل به فرودگاه زنگبار حرکت می‌کنیم تا به سمت تهران پرواز کنیم.

 

لطفا توجه کنید که این یک برنامه عمومی برای تور زنگبار است و ممکن است برنامه‌های آن با تور انتخابی شما متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات دقیق سفر خود بخش برنامه‌ی سفر همان تور را مطالعه کنید.

اطلاعات بیشتر درباره‌ی تور زنگبار 7 روزه



1395/10/13 | کد مطلب: 3633
برچسب‌ها: دیدنی و خواندنی
شیما تیموری
یک باستان‌شناس با کلی علاقمندی؛ سفر، موسیقی، حیوانات، کتاب و...

تهیه و تدوین: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانسته‌های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب‌سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.


  • به اشتراک بگذارید:



بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل
برای اینکه مطالب بعدی وبلاگ دالاهو را از دست ندهید در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
ثبت‌نام
با وارد کردن ایمیل خود مطالبی خواندنی و جذاب دریافت کنید.