سفرنامه کوش آداسی
کشور ترکیه توسط دریای سیاه در شمال، دریای مدیترانه در جنوب، دریای اژه در غرب و دریای مرمره در شمال غرب احاطه شده است. این کشور دارای شهرها و بنادر مهمی از جمله: آنکارا (پایتخت)، استانبول، بورسا، ارزروم، قونیه، آنتالیا، اورفا، وان، کوش آداسی، مارماریس،بدروم و.... است. در این میان شهرهای استانبول، آنتالیا، قونیه، کوش آداسی، مارماریس و بدروم بیشترین توریست را دارد. موزهها، کلیساها، کاخها، مساجد، بازار و طبیعت زیبای این کشور لذتی در انسان بوجود می آورد وصفناپذیر. ترکیه پیوندگاه دو قاره آسیا و اروپاست. کوش آداسی:این شهر ساحلی در استان آیدین قرارگرفته و در نوار ساحلی دریای اژه است. اماکن دیدنی این شهر عبارتند از: منطقه مقدس واقع در روستای گوزل چاملی، گوورجین آداسی، کاروانسرای اوکوز محمد پاشا، غار کاراجا و.... نزدیکترین فرودگاه به کوش آداسی فرودگاه ازمیر است. تصمیم به سفر: در اردیبهشت ماه 1391 برای سال پیش رو تصمیم به برنامه ریزی برای سفرهای جذاب نمودم. برای شروع به چند سایت مطرح از صنعت توریسم مراجعه نموده و بعد از تحقیقات در مورد مقاصد مورد نظر روی چند شهر متمرکز شدم در بین کشورهای هدف از جمله روسیه، بلغارستان، لبنان، قبرس و ترکیه، اولین سفر را روی ترکیه فیکس کردم. خلاصه با شرکت ژوان شن سفید تور کوش آداسی را برای مدت 6 روز روی هتل 5 ستاره Ephesus princess، ok کردم.
سفر به کوش آداسی
تهران- فرودگاه امام خمینی ساعت 16 روز 19 خرداد 1391. بعد از انجام امور مربوط به بازرسی، کارت پرواز،کنترل گذرنامه و... ساعت 19:00 سوار بوئینگ MD هواپیمایی زاگرس شده و راس ساعت 19:30 پرواز با موفقیت انجام شد. حدود 3 ساعت بعد در فرودگاه ازمیر به زمین نشست، علی رغم سوء تعبیرها نسبت به هواپیمایی زاگرس پرواز خیلی خوبی داشتیم. بعد از اخذ ویزا در فرودگاه ازمیر و تحویل بار توسط لیدرها که همگی پرسنل شرکت آجون بودند به طرف اتوبوسها هدایت شدیم. (شرکت آجون امور توریسم را در کشور ترکیه مدیریت می کند. www.acuntravel.com). داخل اتوبوسها وسایل پذیرایی مختصری برای مسافران در نظر گرفته شده بود. بعد از طی مسافت حدود 90 کیلومتر به کوش آداسی رسیدیم. و به ترتیب اولویت دسترسی در مسیر مسافران هر هتل را پیاده و بعد از راهنمایی مختصر و ارائه بروشور تورهای گردشگری شهر مسافران را تا عصر فردا ترک کردند.
صبح روز اول (شنبه 20 خرداد): هتل افسوس کوش آداسی
از زیبایی ساختمان هتل و طبیعت آن هر چه بگویم کم است. چه معماری جالبی و چه طبیعت چشم نوازی.... لابی هتل در طبقه همکف، اتاقها، رستورانها و مکانهای تفریحی هتل در طبقات 1 تا 7 منفی واقع بودند. البته نه زیر زمین بلکه به دلیل اینکه سازه روی کوه بنا شده بود. و نکته جالبتر اینکه همه اتاقهای هتل همزمان رو به دریا و باغ بود و مثل اکثر هتلها که قیمت اتاقهای رو به باغ و رو به دریا متفاوت است همه اتاقهای هتل از هر دو منظره به طور یکسان بهره مند بودند. اتاق ما 3 نفره بود، که البته ما 2 نفر بودیم.
هتل دارای 4 رستوران بود که 2 تا از رستورانها دارای فضای رمانتیک بودند. کافهتریاهای بسیار فرحبخش، اتاقهای متعدد ماساژ و SPA و حمام ترکی، Free shop، سالنهای کنفرانس و آمفی تئاتر، سالن بدنسازی، فتوگرافی هتل، ورزش و بازیهای متنوع آبی، استخر روباز و سرپوشیده، اینترنت WiFi، آرایشگاه و... از امکانات متنوع هتل افسوس پرینسس بود.
بعد گردش در هتل برای شنا به ساحل زیبای دریای اژه رفتم. آب سرد بود ولی مانع من نشد و بعد حدود 1 ساعت شنا در دریا و استفاده از تختهای ساحلی برای صرف ناهار به رستوران رفتم. غذاهای متنوع طبخ بهنگام، انواع سالاد، انواع دسر، انواع میوه، و انواع نان طبخ بهنگام. کبابهای متنوع که در دهان آب میشد و لذتبخشتر آنکه در فضایی دلنشین با ویو دریا و نسیم ملایم و صدای پرستوها همراه بود.
بعد صرف ناهار عصر برنامه گردش در شهر کوش آداسی را به همراه گروه داشتیم. با اتوبوسهای توریستی شرکت آجون و لیدرهای مسلط به محلههای شهر کوش آداسی رفتیم. در برگشت برنامه چند گشت متنوع را نیز ثبت نام کردم.
شب بعد صرف شام با همان کیفیت ناهار به آمفی تئاتر هتل رفتم. برنامهای شاد و دیدنی ارائه شد. در کنار همه ملیتها که اکثرا به زبان مشترک (انگلیسی) صحبت می کردند از تماشای تئاتر لذت بردم.
صبح روز دوم (یک شنبه 21 خرداد): گشت در شهر کوش آداسی
بعد صرف صبحانه مفصل در همان محیط مشرف به باغ و دریا و وزش نسیم صبحگاهی خنک برای رفتن به یکی از بزرگترین و متنوعترین پارکهای آبی اروپا که در شهر کوش آداسی واقع بود رفتم. پارک آبی آدالند که با هتل محل اقامتم 10 دقیقه پیاده فاصله داشت و تور 6 ورودیه رایگان را در اختیارم گذاشته بود. www.adaland.com در زمان حضور گروه ما در کوش آداسی متاسفانه رفتینگ و پارک دلفین آدالند تعطیل بود. ظهر برای صرف ناهار به هتل برگشتم و عصر از امکانات ماساژ و حمام ترکی هتل بهره جستم. علی رغم خستگی از ورزش در پارک آبی حمام ترکی انرژی مضاعف بهم داد.
صبح روز سوم (دوشنبه 22 خرداد): خرید در کوش آداسی
از خستگی شب گذشته تا ساعت 11 خوابیدم. به صبحانه نرسیدم. بعد ناهار ساعت 13 قرار بود با گروه بریم مرکز خرید سوکه. به گفته لیدرمون خانم پریا قیمت اجناس در سوکه مناسبتر از مراکز خرید دیگه در شهر کوش آداسی بود. اول به فروشگاه چرم رفتیم. مدیریت فروشگاه ابتدا برنامهی شوی چرم را برای گروه اجرا کردند و بچهها مدهای مورد نظرشون رو در فروشگاه پرو و در نهایت خرید کردیم. بعد از مرکز فروش چرم به ایستگاه اول سوکه رفتیم. برندهای Levis,colins,mavi,beneton,adidas و loft با قیمتهای به نسبت مناسب و بعد ایستگاه دوم و به مراتب بزرگتر به نام Novada با برندهای piere cardin,koton,defacto,nike و... چون وقت کم بود نتونستم اونجور که دوست داشتم خرید کنم. به همراه گروه به هتل برگشتیم.
صبح روز چهارم (سه شنبه 23 خرداد): دولموشهای کوش آداسی
صرف صبحانه در محیطی فرحبخش با انواع پنیر، کالباس، سوسیس، انواع تخم مرغ، املت، انواع کره، انواع مربا و عسل، انواع زیتون، انواع ماست و سبزیجات و هندوانه و طالبی و انواع نوشیدنیهای سرد و گرم....وای... چه لذتی... بعد صرف صبحانه با 3 کورس دولموش (در کوش آداسی به مینی بوس، دولموش می گویند) به مرکز خرید Novada رفتم و حدودا از ساعت 9 تا 19 مشغول خرید در فروشگاههای آنجا بودم. خرید در مراکز خرید بزرگ و معتبر یکی از بهترین تفریحات برای من است.
ساعت 19 با دولموشها به هتل و تا رسیدم اتوبوس گروه آماده برای رفتن به مراسم شب ترکی بود. من بلافاصله وسایلم را در اتاق گذاشته و لباسهایم را عوض کردم و همراهشان شدم. مراسم در کاروانسرای محمد پاشا برگزار شد. در گوشهی محوطه کاروانسرا سن مربع شکلی واقع شده بود و در اطراف آن میزهای مهمانان به تفکیک ملیتها به شکل پرتوهای نور چیده شده بود. جای ما از قبل رزرو شده و دقیقا در امتداد راس سن بودیم.
مراسم با نواختن ویولن توسط موزیسینها آغاز شد. در ادامه اجرای رقص عربی به نحو عالی برگزار و بعد گروههایی متشکل از 5 مرد و 4 زن شوی ترکی و کردی و محلی ترکیه را اجرا کردند. در ادامه مجددا رقص عربی و در آخر ترانههای معروف کشورهای حاضر در جشن توسط آقا و بانوی خواننده با همیاری حاضرین برای رقص روی سن برگزار شد.
صبح روز پنجم (چهارشنبه 24 خرداد): تفریحات هیجانانگیز کوش آداسی
بعد صرف صبحانه برنامه مشترک گروه به پارک آبی آدالند بود که من هم همراهشان شدم. و این بار بیشاز دفعه اول بهم خوش گذشت. شاید اون دلهرهها در استفاده اول از آن سرسرههای بلند و شیبدار به صفر رسیده بود و همش تبدیل شده بود لذت و شادی. عصر آن روز را با برنامههای هتل سرگرم بودم. مسابقه کایاک سواری در استخر هتل، استفاده از سونا و حمام ترکی و در آخر تماشای تئاتر.
صبح روز ششم (پنج شنبه 25 خرداد): خداحافظی با کوش آداسی
آخرین روز حضور در این سفر مفرح بود. بعد صرف صبحانه مشغول مرتب کردن چمدانها شدم و تا ساعت 12 که ساعت تحویل اتاق بود آماده و اتاق را تحویل دادم. از ساعت 12 تا ساعت 19 با تفریحات هتل سرگرم شدم. ولی دلم به نوعی گرفته بود. به نوعی دلتنگ همه اون خوشگذرونیها بودم. دلم برای بچههای تئاترهای شبانه هتل تنگ شده بود. با اینکه با بچههای تئاتر چند عکس یادگاری گرفتم. با گارد هتل خداحافظی کردم. آخرین عکسها را گرفتم و سوار اتوبوس شدم. به فرودگاه ازمیر رسیدیم. بعد کنترل بلیط و پاسپورت... پرواز راس ساعت انجام و ساعت 3 بامداد به تهران رسیدیم. پرواز برگشتمان هم بوئینگ MD زاگرس بود و پروازی آرام را با هواپیمایی زاگرس مجددا تجربه کردیم. امیدوارم شرح سفر و عکسهای تعبیه شده توانسته باشد قسمتی از این سفر مفرح را در ذهن شما خوانندهی عزیز تداعی کرده باشد. موفق، شاداب و سلامت باشید.
این سفرنامه با قلم نویسندهای به غیر از هیئت تحریریه دالاهو به نگارش درآمده است. با توجه به گذشت زمان احتمال اینکه برخی اطلاعات مطلب دچار تغییراتی شده باشد وجود دارد؛ لذا صحت همه مطالب، مورد تایید هیئت تحریریه دالاهو نیست.
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n56 کپی کردن