ناشناختههای جاده پر پیچ و خم
جاده رؤیایی چالوس همچون یک نوار پیچدرپیچ در دل کوههای البرز خود را تاب داده و زیباییهای خود را از قدیم تا امروز به گردشگران هدیه میدهد. این جاده نوستالژیک یکی از جادههای پرخاطره برای نسل دهههای ۵۰ تا ۷۰ ایران به شمار میرود و زیبایی خود را در ذهن بسیاری از افراد ثبت کرده است. هر پیچوخم این جاده زیبایی صخرهها و درختان کهنسال را به رخ میکشد و با زمزمه رودهای دوردست، قصههای راز آلودی را از طبیعت خود روایت میکند. این جاده مقاصد ناشناختهای دارد که از آنها روایت میکنیم.
مقاصد ناشناخته جاده چالوس کجاست؟
جاده چالوس که نقطه آغازین آن در شمال شرق تهران و جنوب غرب کرج قرار دارد یکی از جادههای بسیار خوش آب و هوا و زیبا است که مسافران را به دل چالوس میرساند. این جاده با نام جاده ۵۹ نیز شناخته میشود و با این نام میتوان در نقشه و سازمان جادهها آن را پیدا کرد. جاده چالوس علاوه بر نقاط شناخته شده خود، مقاصد ناشناخته نیز دارد که هر کدام به انتظار کشف زیبایی خود هستند. در ادامه از مقاصد ناشناخته جاده چالوس خواهیم گفت تا اگر خواستید بدانید جاده چالوس چی داره و کجا را خوب است ببینید، این مطلب برایتان کارگشا باشد.
وارنگه رود، حریم رودخانه خروشان
روستای وارنگه رود به عنوان یکی از مقاصد ناشناخته چالوس شناخته میشود. این روستای بکر و خوش آب و هوا در ۸۰ کیلومتری جاده کرج به سمت چالوس قرار گرفته و یکی از مقاصد دوستداشتنی برای طبیعت دوستان و ماجراجویان به شمار میرود. وارنگه رود در مسیر کوهنوردی قله «آزاد کوه» قرار دارد و به همین دلیل محل عبور کوهنوردان بسیاری است.
دره سرسبز وارنگه رود با گیاهان کوهستانی متنوع و جانوران مختلف یکی از جاذبههای این منطقه است که تحت حفاظت سازمان محیطزیست قرار دارد. رودخانه وارنگه رود از دیگر جاذبههای این منطقه است که زیبایی بی حد و حصری به این منطقه میدهد. از روستای وارنگه رود نیز نباید غافل شد که خانههای آن سر و شکلی جدید دارند و با سقف شیروانی خود منظرهای خاص را در طبیعت بینظیر منطقه به وجود آوردهاند. فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای سفر به این روستا و طبیعت اطرافش هستند.
آدرس وارنگهرود: استان البرز، بخش آسارا، روستای وارنگه رود
آتشگاه البرز، محل سکونت زرتشتیان
آتشگاه یک روستای خوش آب و هوا به شمار میرود که از دوره اشکانیان و ساسانیان محل سکونت زرتشتیان بوده است. این روستا از ییلاقات کوهستانی البرز محسوب میشود که با طبیعت زیبا، خانههای مسکونی منحصربهفرد، باغها، زمینهای کشاورزی و چراگاهها زیبایی بینظیری را آفریده است.
روستای آتشگاه را با نامهای «آتش کوه» و «آتشکده» نیز میشناسند که آثار تاریخی خاصی را در دل خود دارد. دژ «دو برار» (دو برادر) از یادگارهای دوران ساسانی، آرامگاه پیر پیران، تل مهدیخانی و نشانههای آتشکده روی این تپه و درخت کهنسال و سرسبز «سماگاد» با عمر دو تا سه هزارساله تعدادی از آثار قدیمی این روستا هستند. مردم این روستا به زبان «تاتی» صحبت میکنند تا این زبان قدیمی همچنان در این منطقه زنده باقی بماند. این روستا با طبیعت سرسبز و آب و هوای مطلوب یکی از بهترین مقاصد تور یک روزه به شمار میرود و میتوان در فصل بهار و تابستان به آن سفر کرد.
آدرس آتشگاه کرج: استان البرز، ۲۰ کیلومتری شمالغربی کرج و ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت، روستای آتشگاه
مکان مقدس پیر پیران، درختی با دستان رو به دعا
آرامگاه پیر پیران یکی دیگر از مقاصد ناشناخته جاده چالوس است که با بنای معاصر و درخت ۲۰۰۰ساله خود شناخته میشود. پیر پیران اگرچه یک نام آشنا برای مردم البرز است اما اطلاعات چندان قابل استنادی در مورد آن وجود ندارد. روایتهای مختلفی در مورد این فرد از گذشتگان و سالخوردگان شنیده میشود و بسیاری معتقدند این پیر مدتی در این منطقه به تنهایی زندگی میکرده و او را مسیح دوران مینامند.
درخت ۲۰۰۰ساله متعلق به این آرامگاه در میان باغی کوچک و درختان میوه قرار گرفته و مورد احترام اهالی روستای آتشگاه است. مردم این روستا به این درخت بسیار باور دارند و در کنار آن به نماز خواندن و دعا کردن مشغول میشوند و به همین دلیل این باغ را امامزاده پیر پیران نامگذاری کردهاند. این درخت به عنوان میراثفرهنگی به ثبت رسیده است.
آدرس مکان مقدس پیرپیران: استان البرز، ۲۰ کیلومتری شمال غربی کرج و ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت، روستای آتشگاه
سرپوش تنگه، روایتی از آمازون
دره سرپوش تنگه چالوس به عنوان یکی از زیباترین مناطق جنگلی ناشناخته چالوس شناخته میشود. این دره یک مکان بکر و دستنخورده است که تنها طبیعتگردان حرفهای میتوانند زیبایی بیحدوحصر آن را تماشا کنند. دو تنگه در مسیر جنگل سرپوش تنگه قرار دارد که گذر از اولی آسان و دومی سخت است و نیاز به تجهیزات ویژه دارد. درختان بلند و آویزهای جنگلی این تنگه از زیباییهای منحصربهفرد آن هستند که مانع از تابش نور آفتاب به تنگه و خنکی بینظیر زمین و آب روان این منطقه شدهاند.
پوشش گیاهی سرسبز، صدای آب روان، صدای روحنواز پرندگان و قورباغهها در حوضچههای زیر هر آبشار باعث شدهاند تا این منطقه به عنوان یکی از جاهای دیدنی جاده چالوس شناخته شود. بهترین زمان برای سفر به سرپوش تنگه از ابتدای اردیبهشت تا اواخر تابستان است.
آدرس سرپوش تنگه: شهرستان چالوس، جاده هسل
دره هریجان، خانه خرس و کبک
دره هریجان در یکی از مناطق خوش آب و هوا قرار گرفته و آن را یکی از جاهای کمتر شناخته شده چالوس میدانند. این دره با نام روستای هریجان و آبشار بلند آن شناخته میشود و شما را به یک منطقه زیبا و خوش آب و هوا دعوت میکند. حیاتوحش هریجان از جاذبههای خاص آن است که به دلیل وجود جانورانی مانند بز و کل، خرس، تیهو و کبک از مناطق حفاظت شده ایران و شکار ممنوع محسوب میشود. مراتع سرسبز و پرگل، مردمان باصفای روستا و آبشار زیبای این منطقه باعث میشوند تا دره هریجان مقصد تور یک روزه چالوس باشد و مسافران بسیاری را به سمت خود دعوت کند.
آدرس هریجان: جاده چالوس، جاده روستای هریجان، منطقه محافظت شده البرز مرکزی
غار یخ مراد، یخهای ایستاده در ظلمات
غار یخ مراد از دیگر جاهای دیدنی چالوس است که نرسیده به گچسر قرار دارد. این غار یکی از غارهای پر پیچوخم و از معدود غارهای طبقاتی ایران به شمار میرود. ستونها، قندیلها و دریاچههای یخ زده این غار از شهرت بسیاری برخوردارند و باعث میشوند افراد بسیاری برای دیدن اعجاز این غار در قالب تور یک روزه به آن سفر کنند.
این غار نه تنها خود به تنهایی شگفتیساز است؛ بلکه مسیر دسترسی به آن نیز بسیار زیبا است. در اطراف این غار میتوان رودخانه پرآب «آزادبر» را در پاییندست و گیاهان کوهستانی بیشماری را دید که در کنار یکدیگر یک طبیعت منحصربهفرد را ایجاد کردهاند. این غار در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و دیدن آن در میانه جاده چالوس جذاب خواهد بود.
نکته: به یاد داشته باشید که غار یخ مراد غاری توریستی نیست و برای ورود به آن باید تجهیزات کافی داشته باشید. ضمنا این غار تونلهای و چاههای متعددی دارد. پس هرگز بدون راهنما، برای دیدن غار اقدام نکنید.
آدرس غار یخ مراد: استان البرز، جاده چالوس، گچسر (نرسیده به خروجی دیزین)، روستای کهنه ده
صخرههای هفت برادران، یادگاری کارگران
یکی دیگر از مقاصد ناشناخته جاده چالوس صخرههای هفت برادراناند که مسافران بسیاری از کنار آن عبور کردهاند اما شاید ندانند که آنها ساخته دست انساناند. صخرههای هفت برادران درست پس از تونل کندوان قرار گرفتهاند و ۷ صخره عظیمالجثهاند که مشرف به درهای عمیق و هولناک هستند. این ستونهای سنگی حاصل کار کارگرانی هستند که در پروژه ساخت جاده چالوس شرکت داشتند.
ساخت جاده چالوس در دوران رضاشاه پهلوی آغاز گشت و برای احداث تونل کندوان آن لازم بود تا یک مسیر حدود ۲ کیلومتر در دل کوه کنده شود. ازآنجاکه در آن زمان ابزارآلات و تکنولوژیهای راهسازی چندان پیشرفته نبود کارگران با کلنگ و تیشه این تونل را حفاری کردند و در نهایت این هفت صخره را در کنار جاده به یادگار گذاشتند. هر زمان که از کنار این صخرههای کلهقندی عبور کردید مشقتهای کارگرانی را به یاد آورید که برای خلق این مسیر زیبا و این صخرهها متحمل شدند.
آدرس: در میانه جاده چالوس و در ۹۰ کیلومتری از جنوب شهر چالوس
روستای الیت، محبوب ماجراجوها
روستای الیت یک روستای کوهستانی و خوش آب و هوا در نزدیکی جاده چالوس است که با طبیعت پر از گل و جنگلهای سرسبز خود مشتاق نگاه گردشگران نشسته است. این روستا را خانه چشمههای آب میدانند و خاک حاصلخیز آن باعث شده تا بستر مناسبی برای دامداری، کشاورزی و باغداری طبیعت بینظیر این منطقه باشد.
روستای الیت خانه قوم طبری به شمار میرود و نام خود را از زبان طبری به یادگار گرفته است. الیت در زبان طبری معنای «جایگاه عقاب» میدهد و شاید علت این نامگذاری به ارتفاع ۲۰۰۰ متری این روستا از سطح دریا بازگردد. در این منطقه آثاری مربوط به دوران نوسنگی و اشکانیان به دست آمده که نشان از قدمت این روستا میدهند. بهترین زمان برای بازدید از این روستا فصل تابستان است.
آدرس روستای الیت: شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان، روستای الیت
روستای دلیر، کارت پستال زنده چالوس
روستای دلیر یکی از مناطق بکر جاده چالوس محسوب میشود که همچون یک رؤیا با فاصله یک رودخانه از روستای الیت قرار گرفته است. این روستای مرتفع که همچون نقاشیهای کارتپستالی است خانههایی فشرده را در دامنه کوه خود جای داده و با پوشش گیاهی سبز و مه نرم تا پایین خانهها شما را شگفتزده میسازد. در منطقهای که این روستا قرار گرفته جاذبههای طبیعی مانند چشمه، دره، استخر آب گرم و رودخانه میان روستا فضایی بینظیر را برای لمس طبیعت به وجود آوردهاند تا طبیعت به شکل بکرتری تجربه شود.
بهترین زمان برای رفتن به این روستا از فروردین تا اواخر شهریور است که طبیعت روستا در زیباترین شکل خود دیده میشود.
آدرس روستای دلیر: شهرستان چالوس، بخش مرزن آباد، دهستان کوهستان، روستای دلیر
محوطه باستانی لمبران، اسرار تاریخ گمشده
محوطه باستانی لمبران در منطقه طالقان قرار گرفته و از جاهای دیدنی کمتر شناخته شده جاده چالوس به شمار میرود. این محوطه یکی از مناطق تاریخی حوزه طالقان است که با توجه به آثار و اشیا به دست آمده قدمتش حداقل به هزاره اول قبل از میلاد میرسد. محوطه باستانی لمبران از گورستانهای پیش از تاریخ به شمار میرفته که در حد فاصل میان روستای چیره و گته قرار دارد. لمبران علاوه بر جاذبههای تاریخی به دلیل ارتفاع بالا از سطح دریا منطقهای کوهستانی با آب و هوای دلپذیر است که میتواند برای تجربه اندکی آسایش مناسب باشد.
تور یک روزه چالوس با دالاهو
جاده چالوس به عنوان یکی از زیباترین جادههای ایران شناخته میشود و در هر پیچوخم خود زیباییهای بسیاری را برای تماشا دارد. بسیاری از نقاط دیدنی جاده چالوس شناخته شدهاند؛ اما بسیاری مناطق ناشناخته نیز وجود دارند که در انتظار کشف گردشگران بیشتری هستند.
آشنایی با مقاصد ناشناخته جاده چالوس فرصتی مناسب را به افراد میدهد تا بتوانند در نزدیکی شهر تهران چه به شکل فردی و چه با تور یک روزه چالوس به دیدن جاذبههای متعددی بروند.
اگر میخواهید خود را به دیدن جاهای دیدنی جاده چالوس دعوت کنید آژانس گردشگری دالاهو تورهای مختلفی را برای شما برنامهریزی کرده است.
سؤالات متداول
کدام یک از روستاهای مسیر جاده چالوس زمانی محل زندگی زرتشتیان بوده است؟
روستای آتشگاه.
صخرههای هفت برادران در کدام بخش جاده چالوس قرار دارند؟
درست پس از تونل کندوان در مسیر تهران به چالوس.
سرپوش تنگه به چه چیزهایی معروف است؟
جنگل سرپوش تنگه و دو تنگه در مسیر آن از جاذبههای این منطقه هستند.
یکی از معدود غارهای طبقاتی ایران در جاده چالوس چه نام دارد؟
غار یخ مراد.
کدام یک از روستاهای جاده چالوس خانه قوم طبری است؟
روستای الیت.
لینک کوتاه:
https://dlho.ir/n5917 کپی کردن

