دردسر ماشینسواری گردشگران خارجی در ایران
سفرهای جادهیی، آن هم با وسایل نقلیهی شخصی مانند خودروهای سواری، کاروان، موتور و دوچرخه یکی از پرطرفدارترین مدلهای سفر در دنیا و مشخصا در کشورهای اروپایی است. از سوی دیگر، وجود راههایی مانند جادهی ابریشم، ادویه و مارکوپولو، انگیزهی حرکت بسیاری از این گردشگران است و این خوششانسی ایران بهشمار میآید که این مسیرها از آن میگذرند و گردشگران زیادی تمایل دارند از آنجا عبور کنند؛ ولی مهمترین چالش گردشگران برای آمدن به ایران، امنیت است، دقیقا آنچه ما کمتر در بیرون از مرزها دربارهی وجود آن تبلیغ کردهایم.
طبق گزارش معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، بیشتر گردشگران خارجی تحت تأثیر تبلیغات شفاهی، ایران را برای مسافرت انتخاب میکنند و آمدن گردشگران جادهیی، مهر تأییدی بر وجود امنیت و آرامش در کشور مقصد است و میتواند شیوهای برای تبلیغ ایران، وجود امنیت در آن و متعاقبا جذب گردشگر بیشتر شود؛ اما این سفر زمینی برای گردشگر خارجی هفتخوان رستم شده است، از کارانهی گمرکی و ویزا گرفته تا همراه شدن اجباری یک راهنمای تور.
براساس بخشنامهی دفتر هماهنگی معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که مورد تأیید وزارت امور خارجه نیز است، گردشگران خارجی که با وسایل نقلیهی شخصی و از طریق آژانسهای گردشگری به ایران میآیند، برای ورود و گرفتن ویزا حتما باید یک راهنمای مجاز و مورد تأیید این دفتر را هنگام سفر در ایران، همراه خود داشته باشند. در واقع، شکل این کار از نظر امنیتی مسأله نیست؛ ولی برخی گردشگران را از آمدن به ایران منصرف میکند، چون آنها تمایل دارند فقط ویزایشان را از طریق آژانس بگیرند و بهدلیل همراه شدن اجباری راهنمای تور، هزینهای را متقبل نشوند و با وسیلهی نقلیه شخصی خود به ماجراجویی در ایران بپردازند.
باقری - مدیر تور در یکی از دفاتر خدمات مسافرتی - در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: این یک بخشنامه از طرف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است و ما آن را به گردشگرانی که قصد دارند با وسیلهی نقلیهی شخصی خود به ایران سفر کنند، اطلاع میدهیم؛ ولی گاهی برخی از آنها قبول نمیکنند و از آمدن منصرف میشوند.
وی ادامه داد: اگر آنها این بخشنامه را نپذیرند و از همراهی راهنما خودداری کنند، نمیتوانند مجوز ورود به ایران و ویزا را بگیرند.
او با بیان این نکته که این بخشنامه شامل حال گردشگرانی میشود که از طریق آژانسها برای سفر اقدام میکنند، اظهار کرد: گردشگرانی هم هستند که ترجیح میدهند، با راهنما در ایران سفر کنند و تعداد آنها هم کم نیست؛ ولی موضوع صحبت ما، مسألهای است که گروه دیگری از گردشگران را درگیر کرده است و آنها را از این سفر منصرف میکند. ما تلاش میکنیم گردشگران بیشتری را متقاعد کنیم تا به ایران بیایند، بنابراین لازم است راه ورود آنها آسان شود.
وی تصریح کرد: از زمان صدور این بخشنامه که اواخر سال گذشته بود تا کنون، حدود 30 مسافر در آژانس ما بهخاطر این بخشنامه، سفرشان را به ایران لغو کردند.
باقری دربارهی دلیل منصرف شدن این گردشگران، گفت: گرفتن راهنما برای بیشتر گردشگران هزینهبر است. علاوه بر این، آنها ترجیح میدهند سفرنامه و ماجراجویی شخصی خود را داشته باشند، برای همین وقتی به آنها گفته میشود لازمهی گرفتن ویزا و مجوز برای آمدن به ایران، همراه شدن یک راهنمای تور است، معمولا سخت این موضوع را قبول میکنند.
منبع:ایسنا
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n1078 کپی کردن