تهیه مستند موج سواری در چابهار توسط کارگردان فرانسوی
اسکی بریتون این هفته همراه با یک کارگردان فرانسوی در چابهار مشغول ضبط یک مستند از آموزش این ورزش به کودکان استان سیستان و بلوچستان است و آرزو می کند که روزی فرا رسد که ساحل چابهار پر از ورزشکارانی شود که از ورزش های آبی لذت می برند.
وی به توسعه صنعت گردشگری در چابهار بسیار امیدوار است و این کار او، با استقبال یعقوب جدگال نماینده مردم شریف چابهار و کنارک در مجلس شورای اسلامی همراه شده است.
ایسکی بریتون، از کودکی موج سواری را به عنوان ورزش آبی حرفه ای خود انتخاب کرده است و پدر و مادرش نیز از موج سواران حرفه ای کشور ایرلند هستند. در حال حاضر ایسکی به عنوان یکی از قهرمانان ملی کشور ایرلند به شمار می رود. از طرفی دیگر، ایسکی تحصیلات حرفه ای و تخصصی خویش را نیز با محوریت دریا انتخاب نموده است و در سال 2012 موفق یه دریافت مدرک دکترا در زمینه علوم دریایی شده است و کارهای تحقیقاتی متعددی در زمینه دریا، توسعه پابدار و ماهیگیری انجام داده و دارای مقالات علمی متعددی در این رشته است.
ایسکی برای اولین بار در سال 2010 به ایران سفر و چند نقطه مناسب را برای موج سواری انتخاب و با حجاب کامل اسلامی و رعایت مقرارت کشور ایران، اقدام به موج سواری کرد و نام خود را به عنوان اولین زنی که در ایران موج سواری کرده است، به ثبت رساند.
موج سواری ایسکی در سواحل چابهار در سال 2010، مردم چابهار را شگفت زده کرد و اکثر مردم در کوچه و بازار در مورد ایسکی می دانند که او اولین موج سواری است که در سواحل چابهار موج سواری کرده است. از این رو ایسکی پس از بازگشت به کشورش، متوجه می شود این اقدامش در سطح ایران و جهان باتاب های گستردهای داشته است و به همین منظور تصمیم می گیرد دوباره برای توسعه این ورزش در سواحل چابهار به ایران برگردد و او در حال حاضر در ایران است و در این سفر او علاوه بر ترغیب مردم محلی برای یادگیری موج سواری، تعدادی تجهیزات موج سواری نیز برای در اختیار گذاشتن به مردم محلی به چابهار ارسال کرده است و مردم محلی در سواحل چابهار در حال تمرین موج سواری هستند و ایسکی آنها را آموزش می دهد تا بتوانند در آینده موج سوار حرفه ای بشوند.
این اقدام ورزشی ایسکی بریتون بسیار تحسین برانگیز است و او قصد دارد از طریق ورزش موج سواری به مردم محلی کمک کند تا از طریق توسعه این ورزش بتوانند توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هم داشته باشند و تاکید ایسکی بر آن است که تا تاثیر مثبت بر شهرستان چابهار داشته باشد و از اینکه می بییند مردم فهیم و مهمان نواز محلی در حاشیه ساحل غنی چابهار، فقیر هستند، رنج می برد و قصد دارد کارگاه آموزشی برای مردم محلی برگزار کند و از طریق توانمندسازی مردم محلی، توسعه پایدار در مناطقی همانند چابهار رقم بزند.
ایسکی اعتقاد دارد که ورزش موج سواری را می توان با حجاب کامل اسلامی انجام داد و او از لباسی که برای ورزشکاران مسلمان این ورزش طراحی شده است، استفاده می کند. در این سفر او نسبت به آموزش علاقمندان محلی تلاش بی نظیری انجام داده است و مردم پر محبت شهرستان چابهار و به خصوص دهستان رمین او را می شناسند و از او به گرمی پذیرایی کردند.
ایسکی در بدو ورود به چابهار مورد استقبال یعقوب جدگال نماینده محترم مردم شریف شهرستان چابهار و کنارک قرار گرفت و جدگال ضمن پذیرایی از ایسکی و نشان دادن میهمانوازی مردم بلوچ، به اتفاق ایسکی به ساحل چابهار رفت و تاکید کردند که باید از ظرفیت ورزش های دریایی چابهار برای توسعه و معرفی منطقه استفاده گردد و به ایسکی خوش آمد گفت و حضور ایسکی را در چابهار فرصتی مغتنم برای منطقه برشمرد و تاکید کرد تا به مردم محلی آموزش موج سواری بدهند و ایسکی از اینکه با استقبال گرم نماینده محترم مجلس شورای اسلامی قرار گرفت در تصمیمش برای توسعه این ورزش در چابهار بسیار مصمم است و هر روز به مردم محلی که علاقمند هستند این ورزش را فرا بگیرند آموزش می دهد.
شایان ذکر است همرمان به حضور ایسکی در شهرستان چابهار، «ماریون پیزوا» مستندساز فرانسوی نیز فیلم مستندی در مورد ایسکی و توسعه ورزش موج سواری در چابهار تهیه و تدوین می نماید تا بتواند در سطح دنیا، شهرستان چابهار را به عنوان بهترین نقطه موج سواری در دنیا معرفی کند. او معتقد است حدود 20 میلیون موج سوار در جهان فعالیت می کنند که این فیلم می تواند آنها را با سواحل چابهار آشنا کند و نسبت به ایجاد جریان گردشگری ورزشی آبی به منطقه چابهار تاثیر گذار باشد.
میراث فرهنگی
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n1211 کپی کردن