کیسههای پلاستیکی
کیسههای پلاستیکی به دلیل ارزان، با دوام، سبک و بهداشتی بودنشان برای حمل مواد غذایی و دیگر کالاها در میان فروشندگان و نیز مصرف کنندگان بسار محبوب هستند.
با وجود این که کیسههای پلاستیکی امروزه یکی از ابزارهای ایجاد راحتی زندگی مدرن هستند و زندگی بدون وجود آنها برای ما غیرقابل تصور است، ولی همین کیسهها تبدیل به عامل آلودگی هوا، نابودی حیاتوحش و از بین رفتن منابع با ارزش زمین شدهاند.
تنها در آمریکا سالانه حدود 100 میلیارد کیسه پلاستیکی استفاده میشود. حال با در نظر گرفتن اقتصاد و جمعیت عظیم هند، چین، اروپا و دیگر نقاط جهان رقمی سرسامآور از مصرف کیسههای پلاستیکی برایمان آشکار میشود.
کیسههای پلاستیکی از مواد شیمیایی مختلف و عمداتاً سمی مانند زایلن، اکسید اتیلن و بنزن ساخته میشود، که منشا انواع بیماریها و اختلالات در انسان شناخته شدهاند. آنها نه تنها اثراتی منفی بر سلامت انسانها و حیوانات میگذارند، بلکه منجر به آلودگی هوا شده و در نهایت باعث آلودگی آب و تهدیدی دیگر برای انسانها، حیوانات و گیاهان میشوند.
این کیسهها را به راحتی میتوان هر جایی پیدا کرد از میوه فروشیها تا فروشگاههای بزرگ و بیشتر ما به عواقب استفاده از آنها بیتوجه هستیم.
اکثر کیسههای پلاستیکی پس از استفاده به مراکز دفن زباله برده میشوند. هر سال، کیسههای پلاستیکی بیشتر و بیشتری به شکل زباله وارد محیط زیست میشود و از این طریق کیسهها راه خود را برای ورود به خیابانها، پارکها و سواحل باز میکنند و اگر سوزانده شوند گازهای سمی را وارد هوا مینمایند.
سالانه حدود 100،000 حیوان دریایی، دلفینها، لاک پشتها، نهنگها، پنگوئنها و 1 میلیون پرنده به خاطر کیسههای پلاستیکی کشته میشوند. خیلی از آنها کیسهها را اشتباهاً به عنوان غذا قورت میدهند و چون این کیسهها تجزیه نمیشوند بعد از مرگ و تجزیه حیوان همچنان باقی میماند و مرگ حیوانات دیگری را رقم میزنند.
یکی از بدترین اثرات زیست محیطی تجزیهناپذیری آنها است. تجزیه آنها حداقل 400 سال طول میکشد.
برای تولید کیسههای پلاستیکی نفت لازم است، که فرآوردههای آن هم رو به کاهش است و روز به روز گرانتر میشود. سالانه 100 میلیون بشکه نفت برای تولید پلاستیک مصرف میشود و بدون شک این منبع گرانبها نباید از این طریق هدر رود.
کیسههای پلاستیکی به جزئی جداییناپذیر از زندگی ما بدل شدهاند ولی میتوانیم شروع به کم کردن آنها در زندگی کنیم. کیفهای پارچهای برای خرید میتواند جایگزین خوبی باشد.
هر یک از ما باید مسولیت این مشکل را بر عهده بگیریم.
امروزه در خیلی از کشورها و ایالات آمریکا استفاده از کیسه پلاستیک ممنوع شده است. امروزه تعداد آمریکاییهایی که از مصرف پلاستیک منع شدهاند به 50 میلیون نفر رسیده است.
اکثر آدمها روزانه از یک کیسه استفاده میکنند، یعنی چیزی که از سوخت فسیلی تهیه میشود، ظرف چند دقیقه راهی سطلهای زباله میشود، ولی خیلی از آنها به محل دفن نمیرسند و از طریق باد از کامیونها به بیرون پرتاپ میشوند که سر از هر کجا در میآورند.
هر چند خیلی از مردم استفاده از این کیسهها را حق خود میدانند ولی امروزه میدانیم این طرز فکر باعث تلف شدن منابع و تخریب چشم اندازهای طبیعی ما میشود.
جمعآوری: لیلا قندهاری
منابع:
www.taravat-bahar.org
http://www.boomesa.com
http://www.buzzle.com
http://www.greenlivingbees.com
http://www.conservingnow.com
http://www.envirosax.com
http://www.reuseit.com
http://www.inspirationgreen.com
لینک کوتاه:
https://dlho.ir/n2113 کپی کردن