چطور به زمین کمک کنیم؟
دلمان میخواهد کاری برای زمین انجام دهیم.زمینی که بخشنده است و هر چه دارد، بیدریغ در اختیارمان گذاشته. احتیاجی نیست کار بزرگی انجام دهیم، گاهی چند گام کوچک تاثیر بزرگی خواهدداشت؛ اگر همه با هم گام برداریم.
روی این کره خاکی زندگی میکنیم و نمیتوانیم نسبت به آن بی تفاوت باشیم. هر روز اخباری میرسد از گرم شدن بیش از حد کره زمین یا نابودی بخش وسیعی از جنگلها، این اخبار برای کسانی که با طبیعت زندگی میکنند و حیات خود را مدیون آنند بسیار دردناک است. چقدر از خشک شدن ارومیه رنج بردیم؟ هنوز هم مردم خوزستان هوا ندارند، تالابها در حال خشک شدن هستند. هوای آلوده تهران با شروع فصل گرما، کمی مهار میشود اما دوباره با شروع پاییز غبار آلودگی و سیاهی به همهمان یادآوری میکند، باید در حفظ و نگهداری زمینی که بر رویش زندگی میکنیم کوشا باشیم.
با این هفت راه ساده میتوانیم به زمین کمک کنیم:
1- از کیسه پلاستیکی استفاده نکنید!
تجزیه ظروف پلاستیکی حدود 250 تا 500 سال طول میکشد و متاسفانه ایران جز 5 کشور اول دنیا در مصرف ظروف پلاستیکی است. چند بار پیش آمده که به مغازه رفتید بعد خریدتان را که یک بسته کوچک است در یک نایلون پلاستیکی تحویل گرفتهاید؟ میشد به مغازهدار نه! بگویید. چرا باید کیسه پلاستیکی را در شرایطی که راههای دیگری وجود دارد، بپذیریم. در حال حاضر ساکهای پارچهای ساده که به راحتی تا شده و در کیف جا میگیرند، گزینه مناسبی هستند. همین الان تصمیم بگیرید و به ظروف پلاستیکی و کیسه نایلون، نه! بگویید.
چرا باید این صحنهها را دید!
2- دوچرخه سواری کنید!
وقتی کمک کردن به زمین میتواند یک تفریح شیرین باشد. دوچرخه سواری کنید و به زمین کمک کنید نفس بکشد. برای رفتن به سرکار از دوچرخه استفاده کنید. شاید تمام روزهای هفته نتوانید، اما میشود یک روز در هفته را به دوچرخهسواری اختصاص داد. حتی اگر یک روز در هفته هم زیاد باشد، ماهی یکبار حتما میشود. امتحان کنید.
دوچرخه را امتحان کنید!
3- زبالهها را تفکیک کنیم
باور کردنش شاید سخت باشد اما خیلی از کشورهای پیشرفته دنیا به زبالههای خود به چشم یک ثروت ملی نگاه میکنند. بازیافت این مواد و استفاده مجدد از آنها سود بسیاری دارد. مثلا تفکیک زبالههای پلاستیکی، فلزی و شیشهای از یکدیگر این حسن را دارد که لازم نیست 250 تا 500 سال برای جذب زبالههای دفن شده زمان صرف شود. اگر با همین روند پیش برویم متاسفانه دیگر زمینی اطراف شهرهای بزرگ بر ای دفن زباله باقی نمیماند.
در برخی کشورهای پیشرفته دنیا زباله یک ثروت ملی محسوب میشود!
4- در مصرف آب صرفهجویی کنیم
هر چند گفته میشود بیشترین میزان مصرف آب در کشور ما برای بخش کشاورزی است، اما نمیتوان از سهم مصرف خانگی به سادگی گذشت. وجود آب آنقدر حیاتی است که گذراندن یک روز بی آب برایمان واقعا غیر قابل تصور است. بدون ماشین، موبایل و خیلی چیزهای دیگر میتوان زندگی کرد اما بدون آب، هرگز! اگر قرار است در مصرف آب صرفهجویی کنیم، منظورمان درست مصرف کردن و استفاده بهینه است. فقط کافی است وقتی شیر آب را باز میکنید به فکر روزهای کم آبی باشید که با عدم مصرف درست منتظرمان است.
صرفهجویی در مصرف آب را جدی بگیریم.
5- از قمقمه استفاده کنید!
وقتی به سفر میروید یک راهکار ساده، جایگزینی برخی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف با ظروف دیگر است. مثلا بطریهای پلاستیکی آب را به سادگی میتوانید با قمقمه جایگزین کنید. این راه ساده اما بسیار کاربردی است. ظروف یکبار مصرف را از چمدانتان حذف کنید.
هنگام سفر به جای بطری آب پلاستیکی، از قمقمه استفاده کنید.
6- از محصولات قابل بازیافت استفاده کنید
محصولاتی که رویشان علامت سه فلش متوالی را میبینید قابلیت بازیافت دارند. این محصولات، بازیابی، پاکسازی و مجددا بعد از انجام فرآیندهایی دوباره وارد بازار میشوند و قابل استفاده هستند. بازیافت محصولات تا حد بسیار زیادی در مصرف انرژی و منابع طبیعی صرفهجویی به همراه خواهدداشت.
با کمی ابتکار میتوانیم از وسایلی که غیر قابل استفاده بنظر میرسند، استفاده کنیم.
7- انرژی کمتری مصرف کنیم
تا به حال به برچسب مصرف انرژی بر روی وسایل الکتریکی توجه کردهاید؟ این برچسب نشان میدهد یک وسیله الکتریکی تا چه اندازه انرژی دریافتی را به صورت بهینه مصرف میکند. هرچقدر از حرف A دورتر و به سمت حرف G حرکت میزان مصرف انرژی بیشتر میشود.
وقتی وسیلهای میخرید حتما به برچسب روی آن توجه کنید.
به زمین کمک کنیم:



مهندس برق، ارشد مدیریت، عاشق ورزش، موسیقی، مطالعه و تماشای فیلم
تهیه و تدوین: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.