همه چیز درباره اولان باتور پایتخت مغولستان
اولان باتور را پایتخت فریبنده مغولستان میدانند. این شهر همچون گوهری در آسیای مرکزی قرار دارد و با تاریخ غنی، فرهنگ پر جنبوجوش و زیبایی طبیعی خیرهکننده هر ساله مسافران بسیاری را در قالب تور مغولستان به این کشور راهی میکند. این شهر به عنوان نقطه شروع ماجراجویی در مغولستان ترکیبی مسحورکننده از سنتهای باستانی و جاذبههای مدرن را ارائه میدهد و سفر با آن میتواند یکی از جذابترین سفرها در آسیای مرکزی باشد. در ادامه از این شهر فریبنده بیشتر خواهیم گفت.
اولان باتور پایتخت مغولستان کجاست؟
اولان باتور پایتخت مغولستان است و به عنوان سردترین پایتخت روی زمین شناخته میشود. اولان باتور شهری مدرن و صنعتی محسوب میشود که در کشوری با طبیعتی بکر و دستنخورده قرار دارد. این شهر تضاد جالبی از مدرنیته و سنت را در پوشش افراد و آداب آنها در مقابل نگاه افراد قرار میدهد و همین مسئله باعث میشود یکی از عجیبترین پایتختهای دنیا باشد.
اولان باتور که عمدتاً به عنوان آفتابی، آرام و باز توصیف میشود، شهری پر از پارادوکس است که در آن زندگی مدرن به راحتی با سبک زندگی سنتی مغولستان درآمیخته میشود. این شهر مرکز اقتصادی، فرهنگی و سیاسی این کشور به شمار میرود و با جاذبههای گردشگری و متنوعترین سرگرمیها یکی از مقاصد انواع تور خارجی است.
در این شهر جمعیتی در حدود 1.6 میلیون نفر از جمعیت کمی بیش از ۳ میلیون نفر مغولستان زندگی میکنند.
جغرافیای اولان باتور
اولان باتور در ارتفاع حدود 1350 متری بالاتر از سطح دریا، در شرق مرکز مغولستان، بر ساحل رودخانه تول و در درهای در دامنه کوه «بوگد خان» (Bogd Khan) قرار دارد. به طور سنتی گفته میشود که اولان باتور توسط چهار قله «سونگینو خیرخان»، «چینگلتی» (Chingeltei)، «بیانزورخ» (Bayanzurkh) و در نهایت کوه بوگد خان احاطه شده است.
اولان باتور تقریباً در عرض جغرافیایی وین، مونیخ، اورلئان و سیاتل و تقریباً در طول جغرافیایی چونگ کینگ، هانوی و جاکارتا قرار دارد.
تاریخ اولان باتور
شهر اولان باتور تاریخ پرفراز و نشیبی را از سر گذرانده است. در ابتدا و در سال 1639 این شهر در 300 کیلومتری جنوب غربی محل فعلی اولان باتور، به عنوان یک مرکز صومعه بودایی عشایری تأسیس گشت. این شهر در طی سالهای اولیه به عنوان یک «اورگو» یعنی مرکز مذهبی برجسته مغولستان شناخته میشد و مقر رئیس معنوی تبار «گلوگ» بودیسم تبتی در مغولستان به شمار میرفت.
پس از گذر زمان و در سال ۱۷۲۷ پس از تنظیم تجارت چین و روسیه توسط معاهده «کیاختا»، یک مسیر کاروانی بین پکن و کیاختا باز شد و در نهایت شهر اولان باتور در امتداد آن مستقر گشت. این شهر در طی سالها وقایع مختلف تاریخی و نامهای بسیاری را به خود دید تا در سال ۱۹۲۴ با اعلام جمهوری خلق مغولستان به اولان باتور تغییر نام داد و به عنوان پایتخت کشور اعلام شد.
برنامهریزی برای ایجاد شهری مدرن در اولان باتور در دهه ۱۹۵۰ آغاز شد و به تدریج بیشتر مناطق گیرهای قدیمی (ger) در آن جای خود را به آپارتمانهایی به سبک شوروی دادند.
در قرن ۲۱ یک دوره گذار در این کشور به وجود آمد. در این دوران سرمایهگذاری در معدن افزایش یافت، گردشگری شروع به توسعه کرد و کشور محبوبیت منابع را به دست آورد و به این ترتیب اولان باتور نیز دستخوش تغییراتی گشت.
امروزه آسمانخراشها، ساختمانهای اداری جذاب، هتلهای سطح بالا، مراکز خرید و رستورانهای مختلف در کنار مناطق مسکونی عشایری به این شهر وجههای خاص دادهاند تا مکانی پر تضاد اما جذاب برای مسافران باشد.
آب و هوای اولان باتور
این شهر همانند مغولستان دارای آب و هوای چهار فصل است. در تابستان از ژوئن تا سپتامبر آب و هوا در این شهر گرم و معتدل است و شهر دمایی در حدود ۲۰ درجه سانتیگراد را تجربه میکند. در زمستان و از ماه دسامبر تا فوریه آب و هوایی سرد و خشک در این شهر جریان دارد و دمای هوا به منفی ۲۰ درجه سانتیگراد نیز میرسد. جالب است بدانید دمای در حدود منفی ۴۰ درجه نیز در اولان باتور دیده میشود و به همین دلیل این شهر را سردترین پایتخت دنیا میدانند. بهترین زمانی که گردشگران میتوانند به این شهر سفر کنند از اوایل جولای تا اواسط آگوست است.
جدای از آب و هوا باید دانست که آلودگی هوا یک مشکل جدی در اولان باتور به ویژه در فصل زمستان است. در این شهر در ۹۲ درصد از خانهها برای پختوپز و گرما از زغالسنگ استفاده میکنند و همین مسئله باعث آلودگی جدی هوای این شهر میشود.
حمل و نقل عمومی در اولان باتور
حمل و نقل در اولان باتور از طریق اتومبیلهای شخصی، حملونقل عمومی (اتوبوس، ترولیبوس، و تاکسی) و همچنین تاکسیهای غیررسمی و مینی ونها انجام میشود. حمل و نقل عمومی در این شهر گسترده و ارزان است بهطوری که هزینه یک بار سواری بزرگسالان 300 MNT برای ترولی بوس و 500 MNT برای اتوبوس بدون در نظر گرفتن مسافت است.
از تاکسی نیز میتوان برای حمل و نقل در اولان باتور استفاده کرد. تاکسیهای رسمی معمولاً در فرودگاهها، ایستگاههای راهآهن و هتلهای بزرگ فعالیت میکنند و دسترسی به آنها سخت است. با اینکه تاکسیهای شخصی در خیابانها در دسترساند اما به دلیل اینکه به زبان مغولی صحبت میکنند مکالمه با آنها بسیار سخت است و ممکن است مشکلاتی برای مسافران به وجود آید.
شهرشناسی اولان باتور
مردم خونگرم و مهماننواز اولان باتور در دو بخش اصلی این شهر زندگی میکنند. بخشی از جمعیت این شهر در بخش مدرن و آپارتمانهای شهری به سر میبرند و بخش دیگر که جمعیت آنها قابل توجه است در منطقهای به نام ناحیه گِر (ger) روزگار میگذرانند. این ناحیه به شکل سنتی محل زندگی کارگران و کارمندان شهر است و امروزه محل زندگی صحرانشینانی شده که دامهای خود را در یخبندانهای زمستان از دست دادهاند و به جستجوی کار به این شهر مهاجرت کردهاند.
اولان باتور در حال حاضر چندین سینما، یک پیست اسکی مدرن، دو استادیوم بزرگ سرپوشیده، چندین فروشگاه بزرگ و یک شهربازی بزرگ دارد. تنوع غذا، سرگرمی و تفریح به طور پیوسته در این شهر در حال افزایش است. رستورانهای زنجیرهای بینالمللی مانند کی اف سی، برگر کینگ، پیتزا هات و هتلهای زنجیرهای مانند Ramada، Kempinski و Shangri-La شعبی در این شهر افتتاح کردهاند و باعث شدهاند دست مسافران در هنگام انتخاب بازتر از قبل باشد.
دیدنیهای اولان باتور
این شهر جاذبههای مختلفی دارد و مسافران تور مغولستان میتوانند به دیدن آنها بروند. از جمله جاذبههای اولان باتور موارد زیر هستند:
مجسمه چنگیزخان
یکی از جاذبههای اولان باتور مجسمه ۴۰ متری چنگیزخان مغول است که او را سوار بر اسب نشان میدهد. این مجسمه در شرق اولان باتور و در ابتدای رود تول (درست در همان مکانی که طبق افسانهها چنگیزخان شلاقی از جنس طلا را پیدا کرد) قرار دارد.
پارک بودا
این پارک و مجسمه عظیم بودا در آن یکی دیگر از جاذبههای این شهر است. در پایین این مجسمه اتاقکی قرار دارد که در آن نقاشیهای بودایی معروف به تانگ کا، شمایلی از بودا و چندین سوترا قرار گرفتهاند.
یادبود زایسان
این یادبود روی یکی از تپههای جنوبی شهر قرار گرفته است. این بنا توسط روسها به عنوان یادبودی برای سربازان کشته شده در جنگ جهانی دوم ساخته شد. از محل این یادبود میتوان نمایی پانورامیک از پایتخت مغولستان را مشاهده کرد.
پارک ملی ترلج
این پارک در ۶۶ کیلومتری اولان باتور یکی از زیباترین جاذبههای دیدنی این شهر است. سوارکاری بر اسب و شتر، دیدن دشتهای سرسبز زیبا و گلهای سپیده گوهر (ادلوایز) از جاذبههای این پارک ملی هستند.
مذهب مردم اولان باتور
اولان باتور سابقه دیرینهای در پیروی از آیین بودسیم دارد. از مهمترین عبادتگاههای برجسته در این شهر میتوان به صومعه «گاندانتگچینلن» (Gandantegchinlen) و معبد «چویجین لاما» (Choijin Lama) اشاره کرد. در دوران مدرن چندین کلیسای مسیحی و مسجد اسلامی نیز به این شهر اضافه شدند. از میان مردم مذهبی این شهر حدود ۹۰ درصد پیرو آیین بودیسم، حدود ۵ درصد شمنیسم، حدود ۳ درصد مسیحی و کمتر از یک درصد مسلمان هستند. مسلمانان اولان باتور عمدتاً اقلیت قزاق قومی هستند که در «نالایخ» زندگی میکنند.
نکات جالب در مورد اولان باتور
شاید آگاهی از نکات زیر در مورد این شهر پیش از سفر برای مسافران جالب باشد:
- حدود نیمی از جمعیت مغولستان در اولان باتور زندگی میکنند.
- این شهر ۲۸ بار جابجا شد تا در نهایت به یک پایتخت ساکن تبدیل گشت.
- شهر اولان باتور دارای جمعیت بسیار جوانی است بهطوری که ۵۱ درصد از جمعیت آن زیر ۳۰ سال هستند.
- حدود ۶۰ درصد از جمعیت اولان باتور در منطقه سنتی زندگی میکنند.
- این شهر بر روی منابع زغال سنگ ساخته شده است.
- اولان باتور شهر امنی به شمار میرود به شکلی که در زمینه جرایم خشن و سایر خطرات فیزیکی از امنیت بالایی برخوردار است.
- این شهر به دلیل داشتن ۶۷ میلیون رأس دام که بدون حصار در علفهای طبیعت تغذیه میکنند معروف است و به همین دلیل گوشت ماده اصلی غذاهای مردم مغول به شمار میرود. بازار گوشت قرمز مغولستان با تنوع بالای گوشت میتواند یکی از جاهای دیدنی شهر باشد.
تور مغولستان با دالاهو
تور مغولستان با اولان باتور آغاز میشود؛ زیرا این شهر میزبان یک فرودگاه بینالمللی و ایستگاه مرکزی راهآهن است. این شهر در شروع سفر میتواند مکانی برای آشنایی با مردم گرم و مهماندوست مغول باشد و تصویری خاص و پرتضاد را از زندگی در مهمترین شهر مغولستان برای مسافران تور خارجی رقم بزند.
اگر سفر به مغولستان یکی از خواستههای شما است آشنایی با این شهر میتواند کمک کند تا مواجهه بهتری برایتان حاصل شود.
در صورتی که به سفر به مغولستان و اولان باتور علاقه دارید مشاوران آژانس گردشگری دالاهو میتوانند اطلاعات لازم را در مورد تور نوروز ۱۴۰۴ مغولستان در اختیارتان قرار دهند. سفر با تور نوروز ۱۴۰۴ به سرزمین طبیعت بکر و سنتهای شگفت میتواند یکی از بهترین تجربههای شما باشد.
لینک کوتاه:
https://dlho.ir/n5719 کپی کردن

