همسفر لحظه‌های بی‌تکرار...
021 4166 3000

ایندوچاینا کجاست؟

شما هم امتیاز بدهید!

ایندوچاینا یا «هندوچین» به عنوان قلب جنوب شرقی آسیا، ترکیب بی‌نظیری از فرهنگ غنی، تاریخ کهن و طبیعت بکر را در خود گرد آورده است. در این منطقه می‌توان به دیدن معابد شگفت‌انگیز «انگکور وات» در کامبوج رفت و یا از مناظر سرسبز ویتنام و آرامش معابد بودایی لائوس الهام گرفت. این منطقه یک مقصد رؤیایی برای علاقه‌مندان به تاریخ، فرهنگ و ماجراجویی است و اگر به دنبال تجربه‌های جدید هستید بهترین مقصد به شمار می‌رود. اگر برایتان سؤال است که ایندوچاینا کجاست؟ در ادامه به این پرسش پاسخ خواهیم داد.

ایندو چاینا کجای دنیاست؟

ایندوچاینا (Indochina) یا هندوچین یک منطقه در جنوب شرقی آسیا به شمار می‌رود. این منطقه تعریف چندان دقیقی ندارد؛ اما در پرکاربردترین تعریف شامل مستعمرات سابق فرانسه یعنی ویتنام، کامبوج و لائوس است. اصطلاح جغرافیایی ایندوچاینا برای اولین بار در اوایل قرن ۱۹ شکل گرفت و در ابتدا برای توصیف مناطقی به کار می‌رفت که از نظر فرهنگی تحت‌تأثیر دو تمدن هند و چین بودند و به شکل استراتژیک نیز بین این دو کشور بزرگ قرار داشتند.

تور ایندوچاینا

از سال ۱۸۸۷ تا ۱۹۵۴، این اصطلاح به‌عنوان نام رسمی مستعمرات فرانسه در این منطقه استفاده شد که شامل کشورهای امروزی کامبوج، لائوس و ویتنام بود. امروزه کل این منطقه معمولاً با عنوان «سرزمین اصلی جنوب شرقی آسیا» یا «شبه‌جزیره هندوچین» شناخته می‌شود.

اصطلاح ایندوچاینا اولین بار در قرن نوزدهم به کار برده شد

گاهی اوقات کشورهای تایلند و میانمار را نیز در ایندوچاینا جای می‌دهند؛ زیرا از نظر فرهنگی شباهت بسیاری با سه کشور دیگر دارند. همچنین در مواردی شبه‌جزیره مالایا نیز در تعریف ایندوچاینا جای می‌گیرد؛ هرچند از نظر فرهنگی با ۵ کشور دیگر متفاوت است.

کشورهای ایندوچاینا

همان‌طور که گفته شد ایندوچیانا شامل چندین کشور متفاوت است که هر کدام با داشتن ویژگی‌های منحصربه‌فرد باعث شده‌اند این‌چنین مورد توجه باشند. کشورهایی که در این منطقه قرار دارند موارد زیر هستند:

ویتنام

ویتنام که به طور رسمی جمهوری سوسیالیستی ویتنام نامیده می‌شود، شرقی‌ترین کشور هندوچین به شمار می‌رود. این کشور از شمال با چین، از شمال غربی با لائوس و از جنوب غربی با کامبوج هم‌مرز است و سواحل آن به دریای جنوبی چین منتهی می‌شود.

پایتخت ویتنام «هانوی» نام دارد و بزرگ‌ترین شهر آن «هو چی مین» (سایگون) است. این کشور جمعیتی بیش از ۹۶ میلیون نفر دارد و با اقتصاد در حال رشد آینده خوبی را انتظار می‌کشد. در گذشته، کشاورزی پایه اصلی اقتصاد ویتنام بود؛ اما امروزه گردشگری نیز نقش مهمی در توسعه اقتصادی آن دارد.

از مقاصد گردشگری محبوب ویتنام موارد زیر هستند:

این منطقه جغرافیایی شامل چند سرزمین با فرهنگ‌های متنوع است

خلیج هالونگ (Ha Long Bay)

این خلیج میراث جهانی یونسکو به شمار می‌رود. خلیج هالونگ با آب‌های فیروزه‌ای و صخره‌های آهکی شگفت‌انگیز می‌تواند بدیع‌ترین مناظر را در تور ایندوچاینا به نگاه مسافران ببخشد. از جمله تفریحات محبوب در این منطقه قایق‌سواری و تورهای دریایی هستند.

هوئی آن (Hoi An)

از دیگر مقاصد گردشگری ویتنام باید به شهر تاریخی «هوئی آن» با خیابان‌های چراغانی و غذاهای محلی خوشمزه‌اش اشاره کرد. همچنین فروشگاه‌های این شهر که سوغاتی‌هایی مانند شال‌های ابریشمی و ظروف سفالی را عرضه می‌کنند بسیار مورد توجه هستند.

فوکوک (Phu Quoc)

جزیره فوکوک مکانی رؤیایی برای عاشقان طبیعت و ماجراجویی است. مسافران تور خارجی می‌توانند در هنگام سفر به ایندوچاینا در این منطقه از مکان‌های تاریخی دیدن کنند و یا به تجربه ورزش‌های آبی بپردازند.

دا نانگ (Da Nang)

از دیگر مناطق گردشگری بسیار مهم ویتنام شهر ساحلی دانانگ است. این شهر به سواحل زیبا و غذاهای دریایی لذیذش شهرت دارد و «پل اژدها» یکی از جاذبه‌های معروف آن به شمار می‌رود.

کامبوج

کامبوج در جنوب هندوچین قرار گرفته و مساحتی حدود ۱۸۱,۰۰۰ کیلومترمربع را پوشش می‌دهد. این کشور دارای ۱۶ میلیون نفر جمعیت است. کامبوج اگرچه کشوری نسبتاً فقیر محسوب می‌شود؛ اما گردشگری به یکی از عوامل اصلی رشد اقتصادی آن بدل شده است.

کامبوج کشوری زیبا و پر از دیدنی در منطقه ایندوچایناست

مهم‌ترین جاذبه‌های کامبوج عبارت‌اند از:

انگکور وات (Angkor Wat) 

یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های کامبوج که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و یکی از معروف‌ترین معابد جهان است انگکور وات نام دارد. این معبد به دلیل معماری شگفت‌انگیز خود سالانه بسیاری از مسافران تور خارجی را به سمت خود دعوت می‌کند.

پنوم پن (Phnom Penh)

پنوم پن پایتخت پر جنب‌وجوش کامبوج به شمار می‌رود که تلفیقی از تاریخ و مدرنیته را در خود گرد آورده است. در این شهر می‌توان به دیدن جاذبه‌های مختلفی همچون کاخ سلطنتی، معبد نقره‌ای و موزه «تول سلنگ» رفت.

سیام رئاپ (Siem Reap)

این شهر را به عنوان دروازه‌ای به مجموعه معابد «انگکور» می‌شناسند. در شهر سیام رئاپ می‌توان به دیدن بازارهای محلی بسیاری رفت و غذاهای محلی خوشمزه‌ای را نوش جان نمود.

دریاچه تونله ساپ (Tonlé Sap Lake)

اگر در هنگام سفر با تور ایندوچاینا در کامبوج  به دنبال جاذبه طبیعی هستید دریاچه تونله ساپ انتخاب مناسبی است. در این دریاچه امکان قایق‌سواری و بازدید از دهکده‌های شناور برای گردشگران وجود دارد و می‌توان تجربه‌های خاصی را در این منطقه رقم زد.

لائوس

لائوس کشور محصور در خشکی، در مرکز هندوچین قرار گرفته و آن را با نام رسمی «جمهوری دموکراتیک خلق لائوس» نیز می‌شناسند. مساحت این کشور در حدود ۲۳۶,۸۰۰ کیلومترمربع است و جمعیتی در حدود ۷.۵ میلیون دارد.

لائوس کشوری در مرکز ایندوچاینا با طبیعتی بکر است

اقتصاد لائوس بیشتر بر کشاورزی متکی است و از نظر سطح توسعه، یکی از فقیرترین کشورهای جنوب شرقی آسیا محسوب می‌شود. بااین‌حال، منابع طبیعی و گردشگری فرصت‌های خوبی برای رشد اقتصادی آن ایجاد کرده‌اند.

مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری لائوس:

وینتیان (Vientiane)

پایتخت لائوس وینتیان نام دارد. این شهر با حال‌وهوای آرام خود فضای شهری متفاوتی را برایتان رقم می‌زند. غذاهای محلی لذیذ وینتیان معروف هستند و همین مسئله باعث می‌شود این شهر یک گزینه عالی برای افراد شکم گرد باشد.

وانگ وینگ (Vang Vieng)

اگر به ماجراجویی و فعالیت‌هایی مانند قایق‌سواری، زیپ‌لاین و شنا در رودخانه علاقه دارید وانگ وینگ می‌تواند یک گزینه عالی برای مقصد سفر شما باشد.

نونگ خیائو (Nong Khiaw) 

نونگ خیائو اگرچه شهری کوچک است؛ اما زیبایی آن باعث می‌شود تا مکانی عالی برای استراحت و لذت بردن از طبیعت بکر باشد. در این شهر می‌توان به قایق‌سواری و عکاسی از مناظر طبیعی پرداخت.

لوانگ پرابانگ (Luang Prabang)

لوانگ پرابانگ را پایتخت سابق لائوس می‌دانند و امروزه در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. این شهر به دلیل معماری استعماری فرانسوی و معابد تاریخی‌اش بسیار معروف است.

فرهنگ، مذهب و آب‌وهوای هندوچین

برای شناخت ایندوچاینا شاید توجه به فرهنگ، مذهب و آب‌وهوای منطقه نیز لازم باشد. در ادامه این سه حوزه را در ایندوچاینا بررسی می‌کنیم:

ایندوچاینا منطقه‌ای بسیار سرسبز و با جنگل‌های انبوه است

فرهنگ ایندوچاینا

فرهنگ ایندوچاینا همان‌طور که نامش نشان می‌دهد تحت‌تأثیر فرهنگ هندی‌ها، چینی‌ها و استعمارگرانی بوده که در این منطقه زندگی می‌کردند. ایندوچاینا برای حداقل ۲۰۰۰ سال تا به امروز همراه دیگر کشورهای جنوب شرقی آسیا به عنوان یک مسیر تجاری بین هند و چین عمل کرده و همین مسئله باعث شده تا تأثیرات فرهنگی بسیاری را پذیرفته باشد.

فرهنگ کامبوج و لائوس به شدت تحت‌تأثیر هند بوده و ویتنام به خصوص در زمینه‌هایی مانند مذهب، افسانه‌ها، زبان و خط بیشترین تأثیر را از چین پذیرفته است. همچنین تأثیرپذیری این سه کشور از آشپزی چین بسیار قابل توجه است و آن را ناشی از مهاجرت گسترده چینی‌ها به این منطقه در دوران استعمار می‌دانند.

مذهب

بوداییسم مذهب غالب در این منطقه است. شاخه «مهایانه بوداییسم» در ویتنام بیشترین پیروان را دارد؛ درحالی‌که «تراوادا بوداییسم» مذهب اصلی در کامبوج و لائوس است.

بیشتر مردم ایندوچاینا پیرو مذهب بوداییسم هستند

آب و هوا

در هندوچین می‌توان فصل‌ها را به سه دسته گرم، مرطوب و خشک تقسیم کرد. فصل خشک و نسبتاً خنک از حدود نوامبر تا فوریه است و محبوب‌ترین زمان برای گردشگران به شمار می‌رود. پس از آن فصل بسیار گرم آغاز می‌شود و دما در ماه آوریل ممکن است از ۴۰ درجه سانتیگراد بالاتر رود. با شروع بارندگی‌ها در حدود ماه ژوئن هوا خنک‌تر می‌شود.

باید توجه داشت در فصل مرطوب به طور معمول صبح‌ها آفتابی است و یک بارش شدید کوتاه مدت ممکن است در عصر رخ دهد. همین مسئله باعث می‌شود گردشگران همچنان بتوانند در این فصل به این منطقه سفر کنند.

زبان‌ها در هندوچین

از دیگر نکات قابل توجه در مورد ایندوچاینا تنوع زبانی در آن است. گروه‌های اصلی زبانی در هندوچین عبارت‌اند از:

آستر آسیایی (Austroasiatic): زبان‌های ویتنامی و خِمِری به ترتیب در ویتنام و کامبوج صحبت می‌شوند.

تای-کادای (Tai–Kadai): زبان لائو در لائوس صحبت می‌شود و تا حدی با زبان تایلندی قابل درک متقابل است.

باید توجه داشت که زبان‌های چینی تأثیر زیادی بر زبان این منطقه داشته‌اند. به دلیل قرن‌ها سلطه فرهنگی چین، بخش زیادی از واژگان ویتنامی از زبان چینی وام گرفته شده و همچنین به دلیل مهاجرت چینی‌ها در دوران استعمار، زبان‌های خِمِری و لائو نیز دارای واژگان وام گرفته‌شده زیادی از گویش‌های مختلف چینی هستند. با افزایش گردشگران چینی به این منطقه، ماندارین به طور فزاینده‌ای رواج پیدا کرده است.

همچنین باید به تأثیر زبان سانسکریت به دلیل نفوذ تاریخی هند در این منطقه توجه داشت. بسیاری از زبان‌های هندوچین، از جمله تایلندی، لائو و خِمِری، دارای تعداد زیادی واژگان وام گرفته‌شده از سانسکریت هستند.  

زبان فرانسوی نیز در ایندوچاینا تأثیرات بسیاری داشته و همچنان در این منطقه صحبت و آموزش داده می‌شود. در ویتنام، بسیاری از ویتنامی‌های تحصیل‌کرده، به‌خصوص کسانی که قبل از ۱۹۷۵ تحصیل کرده‌اند به زبان فرانسه مسلط هستند؛ اما امروزه انگلیسی به عنوان زبان دوم در میان جوانان محبوب‌تر است. در لائوس زبان فرانسوی در میان قشر تحصیل‌کرده رایج است و روی بسیاری از تابلوهای عمومی نیز دیده می‌شود. در کامبوج، زبان فرانسوی عمدتاً در میان نخبگان شهری و سالمندان و همچنین برخی دانشجویان دانشگاهی رواج دارد.

به صورت کلی هر سه زبان اصلی منطقه یعنی ویتنامی، خِمِری و لائو دارای تعداد زیادی واژگان وام گرفته‌شده از زبان فرانسوی به‌ خصوص در زمینه‌های مرتبط با مفاهیم مدرن هستند.

تور ایندوچاینا با دالاهو

ایندوچاینا یکی از خاص‌ترین مناطق جهان برای سفر است. این منطقه که از سه کشور متفاوت تشکیل شده فرصتی بی‌نظیر را به افراد می‌دهد تا بتوانند از ماجراجویی در طبیعت تا کاوش در شهرهای پر جنب‌وجوش را تجربه کنند. سفر به این منطقه فرصتی مناسب برای کشف میراث باستانی، تجربه فرهنگ‌های کهن و لذت بردن از طبیعت بکر است.

اگر می‌خواهید تجربه متفاوتی را در سفر داشته باشید سفر به هندوچین می‌تواند انتخاب شما باشد. برای آگاهی از شرایط سفر به ایندوچاینا مشاوران آژانس گردشگری دالاهو می‌توانند اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند.

سؤالات متداول

ایندوچاینا شامل چه کشورهایی می‌شود؟

ایندوچاینا شامل سه کشور ویتنام، کامبوج و لائوس است.

بهترین زمان برای سفر به ایندوچاینا چه موقعی است؟

بین ماه‌های نوامبر تا فوریه بهترین زمان برای سفر به ایندوچاینا محسوب می‌شود.

فرهنگ ایندوچاینا متأثر از چه فرهنگ‌هایی است؟

فرهنگ ایندوچاینا تحت‌تأثیر فرهنگ هندی‌ها، چینی‌ها و استعمارگران این منطقه است.

در ویتنام به دیدن چه جاذبه‌هایی می‌توان رفت؟

خلیج هالونگ، شهر تاریخی هوئی آن و دانانگ از جاذبه‌های ویتنام به شمار می‌روند.

در کامبوج می‌توان از چه جاذبه‌هایی دیدن کرد؟

معبد معروف انگکور وات، شهر پنوم پن و دریاچه تونله ساپ از جاهای دیدنی کامبوج هستند.



1404/01/07 | کد مطلب: 5810
یاسمن شکرگزار
نویسنده، علاقمند به سفر، گردشگری، کتاب و موسیقی


  • به اشتراک بگذارید:

بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل
برای اینکه مطالب بعدی وبلاگ دالاهو را از دست ندهید در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
ثبت‌نام
با وارد کردن ایمیل خود مطالبی خواندنی و جذاب دریافت کنید.