تنگه رغز
هیجان را تجربه کنتنگه رغز کجاست؟
استان فارس یکی از زیباترین درههای ایران را در دل خود جای داده است. برای رسیدن به این دره باید راهی شهر داراب شویم. بعد از آن باید از طریق جاده داراب-شیراز خود را به گردنه دراکویه برسانیم. مسیری خاکی ما را به تنگه میرساند. این تنگه در منطقهای بنام حسن آباد، در جنوب شرقی استان فارس قرار دارد. رغز از شمال به شهرستانهای نیریز و استهبان، از غرب به شهرستان فسا، از جنوب به شهرستان لار و زرین دشت و از شرق به استان هرمزگان میرسد.
چرا تنگه رغز خاص است؟
آبشارهای بلندی را تصور کنید که به درون حوضچههای سنگی میریزند. حوضچههایی که دست هنرمند طبیعت مانند یک مجسمهساز حرفهای ظاهری منحصر به فرد برای آنها ساخته است. آنچه باعث محبوبیت این تنگه در بین طبیعتگردان شده است تعداد آبشارهای زیاد آن است که باید یکی یکی از آنها عبور کرد تا به بعدی رسید. در میان تنگه گاهی دیوارهها به هم نزدیک میشوند و صحنهای مانند یک غار برایتان میسازند و گاهی هم از هم فاصله میگیرند و منظره دلربایی از طبیعت را میسازند. صدای دلنشین فرود آبشار در حوضچهها و شنا در آبهای زلال، در میان ماهیها از دلایل محبوبیت این تنگه است.
در تنگه رغز چه میبینیم؟
تنگه رغز
آبشارهای مرتفع و حوضچههای سنگی زیبای تنگه رغز استخرهای زیبایی در دل طبیعتی بکرند. از سرچشمه، چند حوضچه و آبشار را میتوان بدون استفاده از وسایل مخصوص یا داشتن تخصصی بازدید کرد. اما برای گذر از بقیه آبشارها نیاز به استفاده وسایل درهنوردی و آشنایی با اصول فرود از آبشار است که اگر با تورهای حرفهای همراه باشید حتما راهنمایی برای اینکار وجود دارد. حتی اگر بار اولتان باشد فرود مهیجی از آبشار را به شما آموزش میدهند و میتوانید این تجربه هیجانانگیز را در لیست کارهای زندگیتان قرار دهید.
ﺩﺭ ﺟﻨﻮﺏ ﺷﻬﺮ ﻓﻌﻠﯽ ﺩﺍﺭﺍﺏ یکی از ﮐﻬﻦﺗﺮﯾﻦ ﺷﻬﺮﻫﺎﯼ ﺍﯾﺮﺍﻥ به نام ﺷﻬﺮﺑﺎﺳﺘﺎﻧﯽ ﺩﺍﺭﺍﺑﮕﺮﺩ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﺩﺷﺖ ﻭﺳﯿﻊ ﻭ ﺣﺎﺻﻠﺨﯿﺰ ﻫﺸﯿﻮﺍﺭ ﻗﺮﺍﺭ دارد. قدمت ثبت شده داراب در اسناد یونسکو به هفت هزار سال پیش برمیگردد. پس از گشت مهیجی در تنگه رغز میتوان راهی این شهر کهن شد و از آثار تاریخی آن نیز بازدید کرد.
آتشکده آذرخش
یکی دیگر از آثار تاریخی دامنه کوه پهنا، آتشکده خاموشی است که به آتشکده آذرخش یا مسجد سنگی شهرت دارد. نمای این آتشکده چلیپا (صلیبیشکل) که امروزه به نام مسجد سنگ نیز خوانده میشود. در گذشته از آن بعنوان قصر دختر و کارونسرا نیز نام برده شده است. تمام دیوارها این آتشکده از کوه تراشیده شده و همین موضوع باعث ظاهر منحصر به فرد آن شده است. برخی از محققین معتقدند این آتشکده یکی از معابد مهم ایرانیان قدیم بوده.
چه زمانی به تنگ رغز برویم؟
بهترین زمان سفر به تنگه رغز از اوایل تابستان تا اول مهر است. پس از آن به دلیل شرایط آب و هوایی هم امکان شنا در حوضچهها سخت میشود هم خطر بروز سیل در تنگه وجود دارد. در روزهای گرم تابستان لذت پرش در حوضچههای پر آب خنک وصفناپذیر است.
در سفر به تنگ رغز چه چیزهایی با خودمان ببریم؟
یک کفش مناسب پیادهروی به پا کنید. برای پرش در حوضچهها و پیمایش دره حتما کفش جلو و پشت بسته به پا کنید و صندل جلوباز و لیز نپوشید؛ سنگهای درون حوضچهها ممکن است به پاهایتان آسیب برسانند. اگر کوله مخصوص درهنوردی دارید وسایلتان را در آن بگذارید تا خیس نشود. در غیر این صورت تمام وسایل ضروری را در چند لایه کیسه قرار دهید و بعد در کوله بگذارید. در فروشگاههای وسایل کوهنوردی کیسههای مخصوص این کار در سایزهای مختلف وجود دارد که کاملا ضد آب هستند میتوانید از آنها نیز خریداری کنید تا خیالتان از بابت خیس نشدن وسایل کاملا آسوده باشد. از آنجایی که آب حوضچهها سرد است بهتر است از لباسهای وت سوت استفاده کنید. جلیقه نجات نیز یکی از موارد ضروری است که برای پرش در حوضچهها حتما باید به تن کنید. بکر ماندن این منطقه در گرو رفتار ماست. برای حفظ آن لازم است که فقط چند کیسه زباله همراه خود داشته باشیم.
سلام
ممنون از شما که وقت گذاشتین و مطلب را مطالعه کردین.
با تشکر از پیام شما