سینما سفر: گاندی (فیلم)
فیلم گاندی، داستان زندگی قهرمان این کشور، ماهاتما گاندی است. این فیلم جوایز بسیار زیادی برده و برای کسانی که به هند یا کشمیر سفر میکنند دیدن آن توصیه میشود. برای اطلاعات بیشتر درباره این فیلم، این مطلب را بخوانید.
فیلم گاندی درباره چیست؟
فیلم گاندی درباره زندگی «ماهاتماگاندی» است. او رهبر جنبش مقاومت بدون خشونت هند در زمان استعمار توسط بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم، بود. در این فیلم زندگی گاندی به تصویر کشیده شده است. اینکه چگونه با مسالمت در برابر خشونت انگلیس پایداری میکند و از مبارزه، دست نمیکشد.
نقطههای عطف مبارزه گاندی از جمله موضوع جنبش نمک و تصمیمی که برای عدم استفاده از پارچههای غربی میگیرند نیز بسیار جالب است و نشان میدهد شخصیت کاریزماتیک گاندی، چگونه بر آینده هند اثر میگذارد.
در فیلم گاندی از تصاویر و فیلمهای واقعی نیز کمک گرفته شده تا بیشتر با حال و هوای آن روزها آشنا شوید. علاوه بر این، فیلم گاندی در تلاش است تا دوران استعماری هند و مشکلاتی که عامه مردم با آن روبرو بودند را نیز نشان دهد. در نتیجه فیلم گاندی مثل یک ماشین زمان شما را به گذشته سرزمینی میبرد که امروزه تغییرات گستردهای کرده است.
با فیلم گاندی همسفر هند شوید، به کوچهها و خانهها سرک بکشید، فلسفه ساده پوشی گاندی را درک کنید و با جمعیتی اطراف گاندی را گرفتهاند، گذشته یکی از عجیبترین کشورهای جهان را به شکل دیگری بشناسید.
بازیگران فیلم گاندی
این فیلم در سال 1982 ساخته شد و کارگردان و نقش اول این فیلم یعنی بن کینگزلی جایزه اسکار آن سال را بردند. بن کینگزلی، بازیگری با تجربه است که حالا بیش از نیم قرن از فعالیتهای سینمایی او میگذرد. او علاوه بر اسکاری که برای فیلم گاندی برد، برنده جوایز معتبر دیگری همچون گلدن گلوپ و بفتا نیز هست. بن کینگزلی، در فیلمهای معروفی چون فهرست شیندلر، شب در موزه، آلیس در سرزمین عجایب و دهها فیلم دیگر نیز بازی کرده است.
علاوه بر بازیگر اصلی و کارگردان، فیلم گاندی در 8 رشته دیگر شامل طراحی لباس، کارگردان هنری، گریم، صدا و... نیز برنده جایزه اسکار شد.
ثبت در کتاب گینس
همچنین این فیلم رکورددار تعداد سیاهی لشکر در کتاب گینس است. حدود 330 هزار نفر در سکانسی مربوط به مراسم تشییع شرکت کردند که این فیلم را بیش از پیش خاص میکند. تشیع واقعی گاندی در سال 1948 رخ داد. در این مراسم که آنرا یکی از بزرگترین تشیعهای معاصر میدانند
چرا فیلم گاندی را ببینیم؟
تماشای این فیلم ما را به سفری در اعماق کشور هند و در میان مردم آن زمان میبرد. حتما پیش از سفر به هند یا کشمیر این فیلم را ببینید. چرا که در تور کشمیر دالاهو قرار است با مردم این سرزمین آشنا شوید و شاید در برخی از رستورانها و هتلها تصویر گاندی را بر دیوار ببینید. گاندی برای مردم هند، فردی مهم است و بسیاری او را پدر هندوستان میدانند. در تور کشمیر، علاوه بر دیدن جاذبههای طبیعی و فرهنگی، خوردن غذاهای کشمیری، خرید سوغات، پیاده روی در کوهها و دشتهای شگفتانگیز و... فرصتی دارید تا با مردمی متفاوت آشنا شوید. کسانی که سالها با دینهای مختلف، فرهنگها، آداب و رسوم، پوشش و نگاه متفاوت به جهان، کنار هم زندگی کردهاند و یکدیگر را هموطن دانستهاند. اینکه چگونه میتوان چنین تنوعی را یکپارچه در کنار هم نگه داشت و مفهوم وحدت ملی را بیدار کرد، خود بسیار شگفتانگیز است. وحدتی که بیشک، گاندی در ساختن آن نقش داشته و توانسته مردم کشورش را فارغ از تنوع، بر یک موضوع که آن هم کشور هند است، متحد کند. حالا برای مردم هند فرقی نمیکند کجای این کشور زندگی میکنند. چقدر از پایتخت فاصله دارند و یا چقدر ممکن است بتوانند مردم شهرهای دیگر هند را ببیند. آنها یکدیگر را هموطن میدانند و این روح اتحاد است که توانسته سفر به هند را شگفتانگیزتر از هر جای دیگری کند.
اهمیت گاندی در هندوستان
مهانداس کارامچاند گاندی، در 10 مهر سال 1248 خورشیدی به دنیا آمد. مهاتما که به معنای روح بزرگ است، لقبی است که مردم هند به گاندی دادهاند و هنوز هم او را با همین سمت میشناسند. گاندی توانست با تغییرات در زندگی خود، به درجهای برسد که مردم را تحت تاثیر قرار بدهد و کاری کند که بتوانند در برابر سالها استعمار بریتانیا، بایستند. اکنون هند، آزادی خود را از گاندی میداند و معتقد است که جدا شدن از استعمار، توانست هویت و عزت این کشور را باز گرداند.
ترور گاندی
آنچه تاثیر گاندی بر هندوستان را بیشتر کرده است، شیوه مرگ گاندی است. گاندی در سال 1326 وقتی که 79 سال داشت و همراه با جمعیت برای عبادت میرفت، به ضرب گلوله یک افراطی کشته شد. در آن زمان بیشتر کشورهای جهان برای هندوستان نامههای تسلیت فرستادند. حتی رقیبان گاندی و یا دشمنانش همچون چرچیل، از این واقعه بسیار متاثر شدند. مرگ گاندی برای هند تراژدی بزرگی بود و برای سالها، سایه این اتفاقها بر کشور هند باقی ماند. از گاندی 4 کتاب نیز به جا مانده که خواندن آنها میتواند اندیشه و نگاه او به جهان و پیرامونش را به درستی بیان کند. اگر اهل مطاله هستید و میخواهید گاندی را بیشتر بشناسید، در کنار دیدن فیلم گاندی، زمانی را برای خواندن آثار او نیز اختصاص دهید و بیشتر با پدر هند آشنا شوید.
لینک کوتاه:
https://dlho.ir/n3821 کپی کردن


مهندس برق، ارشد مدیریت، عاشق ورزش، موسیقی، مطالعه و تماشای فیلم
ترجمه آزاد: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.