جاده استقلال کجاست؟
ریل ترموا را میتوانید روی زمین ببینید. کمکم صدایش هم به گوش میرسد. ترموای قرمز رنگ با مسافرانش از ته خیابان به ابتدای آن نزدیک میشوند. دکه قرمز رنگی که چهار چرخ دارد و متحرک است ابتدای خیابان با عطر سیمیت (نان ترکی) سرمستتان میکند. کمی آنطرف تر کِستانه پخته (بلوط به زبان ترکی استانبولی) فروخته میشود. هیاهوی این خیابان خبر از انرژی بی پایان آن دارد. اینجا زنده است چه در تابستان و بهار و چه در زمستان و پاییز. شبها مانند روز پر تردد است. مغازههای رنگارنگ در دو طرف خیابان قرار گرفتهاند و...
درباره خیابان استقلال
خیابان استقلال یا به قول ترکها که به خیابان جاده میگویند، جاده استقلال یکی از مشهورترین خیابانهای استانبول و حتی ترکیه است. کمتر گردشگری دیدن این خیابان را از دست میدهد. اصالت این خیابان به زمان عبدالعزیز در قرن نوزدهم برمیگردد. عبدالعزیز از نظامیان عثمانی بود و دوران او اصلاحات بسیاری در استانبول اتفاق افتاد. خیابان استقلال شکل و شمایل امروزی به خود گرفت و تا اینکه امروز قطب تجاری و تاریخی در استانبول به شمار میرود.
جاده استقلال مرکز یکی از محلههای قدیمی استانبول به نام بیاُغلو است. طول این خیابان حدود 1400 متر است. قبلا به جاده استقلال خیابان کبیر، خیابان بزرگ میگفتند. حتی در دورهای با یک نام فرانسوی خیابان استقلال شناخته میشد. نام فرانسوی خیابان استقلال Grande Rue de Péra بوده است.
خیابان استقلال کجاست؟
اگر هتلتان در میدان تکسیم باشد برای دیدن جاده استقلال میتوانید پیاده حرکت کنید. این خیابان در جنوب غربی میدان تکسیم (تقسیم) قرار گرفته است.
در خیابان استقلال چه میبینیم؟
دوست دارید کلی مغازه خوشرنگ و لعاب را پشت هم ببینید؟ بعد در یک کافه بین مسیر استراحت کنید و برای ادامه خرید و تماشا نفسی تازه کنید؟ خیابان استقلال مخصوص شماست. نوستالژی سوار شدن ترموا را از دست ندهید. از طرفی کلی آثار تاریخی هست که میتوانید با رفتن به خیابان استقلال آنها را ببینید.
گالریهای هنری تاریخی، سالنهای بسیار قدیمی تئاتر و سینما و البته میکدههای مربوط به زمان گذشته در آن دیده میشود. از راه همین جاده میتوایند به تماشای برج گالاتای استانبول بروید.
در کنار تمام چیزهایی که در خیابان استقلال خواهید دید، این را بدانید که ماشین نمیبینید! از سال 1990 ورود ماشین و وسیله نقلیه به داخل این خیابان ممنوع است و فقط حرکت ترموا مجاز است. بنابراین تنها راه برای عبور و مرور در این جاده این است که یا با پای پیاده در آن قدم بزنید یا از ترموا استفاده کنید.
سرکنسولگری و سفارت فرانسه هم در این خیابان است. پاساژهای این خیابان هالب، آنادولو، چیچک، اروپا و... هستند. یک سینما به نام اِمَک و دیگری به نام احمرا در آن قرار دارد. کلیسای سنت آنتونیو و دبیرستان آناتولی بیاُغلو هم از دیگر مکانهای موجود در خیابان استقلال هستند.
رستورانها و خوراکیهای خیابان استقلال چطورند؟
در طول جاده دستفروشهایی را خواهید دید که با گاری مشغول فروش بلوط پخته و سیمیت هستند. اگر دلتان اسنک یا میان وعدهای میخواهد که سریع نوش جان کنید و در عین حال به مسیرتان هم ادامه دهید حتما از این خوراکیها بخرید. قیمت آنها بین 1 تا 2 لیر است.
برای خوردن مانتی غذای معروف ترک، در این خیابان رستورانهای بسیار خوبی هست. رستوران "حالا" Hala در خیابان استقلال به خاطر مانتیهایش معروف است و البته رستورانی است قدیمی که غذاهای خانگی سرو میکند.
ساعت کاری مغازههای خیابان استقلال چطور است؟
مغازههای جاده استقلال از رستورانها گرفته تا مغازه لباس فروشی و... اکثرا تا ساعت 12:00 شب باز هستند. البته خود خیابان به خصوص قسمتی که به میدان تکسیم میرسد در تمام ساعات شبانه روز رفت و آمد در آن اتفاق می افتد و خلوت نیست. خوش شانس باشید بندها یا گروههای موزیم خیابانی در استقلال را خواهید دید که با شور و حرارت بسیار قطعات جذابی را مینوازند.



مهندس برق، ارشد مدیریت، عاشق ورزش، موسیقی، مطالعه و تماشای فیلم
گردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.