تنها یک بار زندگی می‌کنیم...
021 4166 3000

افسوس کجاست؟

دنیای یونانی- رومی ترکیه بیشتر از همه در شهر باستانی افسوس خود را نشان می‎دهد. نزدیک به 150 سال کاوش باستان‎شناسی در افسوس انجام شده و به همین دلیل است که این شهر را کامل‌ترین متروپولیس کلاسیک اروپا می‌دانند. و البته این در حالی است که 82 درصد این شهر هنوز در زیر زمین قرار دارد.

افسوس پایتخت رومی آسیای صغیر بود: شهری پرجنب و جوش با بیشتر از 250 هزار شهروند. به این عدد باید تعداد تاجران، کشتی‌ران‌ها و عبادتگران معبد آرتمیس را هم اضافه کنیم تا متوجه شویم که در افسوس تنوع کاملی از جهان مدیترانه‌ای و مردم آن را می‌توانیم ببینیم.

 

تور ترکیه

همه‌چیز درباره افسوس

چرا افسوس خاص است؟

شهر افسوس شهری ثروتمند محسوب می‌شده است. ثروت این شهر را از ابعاد معبد بزرگ آرتمیس می‌توان حدس زد. این معبد در دوره خود بزرگ‌ترین معبد روی زمین بوده و یکی از عجایب هفتگانه دنیای باستان به شمار می‌رفته است. کاوش‌ها هنوز در این شهر تاریخی ادامه دارد و هر چند وقت یک بار باستان‌شناسان چیزهای جدیدی در این منطقه پیدا می‌کنند. در سال 2007، آرامگاهی مربوط به یک گلادیاتور رومی در افسوس پیدا شد و ظاهرا پرستگاهی رومی هم در پشت کتابخانه معروف این شهر قرار گرفته است. این کشفیات فقط تعداد کمی از موارد پیدا شده در شهر تاریخی افسوس هستند و این شهر هنوز هم شگفتی‎های زیادی برای کشف دارد.

در افسوس چه می‌بینیم؟

  • شهر باستانی افسوس

شهر تاریخی افسوس دو دروازه دارد که فاصله‌شان با هم 3 کیلومتر است. ورودی بالایی، که به دروازه مگنسیا معروف است، طرفداران بیشتری دارد. اگر از این دروازه وارد شوید می‌توانید به سمت پایین بروید، کتابخانه سلسوس را ببینید و از دروازه پایینی خارج شوید. برای گشت و گذار در این شهر دیدنی حداقل 2 ساعت زمان نیاز دارید.

ورودی افسوس.

  • حمام‌ها

در گذشته، حمام‌ها را در ورودی‌های اصلی شهرها می‌ساخته‌اند تا بازدیدکنندگان بتوانند قبل از ورود به شهر، نظافت کنند. حمام‌های شهر افسوس هم در کنار ورودی بالایی آن قرار گرفته‌اند. حمام‌های یونانی-رومی فقط محلی برای نظافت نبودند و کارکرد اجتماعی هم داشتند. این حمام‌ها برای قرارهای ملاقات و رد و بدل کردن پیام‌ها و ارتباطات به کار می‌رفته است.

  • بازار (آگورا) بالایی

این بازار به شکل یک مربع بزرگ است و زمانی برای قانونگذاری و سخنرانی‌های سیاسی افراد محلی به کار می‌رفته است. دور تا دور این فضای مربعی‌شکل ستون‌های صیقل‌زده مرمری ساخته شده و در وسط آن معبد کوچک ایزیس قرار گرفته که نشانه ارتباطات فرهنگی و تجاری بین افسوس و اسکندریه در مصر است. ستون‌های بازار بعدها برای ساخت باسیلیکای مسیحی به کار رفت. این کلیسا در واقع یک بنای سه ایوانی به سبک بیزانس با سقفی از جنس چوب بود. در این منطقه تعدادی هم بنای طاقدار وجود دارد که یکی از آنها محل انبار کردن غذا بوده است.   

  • اودئون (آمفی تئاتر مسقف)

این آمفی تئاتر در اصل برای دیدارهای شهری استفاده می‌شده است. اودئون 5 هزار صندلی مرمری حکاکی شده داشته. افسوس یکی از قدیمی‌ترین سیستم‌های آبرسانی پیشرفته را در دنیا داشته و نشانه‌هایی از این سیستم آبرسانی در مسیر این ساختمان به چشم می‌خورد.

آمفی تئاتر افسوس.

  • معبد آرتمیس

آرتمیس یکی از ایزدبانوان یونان باستان بوده است. معبد آرتمیس هم یک بنای یونانی است که حدود 3 هزار سال پیش در افسوس ساخته شده. این بنا یکی از اولین معابدی است که با سنگ مرمر ساخته شده و یکی از عجایب هفتگانه دنیا دانسته می‎شود. می‌گویند دلیل اینکه معبد آرتمیس را یکی از عجایب هفتگانه دنیا می‌دانند این است که زمانی زیباترین معبد روی زمین بوده و با سنگ‌های مرمرش از سفیدی می‌درخشیده است. ماهرترین معماران باستان این معبد را ساخته و زبردست‌ترین مجسمه‌سازان آن را تزیین کرده بودند.

آرتمیس یکی از ایزدبانوان یونان باستان بوده است. معبد آرتمیس هم یک بنای یونانی است که حدود 3 هزار سال پیش در افسوس ساخته شده.

  • کتابخانه سلسوس

بنای کتابخانه یکی از میراث به جا مانده از دوران روم باستان است. این کتابخانه را برای نگهداری بیشتر از 10 هزار کتیبه ساخته بودند و می‌گویند در زیر آن مقبره سلسوس، سردار رومی، قرار گرفته است. این کتابخانه مشهورترین بنای شهر باستانی افسوس است.

بنای کتابخانه یکی از میراث به جا مانده از دوران روم باستان است.

کِی به افسوس برویم؟

افسوس در هر زمانی از سال دیدنی و زیباست. اگر صبح زود یا دم غروب به این منطقه بروید جمعیت کمتری می‌بینید و از زیبایی خورشید هم لذت می‌برید. نور صبحگاهی صحنه‌های قشنگی برای عکاسی در اختیارتان قرار می‌دهد اما خلوت‌ترین زمان برای دیدن منطقه باستانی افسوس بعد از ساعت 3 بعد از ظهر است.

یکی از زمان‎های مناسب برای عکاسی از  منطقه باستانی افسوس بعد از ساعت 3 بعد از ظهر است.

برگرفته از کتاب lonely planet



1397/10/09 | کد مطلب: 4378
سپیده اقتداری

کارشناس ارشد فلسفه هنر، مترجم و ویراستار، علاقه‌مند به خواندن و نوشتن.


ترجمه آزاد: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانسته‌های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب‌سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.


  • به اشتراک بگذارید:

بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل
ناشناس
1402/05/19 12:56
آدرس افسوس را ننوشتید
پاسخ دهید...
تولید محتوای دالاهو
1402/06/20 13:17
دوست عزیز
سلام

ممنون از حسن توجه شما، حتما مسیر دسترسی به افسوس در متن اضافه خواهد شد.

با تشکر از پیام شما

برای اینکه مطالب بعدی وبلاگ دالاهو را از دست ندهید در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
ثبت‌نام
با وارد کردن ایمیل خود مطالبی خواندنی و جذاب دریافت کنید.