تنها یک بار زندگی می‌کنیم...
021 4166 3000

مسجد ایاصوفیه، کلیسایی که حالا مسجد است!

در بیشتر عکس‌های که از استانبول می‌بینید، مسجد ایاصوفیه به عنوان سمبل شهر استانبول دیده می‌شود. یکی از شناخته‌شده‌ترین دیدنی‌های استانبول ایاصوفیه است. چطور می‌توانیم به محله‌ای که ایاصوفیه هست، برویم؟ دانستی‌های جالب درباره مسجد ایاصوفیه چیست؟ چرا ایاصوفیه خاص است؟ 

 

تور ترکیه

همه‌چیز درباره ایاصوفیه

ایاصوفیه مسجد یا کلیسا؟

حقیقت این است که در ابتدا به جای بنای فعلی مسجد ایاصوفیه، کیسایی وجود داشت که به دستور کنستانتینِ امپراطور در سال 361 ساخته شده بود. بعدها وقتی استانبول به دست عثمانی‌ها فتح شد، سلطان محمد دوم دستور داد کلیسای ایاصوفیه را تبدیل به مسجد کنند. 

چرا ایاصوفیه خاص است؟

ایاصوفیه مکانی است که هم کلیسا بوده، هم مسجد و هم اکنون نیز موزه است. این بنا تا به حال سه بار مرمت شده است. نخستین بار به آتش کشیده شد و چون چوبی بود آسیب بسیاری دید. زمان پادشاهی ژوستی نین، مردم از اوضاع سرزمین‌شان به تنگ آمده بودند. در مخالفت با ژوستی نین اعتراض می‌کنند و کلیسای ایاصوفیه را به آتش می‌کشند. 

ایاصوفیه مکانی است که هم کلیسا بوده، هم مسجد و هم اکنون نیز موزه است.

از نظر معماری مسجد ایاصوفیه بسیاری جذاب است. ارتفاع گنبد اصلی حدود 55 متر است و تمام دیوارها به جز دیوارهای حیاط با کاشی‌کاری‌های بسیار زیبایی تزیین شده است. در ساخت این کاشی‌ها از طلا، نقره، شیشه‌های رنگی و خاک پخته  استفاده شده است. یکی از منارها (در جنوب غربی) ساخته شده از آجرهای قرمز است. در حالیکه ۳ منار دیگر موجود از سنگ مرمر سفید ساخته شده‌اند. یکی از این ۳ منار مرمری که از ۲ تای دیگر ظریف تر است. توسط سلطان بایزید دوم بنا شده‌است و دوتای بزرگتر دیگر در غرب مسجد توسط سلطان سلیم دوم بنا گردیده و توسط معمار مشهور عثمانی بنام سینان طراحی شده است.

نمایی از فضای داخلی ایاصوفیه.

سال 1985 این کلیسا در لیست آثار تاریخی یونسکو ثبت شد. سال 1935 آتاتورک دستور داد ایاصوفیه تبدیل به موزه شود. این طور بود که فصل جدیدی از کاربری ایاصوفیه آغاز شد. در مجموع بنای تماشایی ایاصوفیه روزگار پر فرارز و نشیبی را پشت سر گذاشته. وقتی به تماشای آن می‌روید حتما تاریخ پر رمز و راز این بنا را مرور کنید.

چطور به ایاصوفیه برویم؟

از میدان تکسیم: برای تماشای مسجد ایاصوفیه اگر در میدان تکسیم باشید خیلی راحت می‌توانید خود را به آنجا برسانید. بهترنی راه این است که به میدان تکسیم بروید. سپس از راه فونیکولار شماره 1 به کاباتاش بروید. سوار خط ترموا شوید و در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید. برای اطلاعات بیشتر مطلب رفت و آمد ارزان در استانبول چطور است؟ به شما کمک می‌کند تا از هر جایی که هستید بتوانید مقصد دلخواه‌تان را با هزینه کم بیابید.

از بیلیکدوزو: سوار مترو شده و در ایستگاه یوسف پاشا پیاده شوید. با رسیدن به یوسف پاشا سوار خط T1 کاباتاش شده و تا ایستگاه سلطان احمد بروید. پس از مقداری پیاده‌روی به ایاصوفیه خواهید رسید. از بیلیکدوزو حدود یک ساعت زمان لازم دارید تا به مقصد ایاصوفیه برسید. 

از آکسارای: اگر در آکسارای هستید به راحتی و کمتر از 30 دقیقه به ایاصوفیه خواهید رسید. کافیست 10 دقیقه پیاده‌روی کرده و با رسیدن به یوسف پاشا سوار اتوبوس شوید. ایستگاه سلطان احمد مقصد شما خواهد بود. 

ساعت بازدید از ایاصوفیه چه زمانی است؟

معمولا با توجه به فصل زمان بازدید از موزه و مسجد متفاوت است مثلا در نیمه اول سال ساعت 9:00 تا 17:00 می‌توانید وارد شوید و تا ساعت 18:00 باید ایاصوفیه را ترک کنید. در نیمه دوم سال هم ساعت 9:00 تا 16:00 ورود است که می‌توانید تا ساعت 17:00 در آنجا باشید. 

  • اغلب مساجد ترکیه روز جمعه به دلیل برگزاری نماز جمعه تا ساعت 14:00 بسته هستند. بعد از این ساعت می‌توانید از این مساجد بازدید کنید. 

مسجد ایاصوفیه روی نقشه

 



1397/07/09 | کد مطلب: 914


  • به اشتراک بگذارید:

بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل
برای اینکه مطالب بعدی وبلاگ دالاهو را از دست ندهید در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
ثبت‌نام
با وارد کردن ایمیل خود مطالبی خواندنی و جذاب دریافت کنید.