میدان جمهوری ایروان / هراپراک
هراپراک یا میدان جمهوری یکی از دیدنیهای ارمنستان در شهر ایروان است که در میان گردشگران به عنوان یکی از محبوبترین مراکز تفریحی این شهر به حساب میآید. میدانی که مخصوصا در شبها، سرشار از نور و زندگی است.
میدان جمهوری توسط یک معمار ارمنی به نام «الکساندر تامانیان» طی سالهای ۱۹۲۹-۱۹۲۴ طراحی شده است. این میدان که در میانه ارامنه با نام هراپاراک معروف است توسط تلاقی خیابانهای آبویان، نالبندیان، تیگران متس، خیابان سارکسیان و خیابان آمیریان ایجاد شده است. اما بگذارید کمی از «هراپراک» صحبت کنیم. هراپراک نخست وزیر ایشتوویگو یا آژیدهاک بود که در جریان لشگرکشی کوروش در برابر پادشاه سلاح خود را روی زمین میگذارد و وارد سپاه کوروش میشود.
در روبروی ساختمان موزه، فوارههای موزیکالی به چشم میخورد که با پخش آهنگ و نورپردازی فضا را زیبا کرده است. در قسمت شمالی محوطه، رقص فواره بزرگ آب در مقابل گالری ملی بسیار صحنهی تماشایی است. در شبهای تابستان، بودن در هراپراک، تماشای مناظر اطراف و نوشیدن یک قهوهی ارمنی حس و حالتان را تغییر میدهد. اینجا، حتی در شبهای زمستان هم با آن نورپردازیهای جذابش زنده و دیدنی است.
میدان جمهوری در ایروان محل برگزاری جشنها و مراسم است. در گذشته، مجسمه لنین در قسمت جنوبی این میدان قرار داشت، اما با استقلال ارمنستان مجسمه پایین کشیده شد.
اگر بخواهیم معماری میدان هراپارک را بررسی کنیم باید بگوییم؛ شکل کلی میدان مربع است و هفت ساختمان بزرگ آن را احاطه کردهاند. ساختمانهایی چون:
- گالری ملی و موزه تاریخ ساختمان در شمال
- وزارت کشور شمال شرق
- خانه دولت: دفتر اصلی دولت ارمنستان شمال شرق
- دفتر مرکزی پست جمهوری ارمنستان جنوب شرق
- هتل ماریوت ارمنستان جنوب غرب
- وزارت امور خارجه شمال غرب
- وزارت انرژی و منابع طبیعی شمال غرب
یکی دیگر از اجزای دیدنی این میدان ساعت بزرگی به قطر ۴ متر است که به ساختمان دولت آویزان است. این ساعت که ساخت کشور مسکو است در سال ۱۹۴۱ به ایروان آورده شد.
کمتر گردشگری است که در سفر به ارمنستان، حضور در این محوطه سرزنده را از دست بدهد. اینجا، میتوانید با ثبت عکسهای یادگاری خاطره خوش این میدان دوستداشتنی را زنده نگه دارید.
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n3235 کپی کردنگردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.