معبد گارنی
معبد گارنی، یکی از آثار باستانی ارمنستان است که در سی کیلومتری ایروان، پایتخت ارمنستان قرار گرفته است. بنای گارنی را باقیماندهای از دوران مهرپرستی میدانند که برای پرستش خورشید، به عنوان مهرابه ساخته شده بود.
معبد گارنی، تنهای نیایشگاه غیرمسیحی باقیمانده در ارمنستان است. این معبد چیزی حدود هشتاد سال پیش از میلاد در دوره یونانی مآبی ساخته شد. در سال ۱۶۷۹ میلادی، بر اثر زلزلهی شدیدی تخریب شد که برای اولین بار خرابیها بین سالهای ۱۹۱۱ تا ۱۹۰۹ میلادی بازسازی شدند. در سال ۱۹۳۰ میلادی نیز دوباره بازسازی شد.
در منطقهای که معبد گارنی قرار دارد، تعداد زیادی چارچوب در و پنجره، سنگ نوشته و گچ بری پیدا شد که به بناهای تاریخی گوناگونی مربوط است. تاریخ بنای قلعه گارنی برمیگردد به هایک ناهابت که به نام گارنیک نوه نتیجه هایک نامگذاری شده است.
این مجموعه شامل قسمتها و بناهای مختلفی است؛ بنای اصلی معبد، محل عبادت بوده است که تاریخ ساخت آن به قرن اول میلادی برمیگردد. این بنا به دستور پادشاه تیرداد اول در سال ۶۶ میلادی ساخته شد و به خدای مهر تقدیم شد. در اینجا یک حمام اختصاصی است که مربوط به دختر خسرو پرویز، خواهر تیرداد سوم است. این حمام شامل حوضچههای آب گرم، سرد و حمام بخار است. قسمت جالب این حمام کاشیکاریهای کف آن است که از پانزده رنگ طبیعی ساخته شده است و در آن ماهیهای دریا به تصویر کشیده شدهاند. در مرکز این نقشها تصویری از یک زن و مرد که نماد خدای اقیانوس است به چشم میخورد. تخته سنگی نیز در محوطه معبد گارنی دیده میشود که روی آن کتیبهای به زبان یونانی حک شده است. اگر عازم ارمنستان هستید، پیشنهاد میکنیم تماشای این معبد تاریخی را از دست ندهید.
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n3238 کپی کردنگردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.