همسفر لحظه‌های بی‌تکرار...
021 4166 3000

کلیسای چورا کجاست؟

24 رای   شما هم امتیاز بدهید!

وقتی مسلمانان از سلسله عثمانی‌ها به قسطنطنیه (استانبول سابق) حمله کردند، به جای از بین بردن عبادتگاه‌ها آنها را تبدیل به مسجد کردند. برای چورا هم همین اتفاق افتاد اما نه به سرعت تغییر کلیسای ایاصوفیه به مسجد. می‌دانید چه بر سر نقاشی‌های جذاب بر روی در و دیوار این کلیسا آمد؟ یا اینکه کلیسای چورا در میان گردشگران چه جایگاهی دارد؟ چطور به دیدن آن می‌توان رفت و چه روزهایی باز است؟ 

کلیسای چورا چطور شکل گرفت؟

کلیسای چورا که البته امروزه تبدیل به یک موزه شده، در قرن پنجم میلادی بنا شد. این کلیسا در عهدی که یونانی‌ها بر این منطقه مسلط بودند، کاریه نام داشت اما پس از تسلط عثمانی‌ها نام آن تغییر کرد و چورا نام گرفت که به معنی خارج از شهر است. کلیسای چورا مانند مسجد جامع سلطان احمد و مسجد ایاصوفیه یکی دیگر از جاذبه‌های پرطرفدار در استانبول برای گردشگران است. نکته جالب اینکه اکثر جاذبه‌هایی که امروز به موزه یا مسجد تبدیل شده‌اند قبل از تسلط عثمانی‌ها بر قسطنطنیه (استانبول سابق) همگی کلیسا بودند. اینجا زمانی مرکز مسیحیت به شمار می‌رفت که با حمله عثمانی‌ها تبدیل به مرکز اسلام شد.

سال 1954 موزه چورا درهایش به روی گردشگران باز شد. از آن زمان تا امروز گردشگران بسیاری از چورا دیدن کرده‌اند.

کلیسای چورا که البته امروزه تبدیل به یک موزه شده، در قرن پنجم میلادی بنا شد.

در موزه یا کلیسای چورا چه خواهیم دید؟

آثار سفالی و نقش‌های کاشیکاری شده بر دیواره‌های چورا، یکی از دیدنی‌ترین آثار تاریخی است. آخرین آثار نقاشی بسیار با ارزش به جا مانده از دوره بیزانس را می‌توانید در این کلیسا ببینید.

تمثال حضرت عیسی برروی دیوارهای چورا هنوز باقی مانده است.

نکته جالب در مورد کلیسای چورا این است که بعد از فتح ترکیه توسط عثمانی‌ها، برخلاف ایاصوفیه، این کلیسا تا مدت‌ها کاربری خود را حفظ کرد و در نهایت امروز تبدیل به موزه شده است. در سال 1511 به فرمان هادیم یا آتیک علی پاشا “hadim ali pasha” به مسجد جامع تغییر کرد. مانند سرنوشت بسیاری دیگر از کلیساها در ترکیه. علی پاشا در زمان "سلطان بِیازید دوم" یکی از سرداران به نام ارتش عثمانی به حساب می‌آمد. او یکی از فرماندهان جنگ مَملوک بود که منجر به فتح رومِلی (ترکیه پیش از زمان عثمانی) شد.

با وجود تغییر کاربری کلیسا به مسجد جامع هیچ یک از نقاشی‌های دیواری آن آسیب ندید. هنوز تمثال حضرت عیسی را می‌توانید برروی دیوارهای چورا ببینید. نقاشی‌های روی دیوارها و سقف کلیسا، داستان عیسی و مریم را نقل می‌کنند و جزییات شنیدنی بسیاری دارد. برای آشنایی بیشتر با توضیحات این نقاشی‌ها توصیه می‌شود از اطلاعات یک لیدر مجرب و آشنا به منطقه استفاده کنید. یکی از موزه‌هایی که تقریبا همزمان با عصر موزه چورا شکل گرفته، موزه پانوراما 1453 است که توصیه می‌کنیم از این موزه نیز دیدن کنید.

 نقاشی‌های روی دیوارها و سقف کلیسا، داستان عیسی  ومریم را نقل می‌کنند.

نقاشی‌های کلیسای چورا.

چه زمانی به کلیسای چورا برویم؟

موزه یا کلیسای چورا همه روزه در هفته باز است و می توانید از ساعت 9:00 تا 16:30 در نیمه دوم سال و در بهار و تابستان از ساعت 9:00 تا 19:30 از آن بازدید کنید.

کلیسای چورا بعد از فتح ترکیه توسط عثمانی‌ها، برخلاف ایاصوفیه، این کلیسا تا مدت‌ها کاربری خود را حفظ کرد.

هزینه ورودی کلیسای چورا چقدر است؟

ورو به این موزه برای همه اشخاص 30 لیر است یعنی تخفیف خاصی برای دانشجویان یا... ندارد. اما اگر موزه کارت داشته باشید می‌توانید رایگان از آن دیدن کنید.

چطور به موزه یا کلیسای چورا برویم؟

برای رسیدن به چورا باید خود را به محله درویش برسانید. از میدان تکسیم می‌توانید سوار اتوبوس‌های شماره 87 که به طرف ایستگاه "آجی چشمه" حرکت می‌کند، شوید. در ایستگاه ادیرنه‌کاپی پیاده شوید. کمی پیاده‌روی دارید تا به موزه کاریه یا همان کلیسای چورا برسید. برای پرسیدن آدرس از نام "کاریه" به جای "چورا" استفاده کنید چون در بین ترک‌ها با این نام بیشتر شناخته می‌شود. راهنمای حمل و نقل عمومی در استانبول شما را یاری می کند تا بهتر و آسان‌تر با وسایل نقلیه عمومی و استفاده از آن در ترکیه آشنا شوید.



1397/09/28 | کد مطلب: 4350
برچسب‌ها: استانبول
هانیه کاظمی

مهندس برق، ارشد مدیریت، عاشق ورزش، موسیقی، مطالعه و تماشای فیلم


گردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانسته‌های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب‌سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.


  • به اشتراک بگذارید:

بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل
برای اینکه مطالب بعدی وبلاگ دالاهو را از دست ندهید در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
ثبت‌نام
با وارد کردن ایمیل خود مطالبی خواندنی و جذاب دریافت کنید.