میوههای خوشمزه چابهار
دلتان میخواهد طعم گواوا را بچشید یا چیکو و پاپایا را امتحان کنید؟ شاید دوست داشته باشید باکیفیتترین انبهها را بخرید و فالسا و جمبو را هم با بهترین طعم امتحان کنید. برای همه این میوههای خوشمزه لازم نیست تا شرق دور بروید. فقط کافی است در تور چابهار دالاهو شرکت کنید و با یک پرواز عالی خودتان را به بهشت میوههای گرمسیری ایران برسانید. اینجا پر از شگفتی است که تا نبینید، شاید باور نکنید.
میوههای گرمسیری چابهار
چابهار با آبوهوای گرمسیری خود بهشت میوههای استوایی ایران به شمار میرود. در این منطقه میتوان تنوع بالایی از میوهها را دید که بسیار خاص هستند و میتوانند برای افراد شکم گرد لذتی خاص و تکرارنشدنی را بسازند. از جمله میوههای خوشمزه چابهار که میتوانید در تور نوروز چابهار به سراغ چشیدن طعم آنها بروید موارد زیر هستند:
انبه
یکی از میوههای خاص سیستان و بلوچستان که در چابهار نیز میتوان آن را بهوفور دید میوه انبه است. انبه در چابهار، قصر قند و سرباز در مقیاسی بسیار وسیع کشت میشود و بزرگترین باغ انبه کشور در شهرستان سرباز وجود دارد. انبه بومی سیستان، سوغات هند و پاکستان است و از این کشورها به ایران راه یافته؛ اما تفاوتهای جزئی با انبه این کشورها دارد. انبه موسوم به پاکستانی بافت گوشتیتر اما انبه بومی سیستان با وجود کم گوشت بودن طعمی بسیار شیرین دارد. این میوه یک بمب انرژی به شمار میرود که ویتامینها و مواد مغذی بسیاری را در خود جای داده است. انبه را میتوان به شکل آبمیوه، پودر تا انواع ترشی استفاده کرد.
گواوا
میوه گواوا در ابتدا تنها در مکزیک کشت میشد؛ اما به مرور پای خود را به سایر مناطق گرمسیری همچون چابهار باز کرد. این میوه شاید در نگاه اول شما را به یاد گلابی بیندازد؛ اما کاملاً با آن متفاوت است. گواوا با آبوهوای چابهار بیشترین سازگاری را داشته و این منطقه یکی از اصلیترین نقاط کشت این میوه در ایران به شمار میرود. درختان گواوا در اوایل بهمن ماه به گل مینشینند و اگر مسافر تور چابهار در این زمان باشید شما را با زیبایی و عطر مدهوشکننده گلها شیفته خواهند کرد. درخت گواوا تنه سبز رنگ دارد و گاهی رنگ تنه به رنگ قهوهای مایل به قرمز نیز دیده میشود. میوههای این درخت نیز رنگ سبز مایل به زرد دارند و عطر بینظیر آنها باعث میشود تا ترکیب خاصتری ارائه دهند. مردم محلی به میوه گواوا «زیتون محلی» نیز میگویند.
این میوه نقش مهمی در مبارزه با رادیکالهای آزاد و در نتیجه آن حفظ جوانی و مبارزه با بیماریهای نظیر سرطان دارد. گواوا را به عنوان یکی از راههای درمان سریع زخمها نیز میشناسند و از آن برای بند آوردن خونریزی استفاده میکنند.
این میوه دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است و علاوه بر صنایع غذایی از آن در صنایع آرایشی نیز بسیار استفاده میکنند. همچنین درخت میوه گواوا به دلیل زیبایی بسیار به عنوان یک گیاه زینتی نیز کاربرد دارد.
میوه گواوا حاوی مقادیر بالای ویتامین c، آهن، کلسیم، فسفر و پکتین است و برگ آن خواص بسیاری دارد و از آن در صنایع درمانی و صنایع رنگرزی بسیار استفاده میشود.
چیکو
یکی از محبوبترین میوههای گرمسیری چابهار چیکو نام دارد. این میوه در نگاه اول شاید کیوی را به ذهنتان بیاورد؛ اما بسیار با آن متفاوت است. چیکو شکل کروی و گوشت بسیار شیرین و آبدار دارد. درخت چیکو یک درخت همیشه سرسبز است که ارتفاع کوتاهتری به نسبت سایر درختها دارد و تا ۸۰ سالگی میوه میدهد.
میوه چیکو به طور معمول وزنی در حدود ۱۰۰ تا ۴۰۰ گرم دارد؛ اما برخی مواقع وزن آن تا یک کیلوگرم نیز ممکن است برسد. این میوه علاوه بر طعم بسیار خوشمزه، عطر بسیار دلنشینی دارد و خواص درمانی آن باعث میشود از آن برای موارد متعددی استفاده کنند. هسته این میوه در دفع سنگ کلیه مؤثر است و حتی میوه نارس آن را به دلیل داشتن تانن و شیرآبه در درمان اسهال مؤثر میدانند. از دمکرده برگ چیکو برای درمان سرفه و سرماخوردگی استفاده میکنند و آن را در پایین آوردن فشارخون مؤثر میدانند.
چیکو در تهیه مربا، شربت و سالاد کاربرد دارد و همچنین از درخت آن در ساخت چسب و خمیردندان استفاده میکنند.
پاپایا
از دیگر میوههایی که در چابهار میتوانید به سراغش بروید میوه پاپایا است. مردم سیستان پاپایا را با نام «خربزه درختی» میشناسند. میوه پاپایا گوشتی نارنجی رنگ دارد که در میان آن دانههای ژلاتینی سیاه رنگی قرار گرفتهاند. میوه پاپایا در ابتدا رنگ سبز دارد که با قرار گرفتن در معرض نور و رسیدن، به رنگ زرد زیبایی تبدیل میشود.
این میوه به داشتن آنتیاکسیدانهای فراوان معروف است و همین مسئله باعث میشود از ابتلا به انواع بیماریها همچون سرطان جلوگیری کند. از این میوه برای درمان بیماریهای پوستی همچون عفونتهای قارچی و زگیلها نیز استفاده میشود. پاپایا همچنین به دلیل جلوگیری از رسوب کلسترول در جلوگیری از سکتههای قلبی مؤثر است. پاپایا را در سالاد میوه بسیار استفاده میکنند و آن را میتوان به دو شکل نارس و رسیده استفاده کرد.
کنار
کنار میوه درخت سدر است؛ سدری که بیش از ۴۰ گونه درخت در سراسر جهان دارد. کناری که در سیستان و بلوچستان میروید عطر و طعمی متفاوت نسبت به سایر کنارها دارد. این میوه در سیستان و بلوچستان و در شهرهایی همچون سرباز، چابهار، زرآباد و با هوکلات کشت میشود. این درخت از پاکستان و هند به این نقطه آورده شده و بیش از ۵۰ سال است که در این منطقه به بار مینشیند.
درخت کنار قدی کوتاه و رویهای خاردار دارد و میوه آن طعم شیرین خوشطعمی میدهد. کنار را میتوان به دو شکل گرد و بیضی شکل دید که میوهاش گوشتی و آبدار است. این میوه را در ماه دی برداشت میکنند و اگر مسافر تور نوروز باشید حتماً شانس امتحان کردن آن را در اوایل فصل بهار خواهید داشت. میوه کنار ویتامینهای همچون C، B، E، کلسیم، فسفر و آهن دارد و جالب است بدانید که میزان ویتامین C آن چندین برابر میوه پرتقال است.
فالسا
از دیگر میوههای خاص استان سیستان و بلوچستان فالسا نام دارد که طعم ترش آن طعمی جدید و عجیب در بین میوههای جنوب است. این میوه به شکل کوچک و ریز به اندازه گیلاسهایی به رنگ بنفش و قرمز دیده میشود. درختچههای فالسا کوتاه قد هستند و این میوههای ریز و خوشمزه را در کنار گلهای زرد و نارنجی خود میرویانند. برداشت این میوه کمتر از ۴ هفته پایان میپذیرد و برای چشیدن طعم آن در فاصله نیمه دوم اردیبهشت تا نیمه نخست خرداد فرصت است. از این میوه بسیار در تهیه سالاد استفاده میشود.
سیتاپل
یکی از میوههای با ظاهر عجیب در سیستان و بلوچستان سیتاپل است. این میوه از میوههای بومی هند به شمار میرود که به ایران راه یافته و آن را با نام «بستنی درختی» نیز میشناسند. میوه سیتاپل پوست نسبتاً ضخیم بافتدار و مغزی گوشتی، نرم و شیرین دارد. رنگ داخل این میوه کرم رنگ است و در کنار پوست سبز رنگ، میوه کاج را به ذهن متبادر میکند.
جمبو
از دیگر میوههای جالب و جدید جنوب، جمبو یا «آلو جاوهای» نام دارد. درخت جنبو یک درخت گرمسیری به شمار میرود که بومی کشورهای هند، سریلانکا، بنگلادش و اندونزی است. در ایران این میوه را با نام هندی آن میشناسند. درخت جمبو تنومند و پرشاخ و برگ است و حدود ۴۰۰ سال پیش از هندوستان توسط تجار قدیمی بندرعباس به این شهر آمد و به سیستان و بلوچستان نیز راه یافت.
به دلیل اینکه این درخت تاج و ظاهر زیبایی دارد در بسیاری مناطق از آن به عنوان درخت زینتی استفاده میشود. این درخت در فروردین و اردیبهشت گل میدهد و در ماههای تیر و مرداد به ثمر مینشیند.
میوه رسیده جنبو رنگ سیاه دارد و شکل و اندازه آن مشابه زیتون اما کمی بزرگتر است. میوه جنبو به صورت خوشهای رشد میکند و در ابتدا کوچک و سبز و به مرور بزرگ و سرخ رنگ میشود تا به رنگ سیاه درآید. این میوه هسته بزرگی دارد؛ اما سخت نیست و بخش خوردنی آن نرم و آبدار است. جنبو زمانی که کال است طعم گس و ترش دارد و پس از رسیدن طعم آن شیرین و کمی ترش است. از جنبو در تهیه سرکه، ژله، انواع شربتها و شراب میتوان استفاده کرد. بخشهای مختلف گیاه جنبو ارزش دارویی دارند و به طور مثال از هسته آن برای درمان و کنترل بیماری قند میتوان استفاده کرد.
موز
یکی از میوههایی که شاید معرف حضور بسیاری از افراد باشد و در چابهار کشت میشود موز است. چابهار یکی از بهترین آبوهوا را برای کاشت میوه موز دارد و به همین دلیل بهترین مزارع موز ایران در آن قرار گرفتهاند. موزی که در سیستان و بلوچستان و چابهار میروید از گونه «هاریچال» است که اندازه موزهای آن در مقایسه با موزهای وارداتی، کوتاهتر است. طعم موزهای چابهار نیز از طعم موزهای وارداتی شیرینتر است و این شیرینی را به کام شما مینشاند.
تور چابهار با دالاهو
سفر به چابهار در کنار تمام زیباییهای طبیعی، بازارهای محلی و غذاهای دریایی لذیذ سفر به دنیای میوههای عجیب و جذاب است. بخش جنوبی استان سیستان و بلوچستان و چابهار به دلیل آبوهوای گرمسیری محل مناسبی برای کشت میوههای خاص و عجیب گرمسیری به شمار میرود و این فرصت را به افراد میدهد تا طعمهای جدیدی را از دنیای میوهها تجربه کنند.
اگر علاقه دارید تا در کنار جاذبههای چابهار به دنیای میوههای آن سر بزنید سفر با تور نوروز چابهار یکی از بهترین فرصتهایی است که در اختیار دارید. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران آژانس گردشگری دالاهو در تماس باشید.
لینک کوتاه:
https://dlho.ir/n5754 کپی کردن

