دیار بختیاری
سیاهچادری از عشقهمنشینی با بختیاریها
چهارمحال بختیاری را بهتر بشناسیم؟
یکی از استانهای زیبای ایران، چهارمحال بختیاری است. مرکز این استان شهر کُرد است و برای رسیدن به آن باید از تهران به سمت جنوب غرب حرکت کنید. اگر راهی این استان شدید خودتان را برای تجربه سفری به یادماندنی و ثبت خاطراتی ناب آماده کنید.
چرا چهارمحال بختیاری خاص است؟
چهار محال بختیاری به خاطر وجود مردم شریف ایل بختیاری و طبیعت زیبا و خاصی که دارد یکی از مقاصد بکر گردشگری است.
در سفر به چهارمحال بختیاری چه میبینیم؟
ملاقات با مردم خونگرم بختیاری
یکی از دلایلی که میتواند سفر ما را به چهارمحال بختیاری به یادماندنی کند دیدار با یکی از اقوام ایرانی ساکن غرب و جنوب غرب ایران است. نوشیدن یک استکان چای در سیاه چادر پر از عشقشان از خاطرتان نخواهد رفت.
آبشار شیخ علیخان
یکی از آبشارهای زیبا در استان چهارمحال و بختیاری و در نزدیکی کوهرنگ، آبشار شیخ علیخان است. این آبشار هنوز مانند برخی از آبشارهای ایران خیلی شناخته شده نیست و از آسیبهای انسانی به دور مانده است.
View this post on Instagram
غار یخی چما
غارهای یخی همیشه دیدنی هستند و تماشای آنها شما را به وجد خواهد آورد. در نزدیکی روستای شیخ علیخان از توابع بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ یک غار یخی شگفتانگیز وجود دارد که به نام غار یخی چما شهرت دارد. این غار از لایههای یخ و برف تشکیل شده و در سراسر آن قندیلهای یخی به چشم میخورد. در فصول گرم و کمبارش ضخامت این لایهها کم میشود و باید از عبور بر روی آنها و داخل غار اجتناب کرد. از زیر یخهای این غار نیز چشمهای با آب سرد در جریان است که نهایتاً به سد کوهرنگ میریزد.
تونل کوهرنگ
تونل کوهرنگ جهت انتقال آب چشمه کوهرنگ و دیگر چشمههای اطراف به رودخانه زایندهرود در سال 1332 در منطقه کوهرنگ، جایی که اکنون شهر توریستی چلگرد قرار دارد، ساخته شد. زیبایی این منطقه حاصل دستهای تاریخ و طبیعت و بشر است.
تلاش برای انتقال این آب به سالهای بسیار دور بر میگردد. تونل کوهرنگ سابقه تاریخی زیادی دارد و بسیاری از فرامانرواهای ایران در گذشته قصد ایجاد آن را داشتهاند. در آن زمان تصمیم بر این بوده که به خطالراس کوه کارکنان شکاف عمودی داده شود و با ساختن سدی مرتفع، سطح آب کارون را بالا بیاوردند و از شکاف کوه کارکنان عبور دهند، اما در نهایت با مرگ شاه عباس این اقدام عمرانی نافرجام ماند. چند اثر تاریخی دیدنی مانند برش شاه و سد شاه عباس که پایه بزرگ آن هنوز روی رودخانه کارون، در محل اتصال آبهای کوهرنگ و شیخعلیخان است، در اینجا به چشم میخورد.
دشتها اطراف تونل همراه با آبشار پرآب و فضایهای زیبای آن، برای کسانی که به تماشای اینجا میآیند دیدنی است. از آنجایی که این مکان به پیست اسکی چلگرد نزدیک است، در تمام فصول سال، حتی زمستان گردشگران به سوی اینجا میروند. اگر به سوی این سازه تاریخی رفتید از تماشای جاذبههایی همچون چشمه دیمه، پیست اسکی چلگرد، روستای سرآقاسید و... غافل نشوید.
گردشگاه پیرغار
یکی دیگر از جاذبههایی که ما را برای سفر به چهارمحال و بختیاری مجاب میکند، منطقه پیرغار در روستای ده چشمه است. این منطقه در کنار طبیعت زیبای خود یکی از مهمترین کتیبههای تاریخ معاصر و عصر مشروطیت را در خود جای داده است.
قلعه چالشتر
حالا که راهی استان چهارمحال بختیاری شدید بازدید از قلعهای با معماری تلفیقی از دوران قاجار و اروپایی را از دست ندهید. این قلعه زیبا در منطقه چالشتر واقع شده است. در سراسر قلعه چالشتر نقوش بسیار زیبایی نقاشی و حجاری شدهاند که تماشای آنها شما را به قلب روایت داستان آن نقوش میبرد.
پل زمانخان سامان
یکی از پلهای تاریخی بر روی رودخانه زایندهرود پل زمانخان است. این پل در دوران ساسانیان برای عبور آسوده ایل احداث شد و تاکنون سالم باقی مانده است. این پل را نگین گردشگری استان میدانند.
ارگ گوگد
پس از بازدیدهای استان چهارمحال بختیاری در راه بازگشت به سوی تهران یک جاذبه دیگری که میتوانید از آن بازدید کنید ارگ تاریخی گوگد در شهر گلپایگان واقع در استان اصفهان است. ارگ گوگد یکی از بزرگترین بناهای خشت و گلی ایران است که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است. این بنا 400 سال پیش در مسیر جاده ابریشم ساخته شده است.
کی به استان چهارمحال بختیاری برویم؟
این استان در فصول مختلف سال گردشگران زیادی را به سوی خود جذب میکند. یکی از بهترین زمانها برای بازدید از جاذبههای این استان، نیمه اول سال است که در آن طبیعت به اوج زیبایی خود میرسد.
در سفر به استان چهارمحال بختیاری چه چیزهایی با خود ببریم؟
یک کفش راحت به پا کنید. کوله خود را از وسایلی که در هر سفر چند روزه لازم دارید پر کنید. آب و آذوقهای برای مسیر خود بردارید و خرید سایر مایحتاج مصرفی سفر را بگذارید برای مغازههای محلی. زیرا با این کار به ظاهر کوچک، نقش بزرگی در حمایت از جوامع محلی ایفا و به توسعه گردشگری پایدار کمک میکنید.
سلام
اغلب همسفران بیش از 2.5 یا 3.5 روز نمی توانند زمان بگذارند. به دلیل عدم استقبال همسفران معمولا بیش از این تعداد روز اجرا نخواهد شد.
با تشکر از پیام شما