توصیههایی برای مسافران مسن که تنها سفر میکنند
تنها مسافرت کردن میتواند رضایتبخش، توأم با حس آزادی و استقلال باشد. اگر آگاهانه پا به سفر بگذاریم، تنها بودن هرگز آزارمان نخواهد داد. تنهایی ما را در سفر با آدمها، زندگیها و فرهنگهای متفاوت آشنا میکند. هر چقدر که سن ما بالاتر میرود، تمایلمان به دوری از شلوغی و تنشهای زندگی روزمره بیشتر میشود. در این بین سفر رفتن، خستگی روزهای پردغدغه زندگیمان را بهدر میکند و جان تازهای به روحمان میبخشد. از آنجایی که بعضی از افراد مسن تمایل دارند تنها مسافرت کنند؛ مطالعه پیشنهادهای زیر را برای سفری لذتبخشتر، توصیه میکنیم.
توصیههای برای مسافران مسن
1. به همراه داشتن کتاب، مجله و...
همیشه چیزهایی برای مطالعه یا جدولهایی برای حل کردن در زمانی که در رستوران مشغول غذا خوردن یا حتی وقتیکه در صف انتظار موزهها و یا جاذبههای دیگر گردشگری هستید به همراه داشته باشید. این کار باعث طفره رفتن از سکوت حاکم بر زمانی میشود که میتوانستید با فرد دیگری صحبت کنید، سکوتی که تنهاییتان را تلقین میکند و کسالتبار است. همچنین وقتی دیگران متوجه چیزی که مطالعه میکنید یا کاری که میکنید شوند و بخواهند درباره آن با شما وارد گفتگو شوند، با این کار یک گفتگوی خوشایند با آنها را رقم زدهاید.
2. به شام یا ناهار غیررسمی فکر کنید
وقتی صحبت از رستورانها میشود، مسافرانِ تنها در اغلب موارد از تنها غذا خوردن مضطرب میشوند. همچنین چیزی را برخی روانشناسان به آن سولومانگارفوبیا، یا ترس از تنها غذا خوردن، لقب دادهاند. برای تجربه ناهاری لذتبخشتر رستورانهایی را انتخاب کنید که به مشتریهایش اجازه میدهد غذایشان را در بار میل کنند، یعنی جاییکه مجال صحبت و معاشرت با افراد دیگر آسانتر است.
3. در قلب شهر بمانید
برای اقامت، مکان دلپذیری درست در قلب جایی که میخواهید بهآنجا سفر کنید برای خودتان رزرو کنید. اینکه حس کنید در طول سفر همهچیز برای خودتان است و هیچکسی را ندارید که هوای شما را داشته باشد ممکن است احساس خوشایندی نداشته باشد. اما اگر توان طراوت یافتن یا نیرو بخشیدن به خودتان را در میان فراز و نشیبهای سفر کسب کنید، تفاوتی چشمگیر ایجاد میشود. اقامت در مکانهای پرت و ارزانقیمتتر ممکن است چند دلاری صرفهجویی بههمراه داشته باشد، اما ممکن است در نهایت به اضطراب روزهای طولانی گردش ختم شود؛ آنهم بدون آنکه بتوانید در مکانی خصوصی در هتلتان اوقات استراحت داشته باشید.
4. در شبکههای مجازی حضور داشته باشید
عضو یک وبسایت اجتماعی، مثل اینستاگرام، فیسبوک یا توییتر شوید. اگر فکر میکنید که این شبکههای اجتماعی فقط مختص نوجوانان است سخت در اشتباهید. بعضی از اعضای آن افراد بازنشستهای هستند که میخواهند یک فنجان چایی را با کس دیگری شریک شوند. این شبکهها فضای مناسبی هستند تا با افرادی با علاقمندی مشترکتان مثل کوهنوردان و... ارتباط برقرار کنید و با آنها همسفر شوید.
5.به تورهای مسافرتی فکر کنید
اگر تنها سفر کردن بهصورت کاملاً انفرادی و مستقل برایتان راحت نیست، به تورها یا گلگشتهای مسافرتی فکر کنید که حال و هوای آن مناسب علائق خاص خودتان باشد؛ از نظر تاریخی، هنری، خوراک، طبیعت و... مجبور نیستید نگران تدارکات و جزئیات باشید و حتی مجال خوبی وجود دارد که در طول سفر دوستانی بیابید.
6. به سفرهای یک روزه فکر کنید
اگر یک تور مسافرتی با جزییات کامل را نمیخواهید، به تورهای یکروزه و با راهنما فکر کنید. علاوه بر اینکه دیدی عالی از محیط اطراف پیدا میکنید، دست کم برای مدتی کوتاه از همراهی راهنمایی خوب و همینطور احتمالاً افراد همفکر برخوردار خواهید بود. گاهی ساعات اندکی که در سفرهای این چنینی سپری میشود بهتنهایی تمام افسردگیهای مسافرت تنها را دفع میکند.
7.ساده بگیرید
برنامه سفرتان را ساده بگیرید. پیمودن مسافت از شهری به شهر دیگر یا از کشوری به کشور دیگر ممکن است از نظر جسمی و روحی طاقتفرسا باشد؛ حتی برای زوجهایی که با تجربه سفر میکنند. بهجای اینگونه سفر کردن، یک مقصد و یک محل اقامت انتخاب کنید و آن محل را پایگاه اقامت در طول سفرتان در نظر بگیرید. همچنین، در طول مدت اقامت خودتان به شرکت در یک کلاس آموزشی فکر کنید (مثل آشپزی). با این روشها شما از مردم شناخت پیدا میکنید، مسیرتان را بدون نقشه یاد میگیرید، کارهای روزمره لذتبخشی برای خودتان بهوجود میآورید و شاید حتی کمی این حس بهشما دست دهد که خودتان مثل مردم محلی هستید.
منبع: travel.aarp.org
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n2614 کپی کردنترجمه آزاد: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.