سفر به ترکیه در ماه رمضان چگونه است؟
آیا سفر به ترکیه در ماه رمضان مناسب است؟ از آنجا که بیش از 70 درصد جمعیت ترکیه را مسلمانان تشکیل میدهند، این کشور در ماه رمضان حال و هوای دیگری میگیرد. سفرههای افطاری در این شهر گسترده میشوند، مساجد شور میگیرند و هنگام سحر صدای طبل به گوش میرسد. البته از آنجایی که ترکیه کشوری توریست پذیر است، آداب ماه رمضان مانع گردش مسافران نخواهد شد و اتفاقا به جذابیت سفرشان خواهد افزود.
بد نیست قبل از سفر به ترکیه در ماه رمضان، با آداب و حال و هوای این شهر در ماه رمضان آشنا شوید. برخی از این آداب ویژه کشور ترکیه هستند و برای گردشگران جذابیت ویژهای ایجاد میکنند.
صدای طبل هنگام سحر
اگر هنگام سحر صدای طبل را شنیدید تعجب نکنید. در این ماه، تعدادی افراد محلی، با لباسهای سنتی در کوچه پس کوچههای ترکیه شروع به نواختن طبل و خواندن آواز محلی میکنند. این سنت در حال فراموشی است و امروزه برخی برای کسب درآمد این کار را انجام میدهند.
آداب ماه رمضان در ترکیه
اگر در ماه رمضان راهی ترکیه میشوید، بهتر است برای احترام به روزهدارن در مکانهای عمومی غذا میل نکنید. هرچند برای اینکار اجباری وجود ندارد. میتوانید در رستوران و کافههای سرپوشیده آن غذا میل کنید. اغلب رستورانهای ترکیه در این ماه مشغول فعالیت هستند و پنجرههای خود را با پرده میپوشانند.
مساجد ترکیه در ماه رمضان
مساجد ترکیه در این ماه، مانند دیگر مساجد کشورهای اسلامی پر شور و ازدحام میشوند. اغلب مساجد را تزیین میکنند و مراسم متعددی برای این ماه در نظر میگیرند. علاوه بر نماز جماعت که با شور خاصی برگزار میشود میتوان به مراسم «چاوش خوانی» اشاره کرد. طی این مراسم، روزهداران ترکیه با ادبیات خاص خود به بیان آرزو، حاجات، عواطف و مشکلات خود میپردازند.
مراسم افطار در ترکیه
افطار جشن روزهداران است. در زمان افطار، خیابانها، ساختمانها و مساجد ترکیه تزیین شده و نورانی میشوند. شیرینی و شکلات بین کودکان تقسیم میگردد. از قبل سفره افطار گسترده شده و حدود یک تا دو ساعت بعد از افطار زمان سرو شام فرا میرسد. به طور کلی میتوان گفت مراسم ماه رمضان در ترکیه شبیه به ایران است. رستورانها منوی افطار و سحری را به غذاهایشان اضافه میکنند و میزبان روزهدارن میشوند. روزهداران ترکیه اغلب روزه خود را با خرما یا زیتون باز میکنند. شیرینی مخصوص ماه رمضان آنها «باقلوا» و «کونفه» است و پنیر کاشار در سفره افطار و سحر ترکها بسیار دیده میشود.
در ماه رمضان در محلههای مختلف ترکیه، سفرههای افطاری گسترده میشود. اغلب این افطاریها شامل قورمه، برنج و چوربا، سوپ، بامیه، خرما، شیر، چای، سالاد و غیره است. این محلهها با چیدن میز و صندلیهلی بیشمار میزبان روزهدارن و گردشگران میشوند. یکی از بزرگترین این مراسم در میدان تکسیم برگزار میشود.
بازدید از اماکن تاریخی ترکیه در ماه رمضان
اکثر موزهها، سایتها و مناطق دیدنی ترکیه در ماه رمضان، مشغول فعالیت هستند و از روز دوم ماه رمضان میتوانید از آنها بازدید کنید. در این ماه ممکن است تخفیفات ویژهای به امکان تاریخی ترکیه تعلق بگیرد.
عید فطر در ترکیه
عید فطر یا به قول ترکها عید شیرینی مهمترین عید ترکیه بعد از قربان است. این عید سه روز متوالی جشن گرفته میشود. در گذشته این روز با «حمام عرفه» آغاز میشد و به دید و بازدید از اقوام ادامه پیدا میکرد. امروزه نیز در برخی اقوام این مراسم دیده میشود. به جر روز اول عید فطر در دو روز دیگر میتوانید از اماکن تاریخی و مراکز تفریحی ترکیه بازدید کنید.
آیا رستورانهای ترکیه در ماه رمضان بستهاند؟
اینطور نیست که همه رستورانها و مغازههای خوراکی فروشی ترکیه تا زمان افطار بسته باشند. حتما رستورانهایی برای صرف غذا پیدا خواهید کرد. لازم است بدانید در ترکیه قبل از شروع ماه رمضان مواد غذایی تخفیف میخورند و با قیمت مناسب به فروش میرسند.
مراکز خرید ترکیه در ماه رمضان
در این ماه همه مراکز خرید ترکیه مشغول فعالیت هستند و ساعت کاری آنها تغییری نمیکند. اغلب بین ساعت 10 صبح تا 10 شب میتوانید به مراکز خرید ترکیه سر بزنید. از طرفی مراکز خرید ترکیه در این ماه بسیار خلوت هستند و بیشتر اجناس خود را تخفیف میزنند. مراکز تفریحی، رستورانهای زنجیره ای و غیره نیز طبق روال قبل مشغول فعالیت هستند.
برای اطلاع از «آداب و رسوم جالب مردم جهان در ماه رمضان» کلیک کنید.
لینک کوتاه:
https://dlho.ir/n4643 کپی کردن


کارشناس ارشد فلسفه غرب، علاقهمند به سینما، مطالعه و ورزش
گردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.