خانه تاریخی احسان کاشان
خانه احسان، نخستین خانه ی تاریخی کاشان است که با تغییر کاربری، به مجموعه فرهنگی اقامتی (اقامتگاه بومی) تبدیل شده و در فهرست آثار ملی ایران به شماره 12325 به ثبت رسیده است.
مالک خانه، حاج میرزا آقا احسان از تجار نیکوکار کاشان بوده است. آب انبار و حمامی نیز در محله (درب باغ) ساخته شده و به نام وی خوانده می شود. این خانه در اسفندماه هزار و سیصد و هشتاد، توسط جناب آقای مهندس محمد مروج حسینی خریداری شده و برای کاربری فرهنگی به کانون اندیشه جوان ـ سپهری (N.G.O) اهداء شده است. مرمت، احیاء و تغییر کاربری خانه تاریخی احسان، نمونه ای از مشارکت های فرهنگی این سازمان مردم نهاد و غیردولتی به شمار می آید.
مجموعه فرهنگی اقامتی احسان با داشتن اقامتگاه سنتی و مدرن، موزه و گالری، تالار فیلم و تئاتر و اجتماعات، کتابخانه، اینترنت وایرلس کارگاه سفال و صنایع دستی، دوچرخه سواری در بافت تاریخی، ارائه غذاهای بومی و گیاهی، برگزاری تورهای گردشگری، امتیازهای فراوانی برای رونق توریسم فرهنگی پدید آورده است.
- اقامت
مجموعه اقامتی، آمادگی پذیرش پنجاه نفر را دارد. تعدادی ازاتاق ها مجهز به تخت و تعدادی نیز به شکل بومی چیده مان شده تا میهمانان گرامی بتوانند زمانی را با خاطره ی زیستی ایرانیان به سر برند. اتاق ها مجهز به سیستم سرمایشی و گرمایشی بوده و بیشترشان دارای سرویس بهداشتی و حمام می باشند. با این همه، معماری ارزشمند و زیبای خانه برای مان مهم بوده و بر آن بوده ایم تا نمونه صحیحی از تغییرکاربری به دست دهیم.
- کتابخانه و موزه
بخش فرهنگی خانه احسان، شامل موزه و گالری زنده یاد منوچهر شیبانی، تالار اجتماعات و فیلم و نمایش، کارگاه سفال و کتابخانه کودک و نوجوان می باشد.
موزه منوچهر شیبانی در اردیبهشت 84، همزمان با روز جهانی موزه و میراث فرهنگی، به عنوان نخستین موزه غیردولتی کاشان گشایش یافته است. منوچهر شیبانی از پیشگامان هنرمدرن ایران است. درشعر، نثر، درام، مقاله، فیلم و سرانجام در نقاشی هایش دریچه ای به معیارهای نوگشوده است. تابلوهای نقاشی رنگ و روغن، آبرنگ، طرح های قلم، وسائل شخصی و کتابخانه ایشان از سوی همسرش، سرکارخانم پری شیبانی(صبحی) به مجموعه اهدا شده است.
- تالار اجتماعات
تالار فیلم و نمایش (اجتماعات) به همراه امکانات جانبی چون اتاق نور و صدا و اتاق گریم در سرداب جنوبی جای گرفته و نمونه ارزشمندی ازتغییر کاربری را نشان می دهد. تالار، حداقل گنجایش پنجاه نفر را داشته و قابلیت اجرای تئاتر، پخش فیلم، تک نوازی موسیقی و برگزاری نشستهای تخصصی را دارا می باشد. اتاقهای گریم، لباس، نور و صدا از دیگر داشتههای این تالار کوچک به شمار می آید. برگزاری نشست های هفتگی شعر و داستان خوانی در عصرهای پنجشنبه، برگزاری نشست های نقد کتاب و نیز اجرای نمایش های کارگاهی، کاربری پیوسته و موثری را برای این مکان به وجود آورده است.
لینک کوتاه:
http://dlho.ir/n490 کپی کردنگردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانستههای خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وبسایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.