تنها یک بار زندگی می‌کنیم...
021 4166 3000

بوشهر

31 رای شما هم امتیاز بدهید!

خبرم کن!
برای این مقصد در حال حاضر سفری وجود ندارد اما چنانچه علاقمند هستید می‌توانیم به محض اضافه شدن این سفر در بین سفرهای دالاهو به شما نیز خبر بدهیم!
نام
نام خانوادگی
تعداد
نفر
تلفن همراه
ایمیل

تورهای داخلی

معرفی تور بوشهر و اطلاعات سفر به بوشهر 

تور بوشهر می‌تواند مقصد سفر شما به تنهایی باشد یا ترکیبی از شهر بوشهر و بیشاپور باشد. برای سفر به بوشهر و تماشای دیدنی‌های بوشهر حداقل 3 یا 4 روز زمان در نظر بگیرید. در نظر داشته باشید برای دیدنی‌های طبیعی بوشهر و سواحل جذاب بوشهر فاصله هر کدام از این جاذبه‌هایی از مرکز شهر نسبتا زیاد است و باید برای هر کدام حداقل نیم روز زمان بگذارید. در تور بیشاپور تا بوشهر که در دالاهو اجرا می‌شود جاذبه‌هایی که خواهید دید شامل شهر باستانی بیشاپور، تنگه چوگان، سنگ‌نگاره‌های تنگه چوگان،عمارت طاهری بوشهر، عمارت دهدشتی بوشهر، عمارت ایرانی،بازدید از اسکله و پارک ساحلی شهر بوشهر، بندر دلوار بوشهر، موزه و خانه رئیس‌علی دلواری در بوشهر، سواحل شنی دلارام، نخلستان‌های آب‌پخش بوشهر، شهر فیروزآباد، کاخ اردشیر، قلعه دختر، سنگ نگاره تنگاب(نقش رستم فیروزآباد)، شهر تاریخی گور است. 

درباره شهر بوشهر

بوشهر شهری کهن در ساحل دریای پارس است. بوشهر مثال یک شهر اصیل ایرانی که در سفر به آن تجربه‌ای شگفت‌انگیز خواهید داشت. دیدنی‌های بوشهر چه از نظر تاریخی و چه دیدنی‌های طبیعی‌اش هر گردشگری را مجذوب خود خواهد کرد. اینجا در بافت قدیمی شهر هر کوچه‌ای داستانی دارد و هر عمارتی در بوشهر حکایتی دلنشین از تاریخ کهن بوشهر دارد. بوشهر که روزگاری "لیان" نامیده می‌شد تقریبا از تمام دوره‌های  تاریخی از هخامنشی گرفته تا ساسانیان، زندیان و دوران معاصرِ قاجار بنایی و یادبودی در دل خود دارد. هر شهری رنگ خود را دارد و بوشهر شهری به رنگ نیلی خلیج فارس است. درباره بوشهر می‌توان از دیدنی‌های طبیعی و سواحلش گفت یا بناهای تاریخی بوشهر که هر کدام متعلق به سلسله‌ای هستند اما آنچه درباره بوشهر جذاب است فرهنگ مردمان بوشهر است؛ جایی که اگر مردمانش به واسطه همراهی نکردن آب و هوا نمی‌توانند کشاورزی کنند هنر دست‌هایشان را به کار می‌گیرند و حاصلش می‌شود صنایع  دستی بوشهری یا رزرق خود را از دریا با عرق جبین در ماهیگیری طلب می‌کنند. 
در بخشی از نوشته یوشیدا ماساهارو نخستین فرستاده ژاپن به ایران در دوره قاجار درباره بوشهر چنین نوشته شده: "در بامداد به بندر بوشهر رسیدیم. بندر بوشهر مهم‌ترین نقطه خلیج فارس است. پیش از رسیدن به بوشهر، بارها وضع و نمای آن را در خیال آوره بودم و تصویری ذهنی از ان داشتم... خانه‌های بوشهر از آجر قرمز و به صورت چهارگوش است، که پنجره‌هایی در دیوار آن کار گذاشته‌اند. بام خانه‌ها مسطح است و در شب‌های گرم، مردم بوشهر روی بام می‌روند تا خنک شوند و همان‌جا در هوای آزاد می‌خوابند. هنگام روز بوشهر گرم است و مردم کمتر از خانه بیرون می‌روند."

1. دیدنی‌های بوشهر: بلدیه شهر

در حاشیه خلیج فارس، در شهر بندری بوشهر در میان درخت‌های نخل و خیابان‌های آرام، عمارتی سفیدرنگ قرار گرفته در دو طبقه با ستون‌های بلند و ایوانی از جنس چوب. دور تا دور حیاط مرکزی بنا را اتاق‌ها گرفته‌اند و در گوشه شرقی آن پلکانی تعبیه شده برای رفتن به پشت بام. از پلکان بالا بروید، از کنار پنجره‌های چوب ساج و نقش و نگار درهای دولنگه بگذرید تا به بالا برسید. حالا سمت غرب را نگاه کنید: منظره دریا بی‌نظیر نیست؟ تماشایش کنید. شما در بالای عمارت امیریه شهر بوشهر ایستاده‌اید، در سمت شرق شما محله عرب‌ها، سمت شمال‌تان محله یهودی‌ها و جنوب‌تان محله کوتی است. اینجا قبلا ساختمان بلدیه شهر بوده و امروز موزه مردم‌شناسی است.

 

عمارت امیریه قبلا ساختمان بلدیه شهر بوده و امروز موزه مردم‌شناسی است.

2. دیدنی‌های بوشهر: تاجر روغن و عمارت دهدشتی 

روزگاری در دوره قاجار، تاجر روغنی زندگی می‌کرد که در نواحی جنوبی ایران سکونت داشت. روزی تاجر تصمیم گرفت در بافت قدیمی ‌شهر عمارتی بسازد سرآمد تمام خانه‌های منطقه. از آنجایی که خانه‌های شهر اغلب دو یا سه طبقه بودند، او طرح ساختمانش را در چهار طبقه ریخت و گچ و آهک را برای مصالح آن انتخاب کرد. سنگ‌های مرجانی و چوب ساج هم برای تزیینات در نظر گرفته شد. تاجر دوست داشت عمارتش اتاق‌های زیاد داشته باشد و هر اتاق به شکلی متفاوت تزیین شود. برای همین برای تزیین از گچبری و گره‌چینی و کنده‌کاری استفاده کرد. اما زیباترین تزیینات را به اتاقی اختصاص داد به نام شاه‌نشین: اتاقی با پنجره‌های رنگی و سقف آیینه‌کاری شده. او دستور داد برای سقف اتاق پذیرایی به جای گچبری از نقاشی استفاده شود. به همین خاطر است که امروز در سقف این اتاق یک نقاشی رنگ و روغنی به سبک اروپایی وسط عمارتی با معماری سنتی ایرانی می‌بینید. این عمارت معروف شهر بوشهر به نام صاحبش عمارت دهدشتی نامیده می‌شود و به خاطر شغل او در تجارت روغن به عمارت روغنی هم مشهور شده است.

 

عمارت دهدشتی به عمارت روغنی هم معروف است.

3. سیستم خنک‌کننده هوا در معماری شهر بوشهر

در زمان‌های قدیم، مردم شهر بوشهر، که به دنبال فرار از گرمای شهرشان بودند، با خودشان فکر کردند چطور می‌توانند خانه‌هایی بسازند که شدت گرمای هوا را کمتر کند؟ بعد از مدت‌ها فکر و پیشنهاد و مشورت، بالاخره به این نتیجه رسیدند که می‌توانند از نیروی باد به عنوان یک سیستم خنک‌کننده طبیعی هوا استفاده کنند. اهالی شهر متوجه شده بودند که وقتی روی پشت بام هستند جریان باد خنک از گرمای هوا کم می‌کند. به همین خاطر نتیجه گرفتند که بهتر است خانه‌ها را چند طبقه بسازند و برای ورود باد و کاهش دما از درها و پنجره‌های زیاد استفاده کنند. به همین خاطر خانه‌هایی با ارتفاع زیاد ساختند که طبقات بالای آن پر از در و پنجره و ایوان بود و در زمان گرما به طبقات بالایی آن می‌رفتند. یکی از بهترین نمونه‌های این خانه‌ها را در محله قدیمی ‌بهبهان شهر بوشهر می‌توان دید: عمارت کازرونی. این عمارت در دوره قاجار ساخته شده و اولین بنای این شهر در فهرست آثار ملی ایران است.

 

عمارت کازرونی اولین بنای بوشهر در فهرست آثار ملی ایران است.

4. از پاریس تا بوشهر

اگر از شما بخواهند چند کلیسای زیبای دنیا را نام ببرید، کدام کلیساها را می‌شناسید؟ احتمالا کلیسای نتردام در پاریس اولین اسمی ‌است که به ذهن‌تان می‌رسد. یا ممکن است تصویر آن کلیسای زیبای فلورانس جلوی چشم‌تان بیاید که نامش را فراموش کرده‌اید، یا شاید هم از دوست‌تان در مورد کلیسای مشهور مسکو سوال کنید. به جز اینها، کدام یک از کلیساهای داخل ایران را می‌شناسید؟ کلیسای وانک در جلفای اصفهان یا شاید هم کلیسای کاتولیک‌های تبریز. حالا که صحبت از کلیساهای خودمان شد، به نظر خودتان چقدر از کلیساهای محلی و زیبایی خبر دارید که در شهرهای کوچک و بزرگ ایران هستند؟ مثلا آیا تا به حال نام کلیسای ارامنه بوشهر به گوش‌تان خورده است؟ یا اصلا فکر می‌کردید در این شهر هم مثل شهر پاریس یک کلیسای معروف وجود داشته باشد؟ کلیسای ارامنه گریگوری بوشهر مربوط به دوران قاجار است و آنقدر ارزشمند و زیباست که در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته. حتما شما هم موافقید که چنین کلیسایی را حتما باید دید.

 

5. توریست‌های واقعی

یک نگاه دیگر به لیست انداخت و از خانه زد بیرون. خیلی کار داشت. یکراست رفت به سمت محله دهدشتی. هوا هنوز خیلی گرم نشده بود. اول رسید به راسته قنادی‌ها، کمی خارک پخته و نُقل خرید و از بین سر و صدای بازار مسگرها رفت به سمت راسته ساعت فروش‌ها. نگاهی به ساعت‌ها انداخت، باید قبل از آمدن مهمان‌ها خریدهایش را انجام می‌داد. به راسته پارچه فروش‌ها که رسید یک بار دیگر آن پارچه قرمز گلدار را که دوست داشت برانداز کرد و رفت به سمت عطاری‌ها تا کمی ادویه بخرد. ماهی را هم از ماهی فروش‌های بعد از قهوه خانه می‌خرید. سبزی پلو را میوه فروش زود برایش آماده می‌کرد. بعد از میوه‌فروشی سری به راسته رطب فروش‌ها زد. خریدهایش که تمام شد به سمت انتهای بازار رفت. در حیاط چند نفر توریست را دید که دور و بر مغازه‌ها چرخ می‌زدند. از کنارشان رد شد و رفت به سمت محله شنبدی تا برود به سمت خانه. این داستان در بازار قدیم بوشهر اتفاق می‌افتد و شما هم یکی از شخصیت‌های آن هستید: همان توریست‌هایی که مشغول گشت و گذار در بازار بودند! حال و هوای این بازار درست مثل همین داستان آرام و به یاد ماندنی است پس از داستان بیرون بیایید و توریست‌های واقعی این بازار باشید. 

 

حال و هوای گشت و گذار در بازار بوشهر را باید تجربه کرد.


  • عکس‌های بیشتر
  • عکس‌های بیشتر
  • عکس‌های بیشتر
  • عکس‌های بیشتر
  • عکس‌های بیشتر
  • عکس‌های بیشتر
سوالات متداول "بوشهر"




بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل
رفیعی
1396/12/26 21:50
عکس کلیسای گریگوری استفان مال شهر همدانه نه بوشهر.
پاسخ دهید...
تحریریه دالاهو
1397/01/19 10:00
با سلام و تشکر از تذکر به‌جای شما.
تصویر مربوطه حذف شد. در صورتی که تصویری از کلیسای ارامنه گریگوری بوشهر دارید سپاسگزار می‌شویم از طریق تلگرام به شماره 09033264359 ارسال کنید.

در حال حاضر تور بوشهر نداریم اما اگر مشخصات تماست رو ثبت کنی، قول می‌دیم وقتی سفر جدید برنامه‌ریزی کردیم، قبل از همه بهت خبر بدیم.

نفر