تنها یک بار زندگی می‌کنیم...
021 4166 3000

جنگل‌های آینالو: طبیعت بکر آذربایجان شرقی

منطقه گردشگری آینالو در منطقه حفاظت شده ارسباران واقع در آذربایجان شرقی است و از جاهای دیدنی اطراف تبریز به حساب می‌آید که توصیه می‌کنیم در تور تبریز حتما تماشای آن را در برنامه خود قرار دهید. وجود گونه‌های گیاهی و جانوری خاص و اقلیم سرسبز و دلچسب این منطقه، آن را به یکی از جاذبه‌های بی‌نظیر آذربایجان، در ایران مبدل کرده. جنگل‌های آینالو بخش کوچکی از منطقه حفاظت شده ارسباران هستند که امروزه زیستگاه مرال و ده‌ها گونه جانوری رو به انقراض است. جنگل‌های آینالو اغلب در مه فرو رفته‌اند و همین موضوع  جذابیت و زیبایی آینالو را دو چندان کرده. 

تور ارسباران تا کندوان

جنگل‌های آینالو اغلب در مه فرو رفته‌اند

درباره جنگل‌های آینالو

جنگل‌های آینالو در آذربایجان شرقی و حوالی شهرستان کلیبر در بخش خدا آفرین است و از دیدنی‌های تور تبریز یا تور ارسباران و کندوان به حساب می‌آید. جنگل‌های آینالو را برخی گیاه‌شناسان در دسته ناحیه رویشی هیرکانی می‌دانند دلیل آن وجود بعضی گونه‌های هیرکانی از جمله ممرز که جز ناحیه رویشی هیرکانی است. بعضی دیگر به علت وجود گونه‌های خاص آینالو از جمله زغال اخته با این نظر مخالف‌اند. جنگل‌های آینالو دارای اقلیمی معتدل و کوهستانی است، تابستان‌های مطبوع و زمستان‌های سرد و برف‌خیز از ویژگی‌های اینجاست. جنگل‌های آینالو بخش بکر و دست نخورده‌ای از منطقه حفاظت شده ارسباران هستند. 

 

جنگل‌های آینالو بخش بکر و دست نخورده‌ای از منطقه حفاظت شده ارسباران هستند. 

در جنگل‌های آینالو چه می‌بینیم؟

آثار تاریخی این منطقه نیز به زندگی ارامنه‌ای که سال‌ها پیش در آینالو زندگی می‌کردند برمی‌گردد چرا که سابقا ارسباران و جنگل‌های آینالو ارمنی نشین بوده. نام «آینالو» از نام بنایی گرفته شده که توسط تاجر معروف ارمنی دوران قاجار به نام «طومانیاس» ساخته شده است. این بنا به خاطر سقف فلزی مانند خود آینه‌ای نور را منعکس می‌کرده است. از این رو آن را آئینه لو نامیده‌اند. در حال حاضر تنها دیوارهای این عمارت سالم مانده است. عمارت‌ها و کلیساهای دیگری نیز در جنگل‌های آینالو وجود دارد. در این منطقه افرادی با نام عاشیق زندگی می‌کنند که سازی با نام قپوز می‌زنند و به نوعی از جاذبه‌های این منطقه به حساب می‌آیند. مسیر رفتن به این منطقه‌ی سرسبز از کلیبر و عاشق‌لو است.

نام «آینالو» از نام بنایی گرفته شده که توسط تاجر معروف ارمنی دوران قاجار به نام «طومانیاس» ساخته شده است.

بافت جانوری آینالو چطور است؟

از نظر پوشش جانوری منطقه آینالو بسیار غنی است. در جنگل‌های آینالو شوکا؛ کوچکترین گوزن ایرانی، سیاه گوش اوراسیایی و سیاه خروس قفقازی را می‌توانید ببینید. سیاه خروس قفقازی نام پرنده‌ای در معرض خطر است که تعداد آن در ایران کمتر از 200 عدد است. وجود این پرنده، پرنده‌نگران خارجی و داخلی زیادی را به سمت این منطقه و مناطق مجاور کشورهای همسایه شمال غربی ایران می‌کشاند. در زمان‌های قدیم، در جنگل‌های ارسباران «مرال» وجود داشته است که بعد از کوچک‌تر شدن جنگل‌ها، محل زیست آنها از میان رفته و این گونه در اینجا منقرض شده است. اما بعدها به تصمیم سازمان محیط زیست از مناطقی مانند جهان نما در گرگان که در آن مرال وجود داشته، مرال‌هایی به این جنگل‌ها منتقل شد و اکنون جنگل‌های آینالو  زیستگاه مِرال به حساب می‌آید.

جنگل‌های آینالو  زیستگاه مِرال به حساب می‌آید.

چطور به جنگل آینالو برویم؟

برای رسیدن به جنگل‌های آینالو این آدرس را دنبال کنید: استان آذربایجان شرقی، شهرستان کلیبر،‌ بخش خدا آفرین، ۴۵ کیلومتری کلیبر، ۱۵ کیلومتری روستای عاشقلو. از راهنمای محلی برای رفتن به جنگل‌های آینالو استفاده کنید یا می‌توانید از خدمات تور ارسباران و کندوان دالاهو استفاده کنید. 

امکانات جنگل آینالو 

جنگل آینالو کمپی دارد که برای بازدید عموم و اقامت آنها در نظر گرفته شده است البته در نظر داشته باشید که این کمپ چندان مجهز نیست و توقع زیادی از خدمات آن نداشته باشید. کمپ دارای آب و سرویس بهداشتی است. وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تعدای کانکس هم برای اسکان مسافران در محدوه کمپ آینالو قرار داده. تعدادی آلاچیق هم برای کمپ و پیک نیک در این محوطه در آینالو در نظر گرفته شده است. 

جنگل آینالو کمپی دارد که برای بازدید عموم و اقامت آنها در نظر گرفته شده است

 



1401/08/10 | کد مطلب: 2914
هانیه کاظمی

مهندس برق، ارشد مدیریت، عاشق ورزش، موسیقی، مطالعه و تماشای فیلم


گردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانسته‌های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب‌سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.


  • به اشتراک بگذارید:



بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل
نانی
1395/06/11 11:33
من خودم اصالتا تبریزی هستم ولی هنوز قسمت نشده برم اونجا اما تعریفش رو زیاد شنیدم من واقعا به آذری بودنم و به شهرم افتخار میکنم
پاسخ دهید...
ناشناس
1394/05/14 16:21
از بافت تاریخی اینجا هیچ حفاظتی می شه؟
پاسخ دهید...
برای اینکه مطالب بعدی وبلاگ دالاهو را از دست ندهید در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
ثبت‌نام
با وارد کردن ایمیل خود مطالبی خواندنی و جذاب دریافت کنید.