تنها یک بار زندگی می‌کنیم...
021 4166 3000

جزایر پرنس کجاست؟

24 رای   شما هم امتیاز بدهید!

جزایر پرنس در استانبول ترکیه قرار دارند. این جزایر شامل 9 جزیره هستند. دریای مرمره جزایر پرنس را احاطه کرده است. جالب است بدانید گردشگران فقط می‌توانند از 4 جزیره از جزایر پرنس به نام‌های «بیوک آدا، هیبلی آدا، بورگازآدا و کینالی آدا» بازدید کنند. جزیره بیوک آدا بزرگترین و پرطرفدارترین جزیره پرنس است. زیبایی این جزایر در فصل‌های مختلف سال جذابیت خاصی دارد. اگر می‌خواهید جزایر پرنس را بهتر بشناسید، با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

گشت جزیره بیوک آدا

جزایر پرنس

استانبول از بهترین شهر‌های ترکیه است. در سفر به ترکیه اگر قصد جزیره‌گردی دارید باید به استانبول بروید. استانبول مجموعه جزایری دارد که به آن‌ها جزایر پرنس گفته می‌شود. دلیل نام گرفتن پرنس برای مجموعه جزایر این است که اشراف، شاهزاده‌ها و حتی ملکه‌ها از دوره روم تا بعد از دوره بیزانس به جزایر تبعید شدند تعداد این جزایر 9 تاست. 5 تا از جزیره‌ها به نام‌های «صدف آدا، سیوری آدا، یاسی آدا، تاوشان آداسی، وُردونوس آداسی» غیر قابل بازدید هستند. 4 تا از آن‌ها به نام‌های «بیوک آدا، بورگاز آدا، هیبلی آدا، و کینالی آدا» امکان گردشگری را دارند. این جزایر کم جمعیت هستند. جمعیت جزایر در بعضی فصل‌ها بیشتر و در فصل‌های دیگر کم‌تر است. معمولا در فصل سرد سال جمعیت جزایر کم‌تر است.

جزایر قابل گردشگری پرنس

 

1.جزیره بیوک آدا

جزیره بیوک آدا بزرگترین جزیره از جزایر پرنس است. این جزیره 5.4 کیلومتر مربع وسعت دارد. جمعیت بیوک آدا  40.000 نفر است. در بیوک آدا دو تپه بلند وجود دارد. یوجه تپه بلندترین نقطه در جزیره بیوک‌آداست. ساختمان‌ها و عمارت‌های زیبا بیوک‌آدا در قسمت شمالی جزیره هستند. قسمت جنوبی جزیره بیوک آدا جنگل‌های کاج است. بناهای تاریخی بیوک آدا  عبارتند از: کلیسای اَیایورگی، کلیسا آیروس، مسجد حمیدیه، خانه تاریخی رِشات گول تِکین و بنای چوبی یتیم خانه یونانی‌ها. این بناها از بهترین جاذبه‌های جزیره بیوک آدا هستند. امکان بازدید از این بناهای ارزشمند جزیره بیوک آدا برای گردشگران وجود دارد.

جزیره بیوک آدا بزرگترین جزیره از جزایر پرنس است.

2.هیبلی آدا

هیبلی آدا دومین جزیره از جزایر پرنس است. این جزیره 2.35 وسعت دارد. میانگین جمعیت آن در سال 5500 نفر است. جمعیت هیبلی آدا در تابستان به 30000 نفر می‌رسد. یونانی‌ها به این جزیره «هالکی» می‌گویند. هالکی به معنای «مس» است. در گذشته معادن مس در جزیره هیبلی آدا وجود داشته است. در این جزیره تپه‌هایی وجود دارند. ترک‌ها به این تپه‌ها «هابیلی» می‌گویند. Değirmen Tepesi بلندترین تپه این جزیره 136 متر ارتفاع دارد و در قسمت شمالی جزیره واقع شده است. ارتفاع این تپه تقریبا به اندازه یک برج 45 طبقه است. Köy Tepesi دومین تپه با ارتفاع 128 متر و بالتاکائوژلو تپه دیگر هیبلی آداست. ارتفاع آن 98 متر است. Ümit Tepesi کم ‌ارتفاع‌ترین تپه جزیره است. ارتفاع این تپه 85 متر است. خانه‌های ساکنان هیبلی آدا بین این دره‌ها قرار دارند.

هیبلی آدا دومین جزیره از جزایر پرنس است.

3.بورگاز آدا

بورگازآدا سومین جزیره بزرگ از مجموعه جزایر پرنس است. این جزیره 1.5 کیلومتر مربع وسعت دارد. جمعیت آن 1500 نفر است. در فصل تابستان جمعیت این جزیره به 15000 نفر می‌رسد. در گذشته این جزیره را «پَنورموس» می‌گفتند. بورگازآدا در دوران بیزانس «آنتیگون» نام داشته است. هنوز هم برخی از یونانی‌ها به آن آنتیگون می‌گویند. در مرکز جزیره تپه‌ای به نام «عیسی تپه» وجود دارد. ارتفاع این تپه 170متر است.

بورگازآدا سومین جزیره بزرگ از مجموعه جزایر پرنس است.

4.کینالی آدا

از بین 4 جزیره قابل گردشگری پرنس، کینالی آدا کوچکترین جزیره به حساب می‌آید. یونانی‌ها به این جزیره «پِروتی» proti می‌گویند. در جزیره کینالی سه تپه وجود دارد. بلندترین آن تپه چنار به ارتفاع  115 متر است. تپه چنار ارتفاعی به اندازه یک برج 30 طبقه دارد. جمعیت آن در زمستان و تابستان تفاوت چشمگیری دارد. در زمستان 300 نفر و در تابستان 15000 نفر در کینالی‌آدا زندگی می‌کنند.

در جزیره کینالی سه تپه وجود دارد.

جزایر غیرقابل گردشگری پرنس

 

1.جزیره صدف آداسی

جزیره صدف آداسی ابعادی 1100*1300 متر دارد. این جزیره در دوره بیزانس محلی برای تبعید بوده است. «داماد فرید پاشا» از وزیران دوره عثمانی از مشهور‌ترین افرادی بود که به این جزیره تبعید شد. او در زمان امپراتوری «مراد سوم» دوازدهمین سلطان امپراتوری عثمانی بود. فرید پاشا در زمان تبعیدش در صدف آداسی درختان زیتون زیادی کاشت. اما در جنگ جهانی اول بیشتر این درختان قطع شد. بعدها نوه‌های داماد فرید پاشا سعی کردند جزیره صدف آدا را به شهرکی تبدیل کنند. هدف آن‌ها از ساختن این شهرک، محلی برای زندگی افراد نخبه بود. آن‌ها تعاونی مسکن تاسیس کردند و ویلاهایی در جزیره صدف آداسی ساختند. کاشت درختان زیاد از دیگر اقدامات آن‌ها در صدف آداسی بود.

صدف آدا کوچترین جزیره از جزایر پرنس است.

2.جزیره سیوری آدا  

سیوری‌آدا جزیره‌ای کوچک از جزایر پرنس است. این جزیره نیز در گذشته محل تبعید بوده است. در زمان گذشته راهبان در این جزیره سیوری آدا حضور داشتند. بقایای صومعه قدیمی سیوری‌آدا را هنوز می‌توان دید.

از سال 1911 سگ‌های ولگرد را از استانبول به این جزیره خالی از سکنه می‌آوردند. گفته می‌شود در آن زمان صدای پارس سگ‌های سیوری آدا در استانبول به گوش می‌رسید. مردم خیلی از این کار مسئولین استانبول ناراضی و ناراحت بودند.

سیوری‌آدا جزیره‌ای کوچک از جزایر پرنس است.

3.جزیره یاسی آدا

یاسی آدا جزیره کوچک جزایر پرنس است. در شمال جزیره یاسی آدا یک بندر کوچک وجود دارد. در گذشته این جزیره نیز به عنوان تبعیدگاه بوده است. در سال 1859 سفیر انگلیس در استانبول یاسی آدا را خریداری کرد. او کشاورزی را در جزیره یاسی آدا گسترش داد. قلعه و بنا‌های دیگر را در این جزیره ساخت. بعدها یاسی آدا به اسماعیل پاشای مصری فروخته شد. اسماعیل پاشا به آبادانی در این جزیره علاقه‌مند نبود. در سال 1974 یاسی آدا را نیروی دریایی خریداری کرد. نیروی دریایی یک «مرکز آموزش دریایی مدرن» در این جزیره تاسیس کرد.

یاسی آدا، جزیره کوچک جزایر پرنس است.

4.جزیره تاوشان آداسی

تاوشان آداسی جنوبی‌ترین جزیره از جزایر کوچک پرنس است. این جزیره دورترین جزیره به استانبول هم محسوب می‌شود. فاصله جزیره تاوشان تا استانبول 13.5 مایل دریایی است. تاوشان آداسی جزیره صخره‌ای است. پوشش درخت در این جزیره دیده نمی‌شود. یک تپه 40 متری در تاوشان آداسی وجود دارد.این تپه تقریبا ارتفاعی مشابه با برج میدان آزادی در تهران دارد. دلیل نام‌گذاری جزیره تاوشان آداسی وجود خرگوش‌‌های زیاد بوده‌است. در زبان ترکی به خرگوش تاوشان (TAVŞAN) می‌گویند. جزیره تاوشان مسکونی نیست.

تاوشان آداسی، یک جزیره صخره‌ای است و مسکونی نیست.

5.جزیره وُردونوس آداسی

وُردونوس آداسی یک جزیره کوچک صخره‌ای از جزایر پرنس است. در این جزیره بقایای صومعه دوران بیزانس قرار دارد. فانوس دریایی دیگر بنای تاریخی این جزیره است.

تور هوایی استانبول



1398/05/19 | کد مطلب: 4585
برچسب‌ها: استانبول

گردآوری و تنظیم: تحریریه دالاهو
لطفا در نشر دانسته‌های خود کوشا باشید.
برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب‌سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.


  • به اشتراک بگذارید:



بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل
برای اینکه مطالب بعدی وبلاگ دالاهو را از دست ندهید در خبرنامه ثبت‌نام کنید.
ثبت‌نام
با وارد کردن ایمیل خود مطالبی خواندنی و جذاب دریافت کنید.